Blog

Het is tijd om je batterij op te laden: 3 tips!

Stel je voor: je telefoonbatterij is bijna leeg, nog maar 10% over. Wat doe je? Natuurlijk, je laadt je telefoon op. Misschien doe je dit zelfs elke avond standaard, zonder te kijken hoeveel batterij je telefoon nog heeft. Gewoon, voor de zekerheid. Maar wat doe je als jouw energie op de laatste 10% zit? Ga je door of pak je je rust? In onze moderne, hectische wereld vergeten we vaak om net zo goed voor onszelf te zorgen als voor onze telefoon. Het is cruciaal om niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel op te laden. Anders vallen we vroeg of laat uit.

Net zoals je zorgvuldig zorgt voor de batterij van je telefoon, is het van essentieel belang om goed voor jezelf te zorgen. Door duurzaam te ontspannen en op te laden, kun je je energiepeil verhogen en een gezondere balans bewaren in je dagelijks leven. Op hoeveel procent van je energie zit je nu? Wat kun je op dit moment doen om je eigen batterij op te laden? Lees hieronder de drie tips om je eigen batterij weer op te laden. Ik geloof in jouw kracht om je energie op een natuurlijke manier te vergroten. Let’s grow!

#1 – Denk na over je dagelijkse en wekelijkse routines

Besteed je voldoende tijd aan activiteiten die je helpen om te ontspannen en op te laden? Welke gewoonten werken goed voor je en welke niet? Welke veranderingen zou je kunnen maken om beter voor je energie te zorgen?

#2 – Identificeer de grootste energievreters in je leven

Dit kunnen bepaalde taken, verantwoordelijkheden of sociale interacties zijn. Het kan ook een omgeving zijn waar je je minder goed voelt. Wat kun je doen om deze energievreters te verminderen of te managen? Kun je bepaalde taken delegeren, grenzen stellen of vaker pauzes nemen? Kun je deze ombuigen naar taken waar je meer energie van krijgt en minder op leegloopt? Wat kan er wél? Pak de regie (terug) en durf krachtige keuzes te maken die je versterken.

#3 – Wat zijn de tekenen dat mijn energie opraakt, en welke directe acties kan ik ondernemen om mijn batterij op te laden als ik deze signalen herken?

Wees je bewust van de fysieke, emotionele en mentale signalen die aangeven dat je energie laag is. Misschien voel je je moe, prikkelbaar of ongeconcentreerd. Wat zijn de meest effectieve manieren voor jou om snel op te laden? Dit kunnen activiteiten zijn zoals een korte wandeling, ademhalingsoefeningen, een powernap of iets anders dat voor jou werkt.

Let op: We hebben allemaal momenten waarop we een snelle boost nodig hebben om door te gaan, net als bij het snel opladen van je telefoon. Maar wat we écht willen, is onze energie op een blijvende manier vergroten. Geen quick fix, maar je levenskwaliteit naar een hoger niveau tillen voor nu én later. Denk eraan om tijd te nemen voor jezelf, je energieniveau regelmatig te checken en bewuste keuzes te maken die je welzijn bevorderen. Niet alleen als het moet en je al bijna op bent, ook als je batterij nog halfvol is om je systeem niet uit te putten. Rust is geen luxe, maar een noodzaak. Je hoeft het niet te verdienen, het is onze levensbehoefte.

Net zoals je zorgvuldig zorgt voor de batterij van je telefoon, is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Waar wacht je nog op? Pak de regie over jouw energie (terug) en herontdek jouw kracht.

Liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.