Blog

Maak je klaar voor een casual chic herfstseizoen!

casual chic kleding dagmar valerie

Ben je klaar voor de herfst? En heb je de warme kledingstukken vooraan liggen, zodat je deze mooie kunt combineren met jouw favoriete accessoires? De dagen worden korter en de temperaturen lager, daarom heb ik alvast mijn herfstgarderobe compleet gemaakt. Deze herfst ga ik voor casual chic! Met een vleugje lounge wear natuurlijk, want ik werk nog steeds veel vanuit huis en dan is een comfortabele look toegankelijk en handig. Maar je kunt mij meestal uittekenen in een blazer en skinny jeans, vlotte sneakers eronder en I’m ready to go!

Genieten in stijl

Wat hou ik toch van de herfst, het is een seizoen van gezellige en knusse momenten. De tijd van het jaar waarin de natuur loslaat wat niet meer goed voelt en een tijd van meer rust en ruimte. Van oogsten, opruimen en genieten van het nu. En dat doen we in stijl! Ik vind de kledingstijl casual chic heerlijk, waarbij ik graag switch tussen mooie blazers en aansluitende broeken. Of een jurkje, maar dat is niet altijd handig met de weersomstandigheden in de herfst. Voor heren juich ik een chino toe, want dat is hét kledingstuk dat je met veel items mooi kunt combineren. Denk aan een stijlvolle blouse of zachte sweater; het staat vlot, mannelijk en elegant. Van bordeaux tot cognac en mooie aardetinten; ik ben fan van deze stijl.

Bosbaden in de herfst

In de herfst maak ik graag wandelingen door het bos en dan combineer ik mijn outfit met boots en een tussenjas. Magisch om de bladeren onder je voeten te horen knisperen en alleen al de gedachte aan de herfstlucht maakt mij blij. Lekker fris en vol energie. De mooie kleuren in het bos zijn net een schilderij waar je doorheen mag wandelen; erg inspirerend. Ken je het fenomeen Shinrin-yoku? Het betekent letterlijk bosbaden, daarbij zet je al je zintuigen open en geniet je van deze wonderlijke omgeving waardoor je wordt omringd. Extra speciaal om te doen in de herfst.

De juiste kledingstijl met kids

Voordat ik kinderen kreeg, genoot ik ook van de kledingstijl casual chic en droeg ik vaker jurkjes. En ik had een kledingrek vól met blazers. Nu merk ik dat ik toch sneller geneigd ben om comfortabele looks te creëren, omdat je de hele dag met kids aan staat. De balans tussen stijlvol en comfortabel probeer ik te vinden en dat gaat de ene dag makkelijker dan de andere dag. Het hangt natuurlijk ook af van de planning, maar nu ik ook veel vanuit huis werk, heeft comfort prioriteit. Tegelijkertijd geven vrouwelijke kledingstukken mij energie en vind ik het fijn dat de items goed aansluiten. De kids worden ook al iets ouder en dat maakt dat je het einde van de dag niet standaard onder de vlekken zit, waardoor ik vaker de neiging heb om mooiere outfits te dragen. Ook Jordy werkt veel vanuit huis en je ziet hem regelmatig in een overhemd, met een goede jeans voor heren. Zijn stijl is niet echt veranderd de afgelopen jaren en ook casual chic te noemen. Vlotte sneakers of elegante schoenen eronder en hij is klaar om er een mooie dag van te maken.

Ik heb zoveel zin in dit heerlijke seizoen; lekker chocolademelk met slagroom drinken, genieten van yoga, boeken lezen, spelletjesavonden, knutselen en mooie herfstwandelingen maken. Een flinke opruiming door het huis om – net als de natuur – los te laten wat niet meer goed voelt voor ons gezin en de ruimtes en dan ben ik klaar om mij helemaal onder te dompelen in de gezelligheid van deze tijd.

Is jouw garderobe als herfstproof? En hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.