Blog

Hoogzwanger – Hoe voorkom je een kledingcrisis?

35 weken zwanger dagmar valerie

Een kledingcrisis voorkomen wanneer je hoogzwanger bent. Hoe doe je dat? Ik stond laatst voor mijn kledingkast en het wordt steeds lastiger om stijlvolle, leuke en tegelijkertijd comfortabele combinaties te maken. Je kunt niet meer om de buik heen en kleding moet ook gewoon lekker zitten. Zo versterkt het je tijdens deze laatste loodjes als hoogzwangere. Ik vertel je hoe meer over mijn kledingstijl nu ik hoogzwanger ben.

De kledingkasten verplaatsen voor de babykamer

We hadden een prachtige kledingkamer met een grote inloopkast. Deze kamer is nu de babykamer geworden, waardoor onze kledingkasten grotendeels op de slaapkamer staan. Deze verandering had veel impact op de bovenverdieping, maar… ook op de inhoud van mijn kledingkast! Ik ontdekte opeens dat ik eigenlijk helemaal niet veel kleding meer heb, zeker niet na de opruimbuien van afgelopen najaar. Ik heb toen veel kleding weggegeven waar ik mij niet langer goed in voelde en stukken die ik al langer dan een jaar niet meer had gedragen ruimde ik ook op. Uiteindelijk bleven mijn favoriete items over waar ik graag combinaties mee maak. Na de zwangerschap wil ik graag mijn kledingkast aanvullen met relevante stukken, maar ik vind het nu niet zo handig om als hoogzwangere te shoppen.

Favoriete items nu ik hoogzwanger ben

Ik heb het geluk dat ik nog veel tops, truien, vesten, blazers en jurkjes kan dragen die ik als niet-zwangere ook met veel plezier aan heb. Dat maakt ook dat ik niet veel nieuwe items heb gekocht gedurende deze zwangerschap. Ik draag vaak een heerlijke zwangerschapsjeans die ik van mijn lieve buurvrouw en vriendin mocht lenen en ook kan je mij uittekenen in geweldige items van Noppies. Een zwarte broek (de casual broek Renee) behoort absoluut tot mijn favorieten, want als je de broek eenmaal draagt dan wil je deze echt niet meer uittrekken. Hij is gemaakt van superzachte jersey en zo comfortabel! De broek heeft een ondersteunende tailleband en zakjes die het draagcomfort compleet maken. Ook een goede bh is een must tijdens de zwangerschap als je het mij vraagt. Daardoor sluiten tops mooier aan en zit het een comfortabel. Ik draag graag de voorgevormde voedingsbh Wireless van Noppies, deze is verrijkt met stretch. De beugelloze beha is daarbij voorzien van een voedingsfunctie, zodat het ontwerp niet alleen favoriet is tijdens de zwangerschap, maar ook gedurende de periode daarna. Aan de voorzijde zijn handige clipjes geplaatst zodat het voeden wordt vergemakkelijkt. De beha heeft een vrouwelijk silhouet, een mooie V-lijn en zachte bandjes die verstelbaar zijn én veel support bieden. Ik ben er heel erg blij mee!

Eigen kleding combineren met zwangerschapskleding

En als ik het over mijn favoriete top heb, dan heb ik het over het shirt die ik op de foto draag. De leuke print en mooie kleuren vormen een prachtige combinatie die ook nog eens makkelijk is om te stylen. Van een rok tot denim, het kan er allemaal bij! Ik draag er graag een blazer over, zoals ik vaak met veel plezier jasjes of vesten draag. Deze combinatie van de foto is echt comfortabel en heel relaxt. Ik voel mij er ontzettend goed in en ik ben blij dat ik deze items kan mixen zodat ik ook tijdens deze fase waarin ik hoogzwanger ben, mij prettig kan voelen in kleding. Het is vaak genoeg een opgave om een leuke combinatie te vinden, maar met deze musthaves zit het altijd goed. Ik vind het zelf dan ook heel prettig dat ik enkele zwangerschapsitems goed kan combineren met kledingstukken die ik ook voor de zwangerschap droeg. Zo blijft de outfit nog steeds in mijn stijl, terwijl de kleding mij kan ondersteunen tijdens deze hoogzwangere periode.

Een uitdaging

Hoogzwanger en kleding is een dagelijkse uitdaging, maar niet als je een paar mooie musthaves kunt combineren met kleding die je al hebt. Gelukkig is het aanschaffen van een gloednieuwe garderobe echt niet nodig, maar door jezelf te verwennen met enkele kwalitatieve items kan je er gedurende je hele zwangerschap plezier door beleven! En… ik draag nu gewoon de winterjas van Jord met een vrolijke sjaal erop. Wel een heel fijn vooruitzicht om straks weer mijn eigen broeken en favo truien te kunnen dragen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.