Blog

Het verhaal achter mijn Michael Kors tas uit Barcelona

Het moment dat ik mijn pinpas in het apparaat stopte en ik mijn hart voelde bonzen in mijn keel. Ik zal het nooit vergeten. In het Spaans werd mij veel plezier toegewenst met deze schitterende aankoop en ik liep vol trots naar buiten. Een droom kwam uit, ik kocht namelijk zelf mijn Michael Kors tas! Meer over dit symbolische cadeau aan mijzelf vertel ik je in dit artikel, lees je mee?

Toen ik net begon met studeren was mijn gezondheid – zeker als je het vergelijkt met hoe het nu gaat – eigenlijk nog belabberd te noemen. Ik was een klein jaartje ontslagen uit het revalidatiecentrum waar ik voor mijn CVS intern was opgenomen, maar nadat ik weer in ‘het echte leven’ terecht was gekomen, moest ik kei hard knokken om te komen waar leeftijdsgenootjes ook stonden. Maar dat gaf niet, want ik genoot (en geniet nog steeds elke dag) volop van het leven. Ik kon weer op eigen benen staan en beetje bij beetje keerde het vertrouwen in mijzelf terug. Ik durfde steeds meer plannen te maken, ik had immers opeens echt weer een toekomst! Ik absorbeerde kennis als een spons en genoot van de ervaringen, belevenissen en wijze lessen die met mij werden gedeeld. Mijn ambitie om te groeien als persoon en daadwerkelijk zelfstandig te worden, maar ook anderen vooruithelpen vond en vind ik ontzettend belangrijk. Dankbaar pakte ik elke kans vast die ik kreeg om de persoon te mogen worden die ik altijd al wou zijn. En nu? Nu leef ik het leven waarvan ik toen altijd droomde na het bewandelen van hele steile paden.

Ik weet nog niet zo lang dat ik naast CVS ook Fibromyalgie heb (kortom, chronische vermoeidheid en chronische pijn). Veel puzzelstukjes vielen op de juiste plek en ik begreep mijn lichaam opeens een stukje beter. Toch blijf ik elke dag weer leren over mijzelf en ben ik er nog niet. Maar ik heb al die artsen die mij hadden afgeschreven voor de maatschappij  en de hoop hadden opgegeven wel een poepie laten ruiken. Riep ik toen niet voor niets ‘Waar een wil is, is een weg. Alleen zijn er op de mijne wat wegwerkzaamheden’. Vijf jaar na mijn ontslag in het revalidatiecentrum behaalde ik mijn diploma’s (iets met een hele ambitieuze student zijn…) en werd mijn droom werkelijkheid: ik mocht mijn passie en plezier stoppen in de marketingfunctie op de uitgeverij. Mijn liefde voor boeken mocht ik vertalen naar activiteiten om anderen te enthousiasmeren voor mooie titels en must reads, werkzaamheden waar ik elke dag door fluitend naar werk mag gaan en waar ik word omringd door lieve collega’s. Het kostte energie, maar het leverde ook ongelooflijk veel kracht, groei en kansen op waar ik dagelijks van geniet. Ik ben van ver gekomen, maar ik ben dankbaar dat ik hier een toegevoegde waarde mag vormen.

De locatie waarop ik studeerde werd omringd door gebouwen van grote merken en prestigieuze bedrijven. Dagelijks zag ik ambitieuze vrouwen de panden betreden op mooie hakken en vaak in het bezit van een stralende tas en indrukwekkende houding. Een powervrouwen houding waar ik bewondering voor had. Vanaf dat moment fantaseerde ik over het idee om ook zo’n mooie tas aan de arm te mogen dragen op de dag dat ik een mooie functie kleur zou mogen geven. En die dag brak een jaar geleden aan toen ik werd aangenomen als marketeer voor de uitgeverij. Een jaar later ben ik als marketeer verantwoordelijk voor mooie en inspirerende projecten waar ik volop van geniet omdat mijn hart er sneller van gaat kloppen. Ik bleef fantaseren over zo’n stralende tas en hoe het zou voelen om er werkelijkheid van te maken. En het allerleukste? Deze dag is inmiddels werkelijkheid geworden.

In Barcelona kwamen we de mooie Michael Kors winkel tegen en we stapten naar binnen. Ik keek mijn ogen uit en ik zag gelijk de beauty die ik voor ogen had. Toen ik deze optilde bleek het model toch zwaarder en groter te zijn dan ik had verwacht en het voelde niet helemaal goed. Ik vergeleek de modellen en stuiterde op een stiekem nog mooiere tas dan ik eerst in gedachten had (de Jet Set Shopper met ritssluiting) en het klikte meteen (Ehm ja dat voel je als vrouw haha). Na wikken, wegen en draaien voor de spiegel besloot ik naar de kassa te gaan. Met deze pretty MK tas zou ik de toekomst tegemoet gaan. Het pinapparaat piepte indrukwekkend en mijn portemonnee zuchtte, maar het was het allemaal waard. Een MK tas uit Barcelona om het nu en de toekomst te vieren! Een droom die werkelijkheid is geworden en als ik naar de tas kijk voel ik pure trots. Vijf jaar geleden was ik nog een kasplantje en nu leef ik het leven waar ik altijd van heb gedroomd. De tas voelt voor mij als een symbolisch cadeau waar ik de ervaringen van de afgelopen jaren zorgvuldig in zal bewaren en deze mee zal dragen tijdens het bewandelen van het pad naar de toekomst ♥

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.