Blog

Wine-up: Het boek bij de TV-serie Bitterzoet

Kennen jullie de serie Bitterzoet? Deze serie is gebaseerd op het ongelofelijk grappige boek Wine-up: Het fantastische rotleven van Caro, Anna en Esmee en het bekende blog Wine-up.nl. De serie is vanaf begin 2017 te zien en vormt een samenwerking met Linda.tv. De hoofdrollen worden gespeeld door Anniek Pheifer, Tina de Bruin en Jennifer Hoffman. Speciaal voor de tv-serie bracht uitgeverij The House of Books begin december een nieuwe editie uit van Wine-up. Ik mocht dit boek recenseren, lees je mee?

Over Wine-up
Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we wel af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40). Hun remedie: neem een wijntje en lach erom!

Over Yvanka van der Zwaan & Mieke Kosters
Auteurs Yvanka van der Zwaan en Mieke Kosters zagen tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn hoe fantastisch het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen, en besloten samen te gaan schrijven. Wine-up.nl groeide in korte tijd uit tot een populair vrouwenblog met honderdduizend bezoekers per maand en tienduizenden volgers.

Mijn mening
Laat ik beginnen met het feit dat op deze foto in het wijnglas Ice Tea Green (mijn favo drankje) zit in plaats van wijn. Dat zegt waarschijnlijk al voldoende, maar ik kan het nog even bevestigen voor de zekerheid: ik ben geen wijndrinker. Uiteraard nu niet door mijn zwangerschap, maar over het algemeen drink ik ook niet vaak alcohol. Dat neemt niet weg dat ik ontzettend nieuwsgierig werd naar dit boek toen ik werd gevraagd om het te lezen en te recenseren. De onderwerpen spraken mij namelijk wél aan, want hoe leuk is het om te lezen over herkenbare ervaringen en de realiteit die ons te wachten staat? Nee, ik heb nog niet de leeftijd van veertig bereikt, dus ik heb geen idee hoe mijn leven er dan uit zal zien, maar wat heb ik mij vermaakt met het lezen van deze briljante columns en leuke anekdotes. Het lezen van Wine-up voelde alsof ik met twee vriendinnen lekker op het terras zat te genieten van het najaarszonnetje en we gezellig kletsen over het dagelijkse. Over kids, carriere, het huishouden, relaties… Lekker realistisch en rauw vertelt zonder de werkelijkheid mooier te maken; fantastisch. En dat ik hardop heb gelachen om dit vrolijke boek kan ik niet ontkennen. Een aanrader waardoor je uren leesplezier gaat ervaren!

Conclusie
Echt een hilarisch boek vol fantastische en herkenbare columns. Ik heb hardop gelachen en vond het heerlijk om te lezen. En ik ben niet eens dol op wijn!

Wine- up  | Yvanka van der Zwaan & Mieke Kosters | The House of Books | Prijs €9,99 | Paperback | ISBN 9789044351941 | 240 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Ken jij Wine-up al? Laten we samen proosten op het succes van dit boek (met een wijntje of natuurlijk de Ice Tea Green op deze foto…)! 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.