Blog

Verhuizen naar een plek waar je (nog) niemand kent

geitjes aaien

In 2015 verhuisden we naar Nieuwegein, een plek waar we (nog) niemand kenden. We lieten ons verrassen door de omgeving én het huis. Het huis waar we zoveel herinneringen mogen creëren en de gezellige wijk met groen, speeltuintjes en alle faciliteiten binnen handbereik. We verheugden ons op de verhuizing en vooral het woonplezier. Toch vond ik het ook spannend. Verhuizen naar een plek waar je (nog) niemand kent. Een nieuwe start maken is niet altijd even gemakkelijk, maar het pakte erg bijzonder uit. We hebben namelijk een fantastische straat waarin we wonen, we worden omringd door buren die we lieve vrienden noemen en wandelen we door de buurt? Dan worden we van alle kanten begroet of er wordt een praatje gemaakt. We helpen elkaar, beleven gezellige activiteiten met de kids en genieten van de omgeving. Toen we dit huis kochten, hadden we nooit verwacht er dierbaren bij te krijgen. Nu kunnen we niet meer zonder en willen we hier nooit meer weg!

Wat begon als een nieuwe start in een omgeving waar we niemand kenden, eindigt in buurtbarbecues, gezellige speeldates tussen de kids, borrelavondjes in de weekenden (maar ook doordeweeks, want we wonen toch naast elkaar) en elkaar versterken waar dat kan. Ongelooflijk hoe het soms kan lopen en we koesteren het elke dag. Ik vond het erg bijzonder om te verhuizen naar een stad waar ik niemand ken, waar ik de omgeving eigen mag maken en de buurt moet leren kennen. En het pakte erg positief uit op elk gebied! Er bleken speeltuintjes in overvloed (werkelijk op elke hoek van de straat), groen, handige faciliteiten op loopafstand en het allerfijnste; de hartelijkheid van de inwoners van Nieuwegein. In de winkel worden we begroet en er worden ook praatjes gemaakt, net als bij de bibliotheek en op pleintjes. Ook helpt het dat we veel mensen hebben ontmoet door de opvang en het spelen in de speeltuintjes. De kids zijn een geweldige verbindende factor waardoor we met veel ouders in contact zijn gekomen. Je komt elkaar regelmatig tegen op ‘school’ en in de buurt, dat maakt het extra leuk!

We wonen erg centraal in het land, waardoor we eigenlijk altijd wel snel bij anderen kunnen zijn. Toch geeft het een fijn gevoel dat we in zo’n gezellige omgeving wonen. De kans is groot dat we zonder deze gezelligheid zelfs al waren verhuisd! We hebben het meer dan goed en daar genieten we volop van. Ik had nooit kunnen bedenken dat een nieuwe omgeving waar we nog niemand kennen, zo uit zou kunnen pakken. We wonen hier nu al 5 jaar met veel plezier en daar gaan nog heel veel jaren bijkomen. We verheugen ons op het woonplezier als gezin en met de liefste buren.

En mocht je ook verhuizen naar een plek waar je (nog) niemand kent? Misschien vind je het juist heerlijk en geniet je van deze frisse start. Mocht je meer contact met jouw buurtbewoners willen maken? Probeer je open te stellen voor een praatje, durf om hulp te vragen of bij te springen, sluit je aan bij een vereniging of meld je aan als vrijwilliger bij een organisatie die bij je past. Zo kan je lokaal jouw steentje bijdragen en ontmoet je anderen! Er worden ook regelmatig activiteiten in de buurt georganiseerd die je kunt bezoeken of… ga plezier maken in de speeltuin, want daar is iedereen meestal in voor een praatje ;) Schrijf een kaartje voor de buren met contactgegevens van jou erop om het contact te maken of verras andere met een klein boodschapje. Denk aan een ontbijtje die je aan de deur kunt hangen met een briefje erbij. Het zijn simpele handelingen die zorgen voor een glimlach! En laat net die glimlach de perfecte ijsbreker zijn.

Ben jij verhuisd naar een plek waar je (nog) niemand kent? Hoe pakte je dit aan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.