Het verhaal achter mijn Michael Kors tas uit Barcelona
Ik kocht een heel speciaal cadeau voor mijzelf. Een symbolisch cadeau. Als studente wou ik heel graag al een MK tas, na hard werken en een steil pad te hebben bewandeld vervul ik nu mijn droombaan én daar hoort een volwassen tas bij ❤️ Dreams don't work unless you do! #love #mk #michaelkors #kors #style #dreams #work #dreamjob #gift

Het verhaal achter mijn Michael Kors tas uit Barcelona

Het moment dat ik mijn pinpas in het apparaat stopte en ik mijn hart voelde bonzen in mijn keel. Ik zal het nooit vergeten. In het Spaans werd mij veel plezier toegewenst met deze schitterende aankoop en ik liep vol trots naar buiten. Een droom kwam uit, ik kocht namelijk zelf mijn Michael Kors tas! Meer over dit symbolische cadeau aan mijzelf vertel ik je in dit artikel, lees je mee?

Toen ik net begon met studeren was mijn gezondheid – zeker als je het vergelijkt met hoe het nu gaat – eigenlijk nog belabberd te noemen. Ik was een klein jaartje ontslagen uit het revalidatiecentrum waar ik voor mijn CVS intern was opgenomen, maar nadat ik weer in ‘het echte leven’ terecht was gekomen, moest ik kei hard knokken om te komen waar leeftijdsgenootjes ook stonden. Maar dat gaf niet, want ik genoot (en geniet nog steeds elke dag) volop van het leven. Ik kon weer op eigen benen staan en beetje bij beetje keerde het vertrouwen in mijzelf terug. Ik durfde steeds meer plannen te maken, ik had immers opeens echt weer een toekomst! Ik absorbeerde kennis als een spons en genoot van de ervaringen, belevenissen en wijze lessen die met mij werden gedeeld. Mijn ambitie om te groeien als persoon en daadwerkelijk zelfstandig te worden, maar ook anderen vooruithelpen vond en vind ik ontzettend belangrijk. Dankbaar pakte ik elke kans vast die ik kreeg om de persoon te mogen worden die ik altijd al wou zijn. En nu? Nu leef ik het leven waarvan ik toen altijd droomde na het bewandelen van hele steile paden.

Ik weet nog niet zo lang dat ik naast CVS ook Fibromyalgie heb (kortom, chronische vermoeidheid en chronische pijn). Veel puzzelstukjes vielen op de juiste plek en ik begreep mijn lichaam opeens een stukje beter. Toch blijf ik elke dag weer leren over mijzelf en ben ik er nog niet. Maar ik heb al die artsen die mij hadden afgeschreven voor de maatschappij  en de hoop hadden opgegeven wel een poepie laten ruiken. Riep ik toen niet voor niets ‘Waar een wil is, is een weg. Alleen zijn er op de mijne wat wegwerkzaamheden’. Vijf jaar na mijn ontslag in het revalidatiecentrum behaalde ik mijn diploma’s (iets met een hele ambitieuze student zijn…) en werd mijn droom werkelijkheid: ik mocht mijn passie en plezier stoppen in de marketingfunctie op de uitgeverij. Mijn liefde voor boeken mocht ik vertalen naar activiteiten om anderen te enthousiasmeren voor mooie titels en must reads, werkzaamheden waar ik elke dag door fluitend naar werk mag gaan en waar ik word omringd door lieve collega’s. Het kostte energie, maar het leverde ook ongelooflijk veel kracht, groei en kansen op waar ik dagelijks van geniet. Ik ben van ver gekomen, maar ik ben dankbaar dat ik hier een toegevoegde waarde mag vormen.

De locatie waarop ik studeerde werd omringd door gebouwen van grote merken en prestigieuze bedrijven. Dagelijks zag ik ambitieuze vrouwen de panden betreden op mooie hakken en vaak in het bezit van een stralende tas en indrukwekkende houding. Een powervrouwen houding waar ik bewondering voor had. Vanaf dat moment fantaseerde ik over het idee om ook zo’n mooie tas aan de arm te mogen dragen op de dag dat ik een mooie functie kleur zou mogen geven. En die dag brak een jaar geleden aan toen ik werd aangenomen als marketeer voor de uitgeverij. Een jaar later ben ik als marketeer verantwoordelijk voor mooie en inspirerende projecten waar ik volop van geniet omdat mijn hart er sneller van gaat kloppen. Ik bleef fantaseren over zo’n stralende tas en hoe het zou voelen om er werkelijkheid van te maken. En het allerleukste? Deze dag is inmiddels werkelijkheid geworden.

In Barcelona kwamen we de mooie Michael Kors winkel tegen en we stapten naar binnen. Ik keek mijn ogen uit en ik zag gelijk de beauty die ik voor ogen had. Toen ik deze optilde bleek het model toch zwaarder en groter te zijn dan ik had verwacht en het voelde niet helemaal goed. Ik vergeleek de modellen en stuiterde op een stiekem nog mooiere tas dan ik eerst in gedachten had (de Jet Set Shopper met ritssluiting) en het klikte meteen (Ehm ja dat voel je als vrouw haha). Na wikken, wegen en draaien voor de spiegel besloot ik naar de kassa te gaan. Met deze pretty MK tas zou ik de toekomst tegemoet gaan. Het pinapparaat piepte indrukwekkend en mijn portemonnee zuchtte, maar het was het allemaal waard. Een MK tas uit Barcelona om het nu en de toekomst te vieren! Een droom die werkelijkheid is geworden en als ik naar de tas kijk voel ik pure trots. Vijf jaar geleden was ik nog een kasplantje en nu leef ik het leven waar ik altijd van heb gedroomd. De tas voelt voor mij als een symbolisch cadeau waar ik de ervaringen van de afgelopen jaren zorgvuldig in zal bewaren en deze mee zal dragen tijdens het bewandelen van het pad naar de toekomst ♥

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 46 reacties.

 1. Saar

  Mijn hart slaat een slag over wanneer ik dit lees. De warmte, de trots, wauw! Lieve Dagmar, echt petje af voor wat jij elke dag weer weet te realiseren met, ondanks en net omwille van je ziektes. Ik hoop dat lotgenoten evenveel inspiratie weten te halen uit dit verhaal als ik net heb gedaan.
  Blijf gaan voor je dromen! Je bent ontzettend goed bezig!
  Saar onlangs geplaatst…De eerste stapMy Profile

 2. Frauke

  Oh wauw, wat zit er een mooi en sterk verhaal achter je aankoop! Zo goed dat je nooit hebt opgegeven en je heel hard hebt gewerkt om te komen waar je nu staat. Je hebt een berg beklommen, maar geniet nu van het uitzicht, om het maar zo te zeggen ;). Ik vind het heel knap dat je zo positief in het leven staat en er echt voor gaat! Die aankoop heb je dan zeker ook dubbel en dik verdiend! X
  Frauke onlangs geplaatst…Nieuw kapsel! + Hoe je asblond haar assig houdtMy Profile

 3. Desiree

  Jeetje wat heb je dit prachtig verwoord zeg! Goed om te lezen dat je een enorme vechter bent die niet opgeeft! Groot gelijk dat je na al die jaren nu met een tas de deur uitloopt. Het is je van harte gegund!
  Desiree onlangs geplaatst…My life in pictures #7My Profile

 4. Sophie

  Wat verwoord je het toch prachtig! Genieten kun je er nu zeker van, en je hebt er ook hartstikke hard voor gewerkt. Het is een plaatje wat nu al een berg herinneringen met zich meedraagt!
  Sophie onlangs geplaatst…PLOG | Dag 3My Profile

 5. Eline

  Wat een mooi verhaal, dat maakt de tas zeker extra bijzonder. Je kan zo trots op jezelf zijn <3
  Eline onlangs geplaatst…Lush RelaxMy Profile

 6. Fleur

  Wauw Dagmar, wat een mooi en indrukwekkend verhaal! Je verdiend zo’n mooie tas hoor meid! X

 7. Chelsey

  Mooi verhaal en vooral erg mooi geschreven. Het is zeker een tas om te koesteren! x

 8. Godelieve

  Wat prachtig Dagmar om jouw verhaal zo te mogen lezen!
  Jij gaf jezelf een prachtig cadeau dat symbool staat voor het allermooiste dat jij jezelf kon geven, het vertrouwen in jezelf en je eigen kracht!
  Ik wens je heel veel mooie jaren toe samen met die mooi tas :)
  Godelieve onlangs geplaatst…Hallo septemberMy Profile

 9. Evelien

  Wauw Dagmar, dit heb je heel mooi verwoord. Zo bewonderingswaardig dat je van zo ver bent gekomen en ook al zo ver bent gekomen. Je hebt veel mooie dingen bereikt. Dat is prachtige bagage voor in je mooie nieuwe tas! Geniet van deze mooie, waardevolle aankoop.
  Evelien onlangs geplaatst…Fivorites of August 2015My Profile

 10. Layla

  Super mooi geschreven en best herkenbaar!
  Geniet van je cadeau dat je dubbel en dik verdiend hebt xu

 11. Rikst

  Jeetje Dagmar, wat een verhaal! Je hebt het verdiend meid :) Goede beloning voor je doorzettingsvermogen! liefs, Rikst

 12. Esmée

  Wat mooi geschreven en wat fijn dat je zo’n dure tas hebt met een verhaal. Gefeliciteerd met het bereiken van je droom en deze prachtige tas. Je gaat er nooit spijt van krijgen, want ook ik ben na een half jaar nog steeds gelukkig met mijn MK pareltje. x
  Esmée onlangs geplaatst…KOS DAG 3: WIFI & COCKTAILSMy Profile

 13. Doneta

  Jeetje wat is dit toch mooi verwoorde. Echt een prachtig verhaal en je hebt die tas uiteraard gewoon verdiend. Love this article

 14. Nadia

  Wauw Dagmar, wat heb je dit weer mooi verwoord. Klinkt misschien wat raar haha, omdat we elkaar niet heel goed kennen, maar ik ben gewoon trots op je!
  Nadia onlangs geplaatst…Meloenen, bloemen en een ankerMy Profile

 15. Vivian

  Heel veel bewondering voor jou, voor hoe je alles doet en gaat voor wat je wilt en ook omdat je jezelf dit cadeau hebt gegeven! Ik kan me goed voorstellen hoe geweldig dat moet voelen, heel veel plezier ermee!
  Vivian onlangs geplaatst…Laten we het eens over pijn hebbenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge