Blog

Challenge: elke dag minstens een half uur wandelen

bergen natuur dagmar valerie

De impact van dagelijks bewegen op ons energieniveau is gigantisch. Hoe lastig het soms ook voelt om van de bank af te komen of hoeveel werk je ook hebt, er is altijd ruimte om even een half uur te wandelen. Geef jouw energieniveau een natuurlijke boost door even lekker op pad te gaan en maak van dagelijkse beweging prioriteit of nog liever; een gezonde gewoonte. Deze langere kerstvakantie geeft mij de motivatie om nog beter voor mijzelf en elkaar te zorgen, doe je mee?

De voordelen van een half uur wandelen

Door dagelijks een half uur te wandelen, geniet je van frisse lucht, het werkt bloeddruk verlagend, wandelen vermindert stress en je slaapt beter. Alleen al deze redenen zijn meer dan de moeite waard om elke dag een ommetje te maken. Wandelen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid en wat is een half uur op een hele dag? Lekker de natuur in of gewoon even in je eigen wijk; je voelt je productiever en creatiever na een fijne wandeling. Het tempo heb je zelf in de hand, net als de afstand die je kiest. Wandelen helpt je te onthaasten en dat is precies waar ik behoefte aan heb. Ik verheug mij op de uitdaging om elke dag minstens een half uur te wandelen!

Bepaal je eigen tempo en afstand

We besteden ontzettend veel tijd aan social media, werk, het huishouden, sociale contacten, maar… ben je ook bereid om jezelf een half uur per dag ruimte te geven om te werken aan je mentale en fysieke gesteldheid? Want dat is precies wat je doet wanneer je er bewust voor kiest om elke dag minstens een half uur te bewegen. Ik kies voor wandelen, omdat het toegankelijk is en ik van het buitenleven houd. Je trekt de juiste schoenen aan en je kunt meteen beginnen! In dit koudere seizoen, moeten we ons wat warmer kleden en met comfortabele damesschoenen aan de voeten is een half uurtje zo gemaakt. Bovendien kan ik de kids erbij betrekken en samen wandelen we naar speeltuintjes, winkels, de kinderboerderij of vrienden toe. Soms stapt Lucas op de step of de fiets en dan heb ik Simon in de kinderwagen als we een langere route nemen. Een frisse neus geeft energie!

Investeer in je gezondheid en neem jouw verantwoordelijkheid

Een half uur is eigenlijk zo voorbij, terwijl de impact erg groot is. Toen ik Lucas bracht en ophaalde van school, zat ik er al meteen aan. Tijdens deze langere kerstvakantie en met de koude, donkere dagen kost het net wat meer moeite, maar het geeft zoveel voldoening én je zit lekkerder in je vel. Bovendien is een half uurtje zo voorbij! Ik pak mijn kans om even te genieten van het buitenleven en bewonder de natuur. Ik zet mijn zintuigen open en beleef de omgeving extra intens. Na een wandeling voel ik mij rustiger, energieker en creatiever. Zonde om te blijven zitten waarbij je letterlijk niet verder komt!

Ik ga de uitdaging aan om elke dag minstens een half uur te wandelen. Nog belangrijker pak ik mijn verantwoordelijkheid om keuzes te maken die mij voeden, want het creëren van meer energie heb ik zelf (deels) in de hand! Het wandelen heeft veel impact op jouw energieniveau en ik ben benieuwd aan welke gezonde gewoonte je gaat werken om meer energie aan te trekken in je dagelijkse leven. Je kunt het!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.