Blog

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Over deze vraag denk ik regelmatig na. Hoe ziet mijn ideale dag er eigenlijk uit? Hoe zou ik willen opstaan en wat is mijn favoriete ontbijt als ik alles zou mogen kiezen? Waar ga ik naartoe of welke activiteit beleef ik als ik mijn ideale dag kleur zou mogen geven en alles zou kunnen wat ik opnoem? Wat wil ik ondernemen en hoe wil ik mij graag voelen? Waar zou mijn avondritueel uit bestaan om deze droomdag af te sluiten? Het zijn allemaal vragen die voortkomen uit de gedachte hoe ik mijn ideale dag zou willen beleven. Wat gun ik mijzelf op zo’n heerlijke dag? Maar nog belangrijker: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik elke dag een beetje proef van deze droomdag? Door voor jezelf de antwoorden te bedenken op deze vragen, lukt het je misschien wel om elke dag bepaalde elementen toe te passen en te verwerken in het dagelijkse. Hoe druk je ook bent; je bent het waard om jouw ideale dag te beleven. En te herbeleven. Zodat je mag genieten, opladen en herinneringen mag creëren voor nu en later.

Deze ideale dag gun ik mijzelf

Ik zou graag willen opstaan met positieve gedachtes, een lekkere douche willen nemen voorzien van verfrissende geuren. Ik zou in een vrouwelijke, stijlvolle outfit willen stappen die comfortabel en zacht voelt op mijn huid en ik zou bewust willen rekken en strekken om opgeladen aan de dag te beginnen. Ik zou mijzelf willen voeden met vers fruit en de tijd willen nemen om te genieten van een warm (!) kopje thee. Iets wat er zeker bij in kan schieten in de ochtend terwijl we met de boys ontbijten. Vervolgens zou ik heel graag willen mediteren, lezen en bewegen. Ik zou willen leren en ontdekken. De tijd nemen om gezonde maaltijden voor te bereiden, maakt mij dankbaar en blij. De ruimte om de natuur in te trekken geeft mij het gevoel van ultieme rust en vrijheid. Lekker uitwaaien aan het strand, luisteren naar de zee en het zand voelen onder de voeten. Of genieten van een bos met al het groen, de geuren en de geluiden die ons verrijken. En in de avond zal een spelletjesavond met dierbaren bij de tuinkachel niet mogen ontbreken. Samen lachen en plezier maken; het maakt mij gelukkig. Om de dag af te sluiten lijkt het mij heerlijk om met een maskertje in bad te zitten en een boek te lezen. Als snack? Vers fruit. Zo simpel kan een ideale dag eruit zien, want we worden omringd door grote en kleine geluksmomenten.

Elementen verwerken in het dagelijkse

Een ideale dag kan veranderen, omdat je als mens verandert. Je groeit en ontwikkelt, krijgt andere behoeftes en komt in andere situaties terecht. Nu ik moeder ben, verlang ik meer naar ruimte om op te laden zodat ik er voor de jongens mag zijn. Ik geniet van rust en ruimte in mijn huis en in mijn hoofd. Ook zijn de uitstapjes minder vanzelfsprekend geworden die ik zelf kan ondergaan, maar anderzijds ben ik ervan bewust dat dit tijdelijk is. Ik heb veel nagedacht over mijn ideale dag, omdat ik juist nu de antwoorden alsnog in het dagelijkse kan verwerken. Ik kan bijvoorbeeld elke dag vers fruit eten en hiervan genieten. Bewust proeven en met aandacht eten is het enige wat ik hier echt voor nodig heb. Ik heb misschien niet elke dag de ruimte om naar het bos of naar het strand te gaan, maar ik kan het wel inplannen zodat ik er kan zijn. Lekker in een strandjurkje genieten van de heerlijke omgeving, uitwaaien en een terrasje pakken. Een boek lezen met een zonnebril op en een drankje erbij; een verrijking! Overigens heb ik een nieuwe jumpsuit van LASCANA die absoluut tot mijn favorieten behoort en die mag natuurlijk niet ontbreken op mijn ideale dag. Of semi-ideale dag waarbij ik elementen eruit pluk om van te genieten. Strandkleding hoort er echt bij; ik associeer het met het vakantiegevoel, zwoele zomeravonden met dierbaren in de tuin en een ontspannen setting in een natuurlijke omgeving.

Beleef bewust

Wat je ook doet op jouw ideale dag(deel), geniet van het nu en neem je tijd. Voel wat je nodig hebt en hoe het je mag verrijken. Beleef bewust de groei en ontspanning die je mag ervaren en pak af en toe eens deze vraag erbij om te ontdekken wat goed is voor jou. Ben je nog op de goede weg of sta je ver van jouw wensen af? Wat heb je echt nodig om verder te komen en waarmee wordt je agenda gevuld? Ik gun je van harte dat je elke dag mag doen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Maak er mooie dagen van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.