Blog

Het samenstellen van mijn zomergarderobe, hoe pak ik dat aan?

Elk seizoen duik ik mijn kledingkast in om een goede garderobe samen te stellen. Ik vind het fijn om uitgebreid de tijd en ruimte te nemen om te bekijken van welke kleding ik blij word en welke items ik met veel plezier draag. Ook bekijk ik meteen of de items goed aansluiten bij het aankomende seizoen. Ik kom er juist bij het samenstellen van mijn garderobe achter welke kleuren ik graag wil dragen, maar ook welke basics er missen om te genieten van het seizoen. Ik kies daarbij (milieu)bewuster voor kwaliteit en duurzaamheid. Ik vertel in dit artikel hoe ik het samenstellen van mijn zomergarderobe heb aangepakt.

Kleurenpalet voor de zomer

Allereerst trek ik mijn kast open en maak ik mijn planken en hangers leeg. Dit klinkt een beetje drastisch, maar zo kan je kledingstuk voor kledingstuk vasthouden en op de juiste plek leggen. Je merkt vanzelf of je er blij van wordt (yes, thank you Marie Kondo!) of dat het item zijn beste tijd heeft gehad. Ook kan je ervoor kiezen om kleding (die voor het zomerse seizoen bijvoorbeeld te warm is) die beter aansluit bij een ander seizoen op de achtergrond te plaatsen. Bij het samenstellen van mijn zomergarderobe bepaal ik eerst mijn kleurenpalet en stijl. Vervolgens leg ik alle kledingstukken waar ik blij van word op de juiste plek terug in de kast. Daarna zijn de onmisbare basics aan de beurt. Ik draag dagelijks fijne basics, denk aan tops, jurkjes, vestjes en ondergoed. Ik word heel blij van de basisstukken die ik shopte bij Jeroen Beekman. Ik kijk dus eerst welke ik nodig heb en daarbij focus ik mij ook op zachte materialen die extra fijn aanvoelen voor de huid. Basics draag ik veel en vaak, dus ze moeten ook echt goed en comfortabel zitten. Ik kwam in de shop uit bij de Marc Cain collectie, de vacay vibes kwamen meteen! Ook de kwaliteit spreekt mij erg aan, waardoor ik er heel blij van word en het de draagcomfort bevordert. Na een seizoen kijk ik of de onmisbare basics nog aan de juiste kwaliteit voldoen zodat ik er dagelijks plezier door mag beleven.

Duurzame kledingitems om mijn zomergaderobe compleet te maken

Vervolgens ga ik aan de slag met het opschrijven welke items nog ontbreken om mijn zomergarderobe aan te vullen. Dit kunnen stijlvolle items zijn, maar ook basiselementen om leuke combinaties te maken. Ik vind het leuk om uiteenlopende kleuren, printjes en patronen met elkaar te mixen, al moet het natuurlijk geen circus worden. Ik vind de kleuren cognac, donkerblauw, okergeel en koper prachtig staan. Die probeer ik dan ook te verwerken in mijn kleding waarbij ik bewuster let op het kopen van duurzame items. Ik merk dat ik ook ontzettend lang plezier kan hebben van kledingstukken, waardoor ik soms kleding aantref die ik al ruim 10 jaar in de kast heb hangen (en regelmatig draag).

Zomerse accessoires

Last but not least geniet ik in de zomer extra van mooie accessoires. Daarom ligt mijn focus bij het samenstellen van een fijne garderobe ook hier. Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken, denk aan het vinden van bijpassende oorbellen, armbanden of een subtiele ketting. Ook een zonnebril, sjaaltje of hoed zijn erg leuk om in de zomer te dragen. Ik geniet ervan om alles op te ruimen en de garderobe compleet te maken met deze elementen.

Ga jij ook elk seizoen even door jouw kledingkast heen om de garderobe up to date te houden?

Veel liefs,

Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.