Welkom in #Boektober! Deze boeken ga ik lezen…
Morgen begint #Boektober ❤️ Ik voel mij een beetje jarig, zóveel deelnemers echt een eer! Ik ga proberen deze boeken uit te lezen #happy #love #reading #read #instabook #book #moyes

Welkom in #Boektober! Deze boeken ga ik lezen…

Hoera, het is tijd voor #Boektober! Ik voelde mij zo zenuwachtig opeens, het leek wel alsof ik jarig zou zijn. Maar de lancering van #Boektober (lees hier meer over het initiatief) is natuurlijk ook een feestje. Was het nog geen drie weken geleden slechts een hersenspinsel, is het idee nu werkelijkheid geworden en omarmd door ontzettend veel boekliefhebbers. Echt een eer! Middels #Boektober probeer ik anderen te motiveren en uit te dagen meer te lezen dan zij nu doen. Zelf ga ik natuurlijk ook de uitdaging aan, lees je gezellig mee? 

Welkom in #Boektober
Het leek mij ontzettend gezellig om met leesliefhebbers tips uit te wisselen, samen te lezen én anderen te besmetten ook eens een boek te pakken en ermee te ontspannen. Ik had nooit verwacht dat met dit idee een grote bal zou gaan rollen. Ik werd geïnterviewd door o.a. Hebban.nl (lees het interview hier) en Boekblad (bekijk het artikel hier), kwam in het RD, er werd een column over #Boektober geschreven in het NRC (!) en heel veel lieve bloggers namen de tijd en moeite om erover te schrijven. De kers op de taart was de prachtige publicatie in Vriendin (deze lijst ik stiekem in en plaats ik naast mijn boekenkast). Inmiddels is #Boektober een groot feest, want met 800 deelnemers gaan we de komende maand heerlijk lezen. Je kunt nog deelnemen door je hier aan te melden via Facebook. Het voelt onwerkelijk om dit online event te mogen organiseren, zoveel deelnemers had ik echt nooit durven dromen. Geniet je mee?

IMG_1584

Rennen naar de winkel
Dat #Boektober slecht voor mijn portemonnee blijkt te zijn, kan ik nu al met jullie delen want ik heb geen geheimen. Ik heb zoveel zin om lekker te lezen en elke keer als ik even moest wachten op het OV dan sprintte ik toch nog even naar de boekhandel om tussen de mooie boeken te snuffelen met als excuus ‘Maar ik moet wel fijn leesvoer hebben tijdens #Boektober!’. En natuurlijk kan ik ook langs de bieb of staat er genoeg ‘nog te lezen’ in mijn boekenkast, maar… Nieuwe boeken ruiken gewoon heel fijn! Haha ondertussen kan ik de rest van het jaar wel vullen met de boekenbuit, maar ik hoop dat ik deze maand de leesflow weer helemaal te pakken krijg. Aan de boeken zal het niet liggen, want ik heb heerlijke toppers in huis gehaald denk ik! Ik lees gemiddeld een boek per week uit, vaak nét iets minder, daarom heb ik ervoor gekozen om vijf boeken uit te lezen. Op mijn #Boektober leeslijst staan:

♧  Portret van een vrouw door Jojo Moyes
♧  We moeten je iets vertellen door Marion Pauw
♧  Het geheim van mijn man door Liane Moriarty
♧  Eleanor & Park door Rainbow Rowell
♧  De fixer door Jennifer Lynn Barnes

Extra inspiratie
Omdat ik tijd helaas niet kan rekken en ik ook moet werken, eten en slapen (toch wel handig om te blijven doen, hoe fijn het lezen ook is…) moest ik een moeilijke keuze maken voor welke boeken ik in oktober zal gaan. Maar ik kan ook niet wachten om met deze tien toppers te beginnen, misschien vind je het leuk om te zien welke ik nog meer graag zou willen lezen op korte termijn. Stiekem hoop ik dat ik nog veel meer boeken zal lezen in #Boektober en ik ook aan deze lijst kan beginnen!

Dagmar6

 

Durf jij de #Boektober uitdaging aan? Hoeveel boeken ga jij deze maand lezen? Deel je favoriete boek in de comments en inspireer elkaar met mooie leestips!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Sophie

  Supertof Dagmar. You did it! Ik aanschouw het project deze keer aangezien mijn aangal ongelezen boeken voorraad naar het vriespunt is gedaald haha! Ben trots op je dat je al zoveel mensen hebt weten te inspireren!
  Sophie onlangs geplaatst…De mooiste plaatjes van Mallorca!My Profile

 2. Natasja

  Zo tof dat je dit organiseerd! Ik doe zelf miet mee omdat ik al weken probeer te lezen maar dan toch te laat naar bed ga waardoor het voor mijn slaap beter is niet te lezen. #breakingbadverslaving ;)
  Natasja onlangs geplaatst…Mijn leven als jufMy Profile

 3. Marion

  Wauw wat doen er veel mensen mee. Super! Ik doe ook mee, want ik wil supergraag mijn leesflow terugvinden. Ik ga vandaag verder in Toen Ik Je Zag van Isa Hoes. Dit boek ligt hier al bijna een jaar en ik ben niet verder gekomen dan de eerste paar hoofdstukken. Het andere boek weet ik nog niet. Ik ga vandaag of morgen een artikel schrijven en laat mijn lezers kiezen welk boek ik als tweede moet gaan lezen! :-)
  Marion onlangs geplaatst…Uit huis vluchten, liefde voor dieren en een goede daadMy Profile

 4. Chantal

  Boektober is slecht voor de portemonnee zeg je. Maar de bieb is er ook nog! Ik leen alleen maar van de bieb , er ligt een stapel van 6 boeken te wachten ( denk alleen niet dat ik die allemaal uit krijg in een maand)

 5. Deisy

  Wat een prachtig initiatief heb jij toch op weten te zetten lieve dame. Ik ben dan ook zo trots op je op alle dingen die je hebt bereikt daarmee en mensen hebt weten te inspireren. Ik doe helaas niet mee; ik lees wel gewoon maar oktober wordt ontzettend druk en wil niet teveel druk op mezelf leggen. Het moet namelijk wel leuk en gezellig blijven (en idd slapen is ook heel belangrijk) ). Hoe dan ook is event al meer dan geslaagd en weet ik zeker dat wij nog mooie dingen van jou gaan zien.
  Deisy onlangs geplaatst…5 dingen die niet mogen ontbreken tijdens het hardlopenMy Profile

 6. Ingeborg

  Zo knap van je mop! Ik kan niet wachten om te beginnen met lezen. Er liggen nu al 2 boeken klaar maar ik moet er nog 3.. Dit is fijne inspiratie!
  Ingeborg onlangs geplaatst…Persevents in AmsterdamMy Profile

 7. Kelly

  Wat een prachtig initatief! Ik doe ook mee met #Boektober en besteed er zaterdag wat aandacht aan in m’n doelen voor oktober. Ik ben heel erg benieuwd naar Portret van een vrouw, dus die staat dan ook o.a. op m’n lijstje! Je hebt prachtige titels geselecteerd! Heel veel leesplezier, liefs!
  Kelly onlangs geplaatst…de leuke dingen van de herfstMy Profile

 8. Sophie

  Wouw, wat geweldig zoveel mensen die meedoen! Ik ga proberen wat Harry Potter boeken in het Engels te lezen. Ik heb ze al zo lang staan en heb er nog nooit tijd voor gemaakt. Dat wordt mijn oktoberdoel :-)
  Sophie onlangs geplaatst…FASHION | Manhattan sjaalMy Profile

 9. ‘Eleanor & Park’ is een van mijn favoriete boeken! Op dit moment ben ik bezig in ‘Het geheim van mijn man’ en ik wil tijdens Boektober minimaal 8 boeken gaan lezen.
  Nynke-Boudien onlangs geplaatst…Boekreleases in oktoberMy Profile

 10. Anita

  Wow wat gaaf dat er zoveel mensen meedoen!! Ik doe ook zeker mee en heb een aantal boeken die ik wil lezen. Ga voor drie maar hoop dat het er vier worden.
  Anita onlangs geplaatst…Health challenge | update #2My Profile

 11. Nadia

  Ik vind het een leuk initiatief, maar hier in Spanje lees ik nu alleen e-books. Daar kan ik niet echt een mooie foto van maken hahaha, maar ik ben nu begonnen in ‘Door mijn ogen’, een thriller van Michael Robotham. Maar eens zien hoeveel boeken ik kan uitlezen :) Jullie ook allemaal succes!
  Nadia onlangs geplaatst…De zwerfhondenopvang in TossaMy Profile

 12. Rowan

  Ik heb er zin in! Had het geluk dat ik nog in een boek bezig ben nu (over de helft), dus dan hoef ik nog ‘maar’ vijf boeken deze maand!
  Rowan onlangs geplaatst…New In | September 2015My Profile

 13. Frauke

  Wat onwijs goed dat je actie zoveel succes kent Dagmar! Echt knap dat je het voor elkaar krijgt, je bent zo inspirerend; Succes met het lezen van al die boeken, wat zijn het er véél! Maar ze lijken me wel heel erg leuk :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…Try out & review: Remington Pearl Wand krultangMy Profile

 14. Denise

  Ik ben net begonnen in 100 gelukkig dagen dus die ga ik eerst uitlezen, daarna begin ik aan andere boeken. Dit is echt een goede stok achter de deur om vaker te gaan lezen. Ik doe het zó graag maar vaak komt het er gewoon niet van. PAAZ is een heel mooi boek. Alle andere boeken in dit artikel heb ik nog niet gelezen. Oops!
  Denise onlangs geplaatst…Hee Denise, hoe is het nou?My Profile

 15. Tamara

  Yeah wat leuk ik doe ook zeker mee en ik heb toevallig net ook een bericht geplaatst over dit leuke idee! :)
  Tamara onlangs geplaatst…1 Oktober!My Profile

 16. Linda

  Wat een heerlijke start van je mooie en inspirerende initiatief! Heel veel leesplezier allemaal! Ik ga proberen vaker voor het slapen gaan te lezen :)
  Linda onlangs geplaatst…Flaws And All | Autumn outfitMy Profile

 17. Judith

  Wat ontzettend knap wat je allemaal hebt bereikt met #boektober! Ik doe zelf natuurlijk ook mee en heb mezelf als doel gesteld om vijf boeken te lezen, maar als het er drie zijn, vind ik het ook geen probleem. Heel veel leesplezier gewenst! :D
  Judith onlangs geplaatst…#Boektober: boeken die ik wil gaan lezenMy Profile

 18. Marjolein

  Super leuk initiatief! Ik ben heel benieuwd hoe veel boeken je uiteindelijk gaat lezen en wat je ervan gaat vinden. Ik ga niet officieel meedoen met Boektober, maar ik ga wel m’n best doen om iets meer te lezen dan normaal!
  Marjolein onlangs geplaatst…My SeptemberMy Profile

 19. Ja, helemaal super!! Ik ga zeker mee doen, om te starten met 4 of 5 boeken. Wie weet worden het er meer, maar ja, je weet nooit hoe het loopt. Ik heb 4 of 5 boeken uitgekozen uit verschillende categorieën.
  1. Het meisje met alle gaven – MR Carey
  2. De jongen die zijn vader zijn vader zocht – John Boyne
  3. Rivka – Femmetje de Wind
  4. De voltooiing – David Baldaci
  5. Rosie project – Graeme Simsion ( een ebook die ik al heel lang heb en nog steeds moet/wil lezen )

  Genoeg te doen, nu nog de tijd er voor vinden. ;)
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…#Boektober: to do or not to do?!My Profile

 20. Saskia

  Ik vond “we moeten je iets vertellen” echt een heel slecht boek. Niet het normale niveau van haar. Ik zou hem inruilen voor een ander boek om te lezen. Jetset is dan beter. Ik ben pelgrim vond ik ook een erg goed boek maar die moet je wel vlot achter elkaar lezen. Leuk initiatief! Ik doe mee. Ben bezig in wat ons niet zal doden.

 21. Vivian

  Eleanor & Park is zóóó mooi! Mooie stapel trouwens, ik wil Portret van een vrouw ook erg graag lezen – alleen niet voor Boektober haha, daar heb ik een ander lijstje voor. Onder andere Dwaaleiland staat daarop, maar ook het tweeluik van Gayle Forman (Als ik blijf & Wacht op mij) zoals je hebt gezien op mijn Instagram, haha.
  Vivian onlangs geplaatst…6 trailers waar ik kippenvel van krijgMy Profile

 22. Een heel leuk idee, om mensen enthousiast te maken om meer te lezen. Ik heb er nog aan getwijfeld of ik mee zou doen, maar ik lees al heel veel boeken per maand. Ik wens iedereen veel succes en vooral veel leesplezier. Een warme groet van Mieke
  Mieke Schepens onlangs geplaatst…Een heerlijke middag in RetranchementMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge