Blog

5 X Waarom de Little Black Dress een musthave is

Dagmar_jurkjeEen mooi zwart jurkje is altijd handig om in de kast te hebben, de Little Black Dress (LBD) is niet voor niets uitgegroeid tot een van de beroemdste fashion items aller tijden. Met een zwart jurkje kom je mooi weg bij elke gelegenheid én de jurk is tijdloos vanwege alle combinaties die je ermee kunt maken. 5 X waarom de Little Black Dress een musthave is en echt niet mag ontbreken in jouw kledingkast. Lees je mee?

Eindeloos combineren – Met het beroemde zwarte jurkje kun je alle kanten op. Combineer het stoer door een zwarte panty en pittige laarsjes te dragen, elegant door pumps en een mooie kleur op je lippen, casual met een fijn vest er overheen en vrouwelijk met een fijne clutch en een statement necklace. Het zwarte jurkje stem je perfect af met jouw gemoedstoestand en staat iedereen! Let daarbij goed op dat het jurkje de juiste lengte en model in zich heeft dat het beste aansluit op jouw lichaam. Het ideale zwarte jurkje is de investering meer dan waard, bovendien kan je ook betaalbare jurkjes omtoveren tot een luxe look!

Tijdloos – Het zwarte jurkje is niet voor niets een van de beroemdste fashion items aller tijden! Zwarte handschoentjes, ballerina’s, parelkettingen en de zogenaamde “Little Black Dress” (LBD) vormden dé outfit waarmee actrice en fashion-icoon Audrey Hepburn in de vroege jaren ’60 furore maakte. Sindsdien is de populariteit van de zwarte jurk naar ongekende hoogtes gestegen!  Bovendien hoef je je ook echt geen zorgen te maken over de laatste trends, want met zwart zit je altijd goed.

Sla de plank nooit mis – Als je een zwart jurkje draagt zit je eigenlijk altijd goed bij elke gelegenheid. Of je nu lekker uiteten gaat, een zakelijke afspraak hebt of met vriendinnen een leuke activiteit gaat ondernemen; je slaat de plank nooit mis als je het jurkje op vlotte en passende wijze combineert.

Vertrouwensboost – Als je lekker in je vel zit, dan straal je dit ook uit. Je herkent je vast in het gevoel dat je je favoriete kledingstuk draagt en je je gelijk een stuk opgewekter en beter voelt? Een goed gevoel over jezelf hebben komt van binnenuit, maar kleding kan wel bijdragen aan een positiever zelfbeeld. Als je je comfortabel voelt door hoe je je eruit ziet, geeft dit jouw vertrouwen een boost! Omdat een zwart jurkje mooi afkleed,  kan je kiezen welke kanten je van jezelf laat opvallen. Of je nu kiest voor velvet, kant of leer: zwart kan altijd.  Leuk detail: het valt meestal niet op welk prijskaartje er aan je zwarte jurkje heeft gehangen. Zit je lekker in je vel doordat je blij bent met de persoon die je in de spiegel zit? Dan krijg je niet alleen meer energie, maar verspreid je je positieve boost en werkt het aanstekelijk voor anderen!

Een zwart jurkje voor elk figuur – Wellicht heb je gehoord van de figuren appel, peer, zandloper? Laat die figuren voor lichamen los, want een zwart jurkje kan altijd en past ook iedereen. Bedenk voor jezelf in welk jurkje je je goed voelt en ga lekker passen. Je merkt vanzelf op welke jurkjes je mooi staan, welk model je aanspreekt en neem bijvoorbeeld een vriendin of je moeder mee om mee te helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte LBD! Geniet van dit proces en ik wens je veel plezier toe bij het vinden van jouw aanwinst!

Leuk feitje: ik heb ook een favoriet zwart jurkje in mijn kast hangen die ik graag draag bij verschillende gelegenheden. Het jurkje heeft een bovenkant van kant en is lekker zwierig aan de onderkant. Hij valt precies op de knie en sluit mooi aan. Ik heb het jurkje al eindeloos vaak gecombineerd en steeds krijg ik de vraag of ik een nieuw jurkje heb en waar hij vandaan komt. Het jurkje heeft mij jaren terug 20 euro gekost, maar ik heb er nog steeds plezier van. In de zomer draag ik het jurkje met elegante sandaaltjes, met kerst combineerde ik het jurkje met pumps en pareloorbellen, op kantoor draag ik het jurkje met een net jasje en als ik met vriendinnen wat leuks ga ondernemen komt het jurkje ook uit de kast. Een fijne sjaal, vest en vlotte laarsjes eronder en ik ben klaar om te gaan. Mijn beste aankoop tot nu toe!

Heb jij het perfecte zwarte jurkje in de kast hangen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.