Blog

De vliegende start van mijn volkstuin

beginnen volkstuin

Elke dag wandel ik even even naar de volkstuin toe. Met een glimlach draai ik de sleutel in het slot van de poort en ik wandel de tuinen tegemoet. Het vakantiegevoel overvalt mij keer op keer op deze magische plek. Alleen al het aanzicht van de verschillende volkstuinen en het idee dat anderen hier zoveel plezier beleven, maakt mij dankbaar en blij. Want ook mijn volkstuin ligt hier en ik ben trots dat ik 200m2 kleur mag geven. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik aan de tuin denk en ik verheug mij op het moestuinseizoen. Nu de volkstuin met een dik pak sneeuw bedekt is, heb ik de ruimte en tijd om de tuin in te delen op een manier die goed voelt. Ik mag ontdekken, leren en vooral proberen. De ontdekkingsreis is begonnen!

Van achtertuin naar volkstuin van 200m2

Wie had ooit gedacht dat ik zo enthousiast kan worden van planten, bomen en bloemen? Van een huisje omringd door een kleurrijke tuin? Vroeger kon ik geen cactus in leven houden en nu ben ik aan het puzzelen om alle elementen samen te laten komen in een volkstuin van 200m2. Wát een upgrade! Aan de andere kant voel ik aan alles dat de liefde voor groei altijd al in mij heeft gezeten. Ik geniet van groei in de breedste zin van het woord. De groei van mijn gezin, persoonlijke ontwikkeling, groeiende ondernemers en bedrijven en vooral groeiende en bloeiende natuur. Groei van dichtbij bewonderen geeft mij energie en als ik kan bijdragen om groei te stimuleren dan maakt het mijn dag compleet. En nu krijg ik de kans om zaden, planten en bomen te laten groeien in een omgeving die goed is voor hen. Ik mag er een beleeftuin van maken waar we letterlijk de vruchten van mogen plukken.

Maar hoe begin je eigenlijk met een volkstuin?

Deze vraag heb ik mijzelf regelmatig gesteld en ik heb nu het antwoord: bij het begin en de start ligt bij jezelf. Want wat maakt je blij en gelukkig? Welke aspecten en elementen mogen echt niet ontbreken in de volkstuin volgens jou? Schrijf alle gedachtes en gevoelens op, zodat je deze kunt bundelen in jouw volkstuinplan. Je neemt al deze wensen mee om het ontwerp te maken dat aan mag sluiten bij jouw droomtuin. Focus je je graag op een wilde tuin waar insecten feestjes kunnen organiseren, geniet je van een pluktuin, wil je de groente en fruit oogst optimaliseren of zou je graag wat bomen willen planten? Misschien kies je voor een combinatie van deze elementen en wil je graag een kas of een huisje. Door hierover na te denken kun je alle tuinwensen samen laten komen aan de tekentafel. Hou daarbij rekening met de stand van de zon op jouw tuin, de oppervlakte en natuurlijk de bodem. Heb je gevraagd waar de grondstructuur uit bestaat? Dit is erg waardevol voor de manier waarop je planten, bomen en bloemen wil laten groeien. Je ontdekt welke soorten goed passen bij de bodem én hoe je het bodemleven het beste kunt verrijken. Door je te verdiepen in het laatste, geniet je nog meer van groei (in alle opzichten) op jouw volkstuin.

Geniet van groei

Heb je het ontwerp van jouw volkstuin klaar? Ga terug naar de ruimte en voel of het daadwerkelijk past. Zie je het voor je? En kun je niet wachten om het ontwerp te realiseren? Dan kan het echte werk beginnen. Geniet van het proces om de volkstuin kleur te geven, er komt zoveel bij kijken! Van ontwerpen tot de zoektocht naar de juiste benodigdheden en materialen, het inrichten van de tuin met de juiste beplanting en natuurlijk het verzorgen en onderhouden. Het is een omvangrijk project waar je elke dag van mag genieten. Je ontdekt steeds iets nieuws en leert door te ervaren. Deze ontdekkingsreis gaat door, je laat de volkstuin groeien en je ontwikkelt mee.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.