Blog

Moestuinieren in potten – Kiwiplant en frambozen

Capi Europe pot moestuin

Wat een feestje om met deze zomerse temperaturen van de tuin te genieten. Ik vind het heerlijk om te tuinieren en verzin steeds nieuwe projecten om de tuin te optimaliseren. Dit jaar hebben we grote veranderingen doorgevoerd, maar ik weet zeker dat het volgend jaar helemaal een droomtuin gaat worden. Zo fijn om lekker met de handen in de aarde te genieten en groei en bloei te bewonderen. Het blijft fascinerend om te zien hoeveel appeltjes er aan de boom groeien, de zonnebloem bijna 3 meter hoog wordt, bosbessen geplukt worden, de blauwe regen hard groeit en vrolijke insecten dansen van bloem tot bloem. Vanaf de nieuwe loungeset kunnen we ons verwonderen en ik kan zeggen dat ik ontzettend gelukkig ben met deze fijne plek. Er zit veel liefde, aandacht en tijd in en met de dag wordt het een mooier geheel. Minstens zo enthousiast ben ik over het nieuwe stukje tuin waar ik ga proberen om te moestuinieren in potten. De moestuin zelf is groot genoeg, maar het lijkt mij ook zo’n verrijking om in stijlvolle potten fruit te laten groeien. Ik ben gestart met een verrassende plant, namelijk de kiwiplant! Ook mocht de framboos niet ontbreken, lees je mee?

Nieuwe potten van Capi Europe

Het tuincentrum was de afgelopen weken echt mijn tweede thuis. Ik kom er heel erg graag en ik ben echt een plantaholic geworden. Of misschien was ik het al, maar is het nog duidelijker geworden dat ik dit ben. Daar ontdekte ik het inspirerende merk Capi Europe en niet veel later mocht ik Capi Europe beter leren kennen dankzij de Blogbox, waardoor we genieten van een vogelvoederhuisje en insectenhotel. Nu kwam de postbode een fantastisch pakket brengen met daarin waanzinnig mooie potten voor buiten. Als je naar de foto kijkt, dan zie je dat ik niet gelogen heb toch? De potten zijn prachtig! De hoge en lage potten zijn een plaatje om te zien, maar tot mijn grote verbazing zijn ze ook nog eens hartstikke licht. Daardoor kon ik de potten meteen op de juiste plek zetten, zonder mijn man in te schakelen. Ideaal!

Capi Europe pot moestuin

De Capi Nature Row NL

De Capi Nature Row NL potten zijn duurzaam geproduceerd in Nederland en hebben door de bijzondere lagenstructuur een natuurlijke uitstraling. De textuur is geïnspireerd op de zandgolven op het strand. De brede lijnen op deze pot staan voor ritmische golven en brengen een rustgevend gevoel. Door het reliëf in de structuur krijgt de pot een eigen karakter. De bloempotten beschikken over een unieke dubbelwandige isolatielaag die de plant in de zomer beschermt tegen de hitte en in de winter tegen vorst. Wij gebruiken de bloempotten voor buiten, waardoor we nog wel een afwateringsgat in de bodem moesten boren. Dat ging gelukkig gemakkelijk en snel. Daarna konden de planten erin!

Sfeervol en stylish

In onze moestuin kan ik al groente en fruit verbouwen, maar het leek mij ook heel mooi om sierlijke en stijlvolle potten te vullen met heerlijke vruchten. Ik vind het zo magisch om te zien dat Lucas lekker door de tuin loopt en fruit kan plukken; daar genieten we allebei van. En straks kan Simon dat natuurlijk ook doen, wat het extra speciaal maakt. Zulke elementen maken van de tuin een beleving. Bovendien verzorgt Lucas de plantjes met veel trots en plezier, het is erg leuk om hem meer over de natuur te leren. Ook vind ik het belangrijk dat hij spelenderwijs mag ontdekken hoe voedsel groeit. Het is niet vanzelfsprekend om alles maar in de supermarkt te kopen.

Ik heb gekozen voor twee favoriete fruitsoorten van Lucas; hij is dol op frambozen en kiwi’s. Deze hadden we nog niet in de tuin staan, waardoor het mij een leuk experiment leek om deze in potten te plaatsen. Ook kocht ik een zakje met zaadjes voor droogbloemen; ik ben zo benieuwd hoe deze bloemen eruit gaan zien! De pot met groeiende en bloeiende droogbloemen zet ik bij de Capi potten, zodat er vrolijke insecten op af kunnen komen. Zo versterkt het elkaar!

Capi Europe pot moestuin

De kiwiplant en framboos

Ik heb bewust de keuze gemaakt om een frambozen plant te kopen die zowel in de zomer als in de herfst vruchten geeft. Zo hebben we er twee keer per jaar plezier van en de frambozen heb ik in de hoge pot geplaatst, dan kan Lucas deze binnenkort plukken. De kiwiplant kan behoorlijk hoog worden, waardoor ik deze plant in de lage pot heb gezet. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de manier waarop deze plant gaat groeien. Het schijnt een flinke klimmer te zijn, waardoor ik de plant vast binnenkort moet ondersteunen met stokken. Ik verheug mij op groei én de eerste vruchten! De gieter maakt het plaatje compleet. De groene gieter was ik meteen kwijt, want Lucas was door het dolle heen toen hij deze zag. Heel leuk om hem zo enthousiast te zien! Dit is trouwens de Lungo gieter in het groen van 8L. De Lungo gieter is functioneel én stijlvol!

Ik kan niet wachten om te ontdekken hoe deze planten gaan groeien in de potten. Ik heb daarnaast ook een speciale pot met aardappeltjes staan en nog een potje met aardbeien… Hmmm… als dat allemaal uit gaat komen dan zou dat geweldig zijn. Maar het oog wilt ook wat, waardoor deze prachtige potten van Capi Europe echte musthaves zijn voor in elke tuin. Ze zijn duurzaam, van Nederlandse bodem én licht. Ik ben fan!

Geniet jij ook zo van het buitenleven? En ben je een echte plantaholic?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.