Blog

Welkom in #Boektober! Deze boeken ga ik lezen…

Hoera, het is tijd voor #Boektober! Ik voelde mij zo zenuwachtig opeens, het leek wel alsof ik jarig zou zijn. Maar de lancering van #Boektober (lees hier meer over het initiatief) is natuurlijk ook een feestje. Was het nog geen drie weken geleden slechts een hersenspinsel, is het idee nu werkelijkheid geworden en omarmd door ontzettend veel boekliefhebbers. Echt een eer! Middels #Boektober probeer ik anderen te motiveren en uit te dagen meer te lezen dan zij nu doen. Zelf ga ik natuurlijk ook de uitdaging aan, lees je gezellig mee? 

Welkom in #Boektober
Het leek mij ontzettend gezellig om met leesliefhebbers tips uit te wisselen, samen te lezen én anderen te besmetten ook eens een boek te pakken en ermee te ontspannen. Ik had nooit verwacht dat met dit idee een grote bal zou gaan rollen. Ik werd geïnterviewd door o.a. Hebban.nl (lees het interview hier) en Boekblad (bekijk het artikel hier), kwam in het RD, er werd een column over #Boektober geschreven in het NRC (!) en heel veel lieve bloggers namen de tijd en moeite om erover te schrijven. De kers op de taart was de prachtige publicatie in Vriendin (deze lijst ik stiekem in en plaats ik naast mijn boekenkast). Inmiddels is #Boektober een groot feest, want met 800 deelnemers gaan we de komende maand heerlijk lezen. Je kunt nog deelnemen door je hier aan te melden via Facebook. Het voelt onwerkelijk om dit online event te mogen organiseren, zoveel deelnemers had ik echt nooit durven dromen. Geniet je mee?

IMG_1584

Rennen naar de winkel
Dat #Boektober slecht voor mijn portemonnee blijkt te zijn, kan ik nu al met jullie delen want ik heb geen geheimen. Ik heb zoveel zin om lekker te lezen en elke keer als ik even moest wachten op het OV dan sprintte ik toch nog even naar de boekhandel om tussen de mooie boeken te snuffelen met als excuus ‘Maar ik moet wel fijn leesvoer hebben tijdens #Boektober!’. En natuurlijk kan ik ook langs de bieb of staat er genoeg ‘nog te lezen’ in mijn boekenkast, maar… Nieuwe boeken ruiken gewoon heel fijn! Haha ondertussen kan ik de rest van het jaar wel vullen met de boekenbuit, maar ik hoop dat ik deze maand de leesflow weer helemaal te pakken krijg. Aan de boeken zal het niet liggen, want ik heb heerlijke toppers in huis gehaald denk ik! Ik lees gemiddeld een boek per week uit, vaak nét iets minder, daarom heb ik ervoor gekozen om vijf boeken uit te lezen. Op mijn #Boektober leeslijst staan:

♧  Portret van een vrouw door Jojo Moyes
♧  We moeten je iets vertellen door Marion Pauw
♧  Het geheim van mijn man door Liane Moriarty
♧  Eleanor & Park door Rainbow Rowell
♧  De fixer door Jennifer Lynn Barnes

Extra inspiratie
Omdat ik tijd helaas niet kan rekken en ik ook moet werken, eten en slapen (toch wel handig om te blijven doen, hoe fijn het lezen ook is…) moest ik een moeilijke keuze maken voor welke boeken ik in oktober zal gaan. Maar ik kan ook niet wachten om met deze tien toppers te beginnen, misschien vind je het leuk om te zien welke ik nog meer graag zou willen lezen op korte termijn. Stiekem hoop ik dat ik nog veel meer boeken zal lezen in #Boektober en ik ook aan deze lijst kan beginnen!

Dagmar6

 

Durf jij de #Boektober uitdaging aan? Hoeveel boeken ga jij deze maand lezen? Deel je favoriete boek in de comments en inspireer elkaar met mooie leestips!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.