Blog

Hoe mijn kledingstijl is veranderd!

kledingstijl dagmar valerie

De afgelopen periode ben ik veel bezig geweest met het (her)ontdekken van mijn eigen stijl op verschillende gebieden. Onder andere volgende ik de cursus Find your own style met aquarel, waardoor ik mooie sprongen voorwaarts heb gezet op het creatieve vlak. Ook wat interieur- en kledingstijl is mij veel duidelijk geworden en heb ik fijne veranderingen door kunnen voeren. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld mijn voorkeur voor aardetinten en stijlvolle materialen. Lees je mee hoe mijn kledingstijl is veranderd?

De inspirerende cursus Find your own style

Tijdens de cursus Find your own style werd mij veel duidelijk. Er werden mooie opdrachten gegeven waardoor ik weer beter bij mijn eigen gevoel kwam. Ik ontdekte waar ik energie van kreeg en wat mij blij maakte, maar ook waar ik weerstand voelde. Het was een geweldige ontdekking om deze informatie tot mij te nemen en mij in deze kant van mijzelf te verdiepen. Ik voelde mij steeds completer worden en het heeft mij veel inzichten gegeven. Erg waardevol om hier de tijd en ruimte voor te nemen. Nu weet ik dat het impact had op de illustraties die ik maak, maar grappig genoeg kon ik de vraagstukken veel breder neerleggen waardoor ik mijzelf beter leerde kennen. Ik heb bijvoorbeeld heel grondig na deze cursus mijn kledingkast doorgespit en opgeruimd met als resultaat; een nieuwe kledingstijl.

Mijn vernieuwde kledingstijl

Helemaal nieuw is een groot woord, maar ik heb wel veel veranderingen kunnen doorvoeren. Zo heb ik alle items die niet meer goed voelden, direct weggedaan. Ik maakte veel vriendinnen blij en ook de kringloop reageerde zeer enthousiast toen ik de zakken kwam afgeven. Ik sorteerde alle items waardoor mijn kledingkast er heel netjes uit ziet en ik in een oogopslag kan zien wat ik kan dragen. Ik ondervond dat minder veel meer is! Nu zie ik namelijk meteen allemaal kleding waar ik blij van word en dat is echt veel plezieriger. Ik mix en match nu enthousiaster dan ik ooit deed en voel mij veel beter in de kleding die ik draag. Ik heb prachtige jurkjes en mooie vesten die ik bijvoorbeeld graag draag. Studio Anneloes is echt een aanrader als je van mooie jurkjes houdt, het kledingmerk bevat heel veel mooie jurkjes voor elke gelegenheid. Mijn kledingstijl is een combinatie van stijlvol en comfortabel, omdat ik ook veel voor Lucas zorg en dan niet belemmert wil worden door kledingstukken die ik draag. Het moet wel mijn activiteiten versterken, liever nog op een nette en vrouwelijke manier. Dit lukt niet elke dag, maar inmiddels wel grotendeels.

Lekker shoppen!

Ik bleek al een geweldige basis te hebben aan kleding, maar zag soms door de hoeveelheid kleding mijn stijl niet meer. Nu is het geordend, gesorteerd en lekker opgeruimd. Wat een verademing is dat! Ook zag ik meteen welke items nog handig zijn om toe te voegen, waardoor ik ben gaan shoppen. Zelfs het shoppen verliep veel plezieriger, omdat ik direct kon zien of een item paste bij mijn eigen kledingstijl of niet. Ik slaagde goed in de SALE en kocht nieuwe tops, truien, jurkjes en schoenen. Ook de birckenstock sale was een succes, wat een mooie items hebben ze er toch. Zoals je kunt lezen heeft mijn inspiratiesessie om mijn eigen stijl te (her)ontdekken veel stof doen opwaaien, waardoor ik een switch heb gemaakt in mijn kleding. Het voelt meer eigen en het staat dichterbij mijzelf nu ik in een andere levensfase zit. Ook Marie Kondo heeft mij erg goed geholpen met haar handige manier van opruimen, waardoor ik mooie stappen voorwaarts heb kunnen zetten.

Neem jij soms de tijd en ruimte om jouw eigen stijl te (her)ontdekken?

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.