Blog

ExpediChi – Gun en geef jezelf de tijd

Liever gisteren dan vandaag, quick fix en dezelfde avond nog bezorgd; we zijn snelle oplossingen gewend. Gemak en snelheid, waardoor er geen tijd verloren gaat. Problemen worden opgelost waar je bij staat… toch? Maar was de weg er naartoe niet minstens zo belangrijk en waardevol? Wat als je daardoor jezelf kwaliteit ontneemt? Je geen tijd verliest, maar wel jezelf? In ExpediChi gaan we op ontdekkingsreis naar meer Chi (levensenergie) en ik kan je alvast vertellen dat het tijd kost. Het vormt een duurzame investering in jezelf, maar je krijgt er levensenergie voor terug. En heb je geen tijd te verliezen waardoor je scannend dit artikel tot je neemt en wil je de ultieme tip waardoor je meer levensenergie krijgt? Scroll dan meteen door naar het einde voor gegarandeerd meer levensenergie (want er zit ook een marketeer in mij die dit goed weet te verpakken ;) ).

Besteld voor 16:00? Vanavond nog in huis. Dankzij dit sapje boost je je gezondheid meteen! Direct overzicht en structuur dankzij product X, exclusief voor jou dienst X waardoor probleem X meteen weg is. Heb je trek? Kies dan uit deze opties en we staan over tien minuten bij je op de stoep. We worden omringd door snelle oplossingen en we zijn het gewend dat we toegang hebben tot de ene na de andere ‘update’ van ons leven, maar is het daadwerkelijk een upgrade op de lange termijn? Want wat zit er in het sapje en is dat echt zo goed voor jou en de omgeving? Heb je daadwerkelijk iets aan de nieuwe gadget of vormt het afleiding van wat er echt toe doet? We zitten in een systeem waar we ons laten afleiden van de kern en we bijna niet meer gewend zijn om te voelen. Voelen wat goed is voor jou. We negeren de signalen en pakken gevolgen aan, maar niet de oorzaak. We slikken een pilletje om klachten direct weg te nemen, maar we vragen onszelf niet meer af waar de klacht eigenlijk vandaan komt. Én wat voor mogelijkheden er in ons schuilen om te helen, om sterker te worden dan we zijn en om onszelf te voeden voor een duurzaam effect.

Onthaasten en minder moeten

Gun jezelf de tijd om te ontdekken. Om weer in verbinding te komen met jezelf. Om te voelen wat je nodig hebt en om het levenstempo te kiezen dat afgestemd is op jezelf en het ritme van de natuur. Onthaasten en minder moeten, zodat je signalen van jezelf niet meer hoeft te negeren. Een volle agenda staat in het huidige systeem symbool voor succes en dat het goed met je gaat, maar hoe fantastisch en bevrijdend voelt het echt als je jezelf over de kop werkt, snel het eten naar binnen moet schuiven en door rent naar de volgende afspraak? We associëren langzamer leven met achteruitgang, maar ook iemand die wandelt zet stappen voorwaarts. Je bent niet lui of minder succesvol wanneer je jouw welzijn belangrijk vindt en een ander tempo aanneemt. Terwijl je gas terug neemt, creëer je meer overzicht en ruimte waardoor je meer impact maakt. De weg er naartoe, doet ertoe! Onderweg heb je de ruimte om te voelen en te verbinden, om te ontdekken wat goed is voor jou. Van een yolo mentaliteit naar YLNSWATYT mindset (you live now, slow down and take your time!) .

Vertraag vandaag

Gerichte aandacht geeft rust en ruimte. En in die ruimte ontstaat plek om creatiever en productiever te worden. Als je aan mij vraagt hoe het met mij gaat, zal ik niet antwoorden met “Goed, maar druk”. 1. Ik bén niet druk, ik ben Dagmar en 2. ik geniet liever van productieve en creatieve processen op het juiste moment. Het verlangen naar een rustiger, simpeler leven blijft groeien en ik zie deze stap niet als een een fase voor later, maar echt voor elke dag om vanaf nu toe te passen. Waarom zou je jezelf op je oude dag pas meer de tijd, rust en ruimte gunnen? Ook in de bloei van je leven mag je genieten van het nu. Hard werken, een volle agenda en een drukke planning worden bijna verwacht, terwijl je ook succesvol kunt zijn wanneer je goed voor jezelf zorgt en regelmatig vertraagt. Sterker nog: je bereikt meer zodra je van jouw welzijn prioriteit (voor de oplettende lezer: prioriTIJD) maakt. Ik nodig je uit om te voelen wat je nodig hebt om verder te komen dan waar je nu mag staan en vertraag eens vandaag.

Stop met scrollen! Hier moet je zijn voor de ultieme tip voor meer levensenergie

De tip voor gegarandeerd meer levensenergie? Zoals ik al aangaf in de eerste alinea verpakt elke marketeer de boodschap om het product of de dienst extra aantrekkelijk te maken. Om meer bereik te genereren, de vindbaarheid en zichtbaarheid te optimaliseren, verkoop te stimuleren en ga zo maar door. Maar niemand kan je daadwerkelijk beloven dat een tip, product of dienst positieve impact creëert voor jou. Het is zelfs brutaal om te beweren dat je voor iedereen het verschil kunt maken wanneer je de persoonlijke situatie niet eens kent. Andersom is het bijzonder om te verwachten dat iemand anders jouw probleem gaat oplossen, dan leg je de verantwoording (met bijbehorende verwachtingen) buiten jezelf. Garantie voor succes zit daarom niet bij deze tip inbegrepen, maar ik voel wel dat het werkt om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over je leven. Om niet te wijzen naar alles en iedereen buiten je om, maar naar binnen te keren en te voelen wat je nodig hebt. Om de tijd te nemen en tijd voor jezelf ’te claimen’. Je minder te laten afleiden en zelf na te denken waarom je doet wat je doet. Zie tijd als het ultieme cadeau. Je kunt het weggeven (aan o.a. anderen, Netflix en Instagram), maar het ook jezelf schenken. Je bent verantwoordelijk voor de manier waarop je jouw tijd indeelt en kleur geeft. Jouw tijd is ongelooflijk waardevol; gun en geef jezelf de tijd.

Tijd om te voelen wat je nodig hebt, tijd om te ontdekken en te helen. Tijd om elkaar te versterken en de verbinding aan te gaan, met jezelf en anderen. Tijd om te lezen, lekker en gezond te eten, te rusten en te bewegen. Tijd om door te brengen in de natuur en met dierbaren. Tijd om te lachen en te ontspannen, tijd om te spelen en te genieten. Tijd om jezelf en elkaar te verrijken. Pak de verantwoordelijkheid over jouw tijd. 

Je staat voor een keuze om iets met de ontdekkingen te doen. Het zijn de antwoorden die al in jouw zitten waar je kracht uit mag putten. En deze kracht geeft energie! Voel, ontdek en stimuleer de stroom van Chi.

Veel liefs, warmte en kracht voor jou.

Dagmar Valerie

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.