Blog

Recensie van bestseller The E-Myth (Ondernemersmythe)

he E-myth nederlandse editie dagmar recensie

Wat is ervoor nodig om een bedrijf echt succesvol te maken? Ik las de Nederlandse editie van bestseller The E-Myth (Ondernemersmythe). Daarin beschrijft auteur Michael Gerber op basis van jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur veel praktijkvoorbeelden waarom veel bedrijven niet succesvol zijn. En wat je eraan kunt doen. In The E-Myth lees je wat je écht nodig hebt voor jezelf als ondernemer en voor jouw bedrijf om te groeien. Na het lezen van The E-myth wordt jouw vuurtje extra aangewakkerd om je bedrijf op een productieve manier te laten groeien en succesvol te maken. Je wordt aangemoedigd om te dromen én deze dromen tot leven te brengen. Ik begon in de Nederlandse editie en kon niet meer stoppen…

De Nederlandse versie van The E-Myth 

Het gebeurt zelden dat ik met een markeerstift een boek lees. Ik begon tijdens het lezen met pen en papier enthousiast inspirerende zinnen te noteren waar ik energie van kreeg. Zinnen die ik op een dag terug kan lezen waardoor ik keer op keer geraakt wordt. Maar ik besefte al na enkele bladzijdes dat dit boek uitzonderlijk is. Er kwam daarom zelfs een markeerstift aan te pas. Ik moest over een bepaalde drempel heen (zo zonde om te markeren in een boek!), maar ik kon niet anders! Op elke pagina heb ik de mooiste zinnen gearceerd en ik blader het boek aan het begin van elke werkweek even door. Steeds haal ik er weer iets nieuws uit waar ik over na mag denken. En nog belangrijker; waar ik iets mee mag doen. Door actie te ondernemen. Zodat de ondernemersreis mag bijdragen aan de mogelijkheid om voluit te leven.

The E-myth nederlandse versie Dagmar recensie bestseller
Dit boek is een oproep om tot actie te komen, daadwerkelijk te ondernemen. Een oproep om te leren en jouw menselijkheid te omarmen. Want de meeste kleine bedrijven overleven het niet. En zoals in het boek staat beschreven is de reden duidelijk. ‘We nemen onze eigen chaos met ons mee. Wij veranderen niet. We proberen de wereld te veranderen door een klein bedrijf te beginnen, maar wij blijven hetzelfde. Terwijl het bedrijf het symbool mag worden voor het leven dat we willen leven. Een zichtbare manifestatie van wie we zijn en wat we geloven. Het is tijd voor actie.’

Waarom The E-Myth zoveel indruk maakt

Juist door het lezen van dit boek gaat jouw energie weer stromen en krijg je zin om verder te gaan met je leven. Om je bedrijf op een levendige manier op te bouwen en te groeien in de richting die goed voelt voor jou. Het is een aanmoediging om je verantwoordelijkheid te pakken en op een volwassen manier naar je bedrijf te kijken. Je wordt gemotiveerd om als ondernemer op een consistente, gestructureerde manier uitzonderlijke dingen te durven doen. 

Boekentip voor ondernemers

Een boek om te lezen als je zin hebt om ‘aan’ je bedrijf te werken, in plaats van continu ‘in’. Net zoals het belangrijk is om een visie te hebben op je eigen leven en elke dag te werken aan die visie om het in de praktijk te brengen. Je werkt aan je leven, niet alleen in je leven. Dit is het verschil tussen voluit leven en gewoon bestaan. Simpel? Ja. Makkelijk? Nee. Geniet van jouw ondernemersreis én gun jezelf dit inspirerende boek. Niet voor niets een bestseller, dit boek raad ik elke ondernemer (in spe) aan!

Als je iets hoort, zul je het vergeten. Als je iets ziet, zul je het onthouden. Maar pas als je iets doet, zul je het begrijpen. Laten we beginnen.

The E-Myth (Nederlandse editie)| Geschreven door Michael Gerber | 256 pagina’s | Kosmos Uitgevers | 9789043925464 | Klik hier voor het e-book

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.