Blog

Lentetrends 2021: cognac, duurzaamheid en buiten beleven

lentetrends 2021

Ik tel af tot mijn lievelingsseizoen: de lente! Overal komen de groene knopjes uit de grond, je hoort de vogels fluiten en we worden actiever. We komen uit onze winterslaap en we willen wat van de lentedagen maken. Ik verheug mij altijd ontzettend op dit seizoen waarin groei centraal staat. De dagen worden langer en lichter, wat kan ik daar naar uitkijken. Het leek mij leuk om je meer te vertellen over mijn liefde voor de lente en de lentetrends van 2021. Welke mode gaan we tegenkomen in het straatbeeld? Ontdek het in dit artikel!

Buiten beleven

We moeten nog even geduld hebben, maar binnenkort vieren we het begin van de lente. Het seizoen waarin ik nog meer geniet van het buitenleven en de ontwikkelingen die de natuur mag doormaken. We zien de knopjes aan de bomen en de groene sprietjes uit de grond komen. Een feestje om te ontdekken wat er mag groeien om daarna te gaan bloeien. Het wordt warmer en de dagen langer en lichter. En dat licht in de vorm van warme zonnestralen geeft ons zoveel energie. We voelen ons krachtiger en krijgen zin om nieuwe ideeën kleur te geven, de ramen open te gooien en lekker op te ruimen. We pakken op wat is blijven liggen of gaan door met nieuwe energie; de lente doet ons goed. We hebben zin om – net als in de natuur – te groeien in de richting die goed is voor ons. Verheug jij je ook zo op de lente?

Trendkleuren Cognac en Salie

Ik kan niet wachten om mijn schoenen aan te trekken en de lente in te ademen. Ik ben graag buiten te vinden en geniet intens van mooie wandelingen. Zelfs een ommetje door mijn eigen buurt kan mijn dag een gouden randje geven, omdat ik graag bewonder waardoor we worden omringd. Waar ik ook erg blij van word, is de trendkleur cognac. Ons interieur bevat als accenttint behoorlijk veel cognackleurige accessoires en binnenkort volgens zelfs enkele muurtjes. Ook in de garderobe van ons gezin kun je rekenen op veel kledingstukken in deze kleur. Het is een warme tint die makkelijk te combineren is, stijlvol oogt en altijd kan. Ook de kleur salie zal terugkomen in de lente, het is een tint die energie en hoop geeft. Dat kunnen we goed gebruiken! Je kent de naam salie waarschijnlijk door de mediterrane keuken, waar de plant wordt gebruikt als kruid. Maar binnenkort zie je deze trendkleur terug in het straatbeeld. Denk aan tops, sieraden en sneakers voor dames in de kleur salie. Ben jij fan?

WFH-outfits: comfortabel en stijlvol

Doordat we meer dan ooit in en rondom het huis waren, zijn we gewend geraakt aan onze ‘WFH-outfits’ (work from home). We willen niet meer kiezen tussen comfort of stijl, maar gaan voor allebei. Deze combinatie versterkt ons tijdens elk moment van de dag. Denk aan het dragen van een blazer, jeans en stoere biker boots. Of een chino met een warme trui. We willen snel de switch kunnen maken tussen werk, het huishouden of (online) contacten en ons goed voelen op elk moment. We gaan een stijlvolle, maar comfortabele lente tegemoet!

Duurzame keuzes

We maken bewuster keuzes die goed zijn voor het milieu, zo ook wanneer we kledingstukken aan onze garderobe toevoegen tijdens een seizoenswisseling. We kiezen vaker voor producten die langer meegaan en waarvan de kwaliteit goed is. Denk aan dames jassen die we veel en vaak dragen, maar ook de perfecte trui, een sjaal als eyecatcher of een tas waar je jaren plezier door mag ervaren. Vakmanschap wordt gewaardeerd, net als het gebruik van duurzame materialen.

Ik hoop dat je uitkijkt naar de lente en veel zin hebt om dit nieuwe seizoen te verwelkomen. Terwijl ik dit artikel schrijf, hoor ik het getik van regen op de ramen en kruip ik op de bank. Lekker met een dekentje, een warme kop thee en een kruik; nog even genieten van het cocoonen in de winter om straks vol energie de lichtere dagen te omarmen. Zin in!

Wat vind jij van de lentetrends? En verheug jij je ook zo op de lente?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.