Recensie – Weg van alles door Fiona Higgins
Currently reading - Weg van alles door Fiona Higgins Ben zo benieuwd, schijnt voor de lezers van Jojo Moyes te zijn waar ik heel erg fan van ben ✨ #happy #books #love #reading

Recensie – Weg van alles door Fiona Higgins

Wat zou je doen als er van je perfecte leven binnen een paar dagen niets meer over is? Weg van alles geschreven door Fiona Higgins is een sprankelende roman die mij meenam op reis door Australië. Even weg van de technologie – geen telefoons, geen social media, geen tablets of computer – net als hoofdpersoon Paula waar ik inmiddels veel bewondering voor heb gekregen. Zij verruilt namelijk haar comfortabele en stabiele leven, nadat zij twee schokkende ontdekkingen doet, voor een caravan met haar kids en vader. Ga je mee back to the basics?

Over Weg van alles
Paula heeft het goed voor elkaar: ze is getrouwd, is een trotse moeder en woont in een mooie voorstad van Melbourne. Dan doet ze binnen een week tijd twee schokkende ontdekkingen: haar dochter wordt digitaal gepest en haar man heeft haar bedrogen. Van haar comfortabele leven is plotseling niets meer over. Ze kan maar één oplossing bedenken: wegwezen!

Met haar kinderen en de caravan van haar vader gaat ze op een reis dwars door Australië. Haar enige regel is ‘geen technologie’ – geen telefoons, geen social media, geen tablets en geen computers. Het is tijd voor back to basics en herontdekken wat echt belangrijk is in het leven.

Over Fiona Higgins
Fiona Higgins studeerde in Sydney en is actief in de non-profitsector. Ze woont op Bali met haar man en kinderen. Weg van alles is haar tweede roman, na Pas jij even op?, dat eveneens verscheen bij Ambo Anthos.

Sneak preview
Paula liep naar het dressoir, waar hun mooiste servies in stond. Het Royal Doulton-theeservies van haar oma, haar moeders lievelingsservies van Wedgwoord, het Sheffield-bestek. Ze trok de onderste la open en zag het Splayd-bestek uit 1940 liggen, dat ze zelden gebruikten. Ze deed haar gouden trouwring en verlovingsring met saffier af, legde die in de met velours beklede doos en klapte de doos dicht. Daarna scheurde ze een blaadje uit het midden van haar notitieboekje… 

Mijn mening
Als fan van Jojo Moyes werd mijn nieuwsgierigheid uiteraard gewekt bij het lezen van de flaptekst waarop staat dat Weg van alles echt een aanrader is voor liefhebbers van Moyes en Graeme Simsion. Ik kan gelijk verklappen dat ik Moyes sterker vind qua diepgang en de manier waarop zij mij weet te ontroeren, maar Fiona Higgins kwam verrassend goed in de buurt en dat vind ik al heel erg knap (ik ben dan ook extreem fan van Moyes, dus heel vreemd is het natuurlijk niet). Fiona Higgins durft onderwerpen op papier te zetten die hopelijk voor iedereen niet tot het dagelijkse leven behoren, maar waar nog een flink taboe op rust. Ik vind het ongelooflijk knap dat zij het zo toegankelijk kan overbrengen en mij als lezer bewust maakt dat deze onderwerpen spelen in de maatschappij.

Ik wil graag delen dat ik veel bewondering heb gekregen voor de hoofdpersonage Paula. Haar dochter wordt digitaal gepest en dat lijkt mij als moeder verschrikkelijk om mee te moeten maken. Want hoe ga je hier eigenlijk mee om? Vervolgens heeft haar man haar bedrogen, brrr… wat een heftige gebeurtenissen. Niet zo gek dat ze daarom even helemaal weg wil van alles, in mijn ogen erg begrijpelijk. Ik vind het heel indrukwekkend hoe Fiona Higgins ons, de lezers, met haar schrijfstijl zo weet mee te nemen in het proces dat Paula doormaakt. Een weg waarin zij zichzelf letterlijk tegenkomt inclusief de nodige ups en downs. De vele details zijn in mijn ogen niet altijd nodig, maar aan de andere kant zorgt het er wellicht ook voor dat je er als lezer helemaal in zit. Je wilt het leuke en lieve gezin niet loslaten – om bijvoorbeeld naar werk te moeten of over te stappen naar een andere bus – liever stap je in de caravan met Paula, Sid en de kids waar je aan gehecht raakt. Ik heb genoten van deze reis, ik heb uren leesplezier ervaren en ik ben erg enthousiast over deze sprankelende roman!

Conclusie
Fiona Higgins neemt ons mee op reis langs de liefde, wanhoop, geluk en verlies met als eindbestemming persoonlijke groei. Een roadtrip die je raakt!

Titel: Weg van alles, Auteur: Fiona Higgins, Uitgeverij: Ambo Anthos, Prijs: €19,99, ISBN 978 90 263 3154 1, Omvang: 376 pagina’s

Heb jij Weg van alles al gelezen?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Renske

  Dit boek heb ik al eens eerder voorbij gekomen. Het lijkt me echt een prachtig boek! Vooral omdat de wereld tegenwoordig grotendeels om technologie draait en er zelfs voor een groot deel op gebaseerd is. Ik bedoel: wat gaat tegenwoordig niet meer via een computer? ;-) Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek!
  Renske onlangs geplaatst…25 feitjes die je nog niet over mij wistMy Profile

 2. Esther

  Oeh je hebt me enorm nieuwsgierig gemaakt. Ik ben blij om te horen dat het in de buurt komt van Moyes, want jij hebt mij ook fan gemaakt haha! Dit boek komt op mijn lijstje :) X
  Esther onlangs geplaatst…Tag – Meet my boyfriend!My Profile

 3. Yolande

  Ik heb hem nog niet gelezen maar hij komt zeker op mijn leeslijstje te staan. Ik houd wel van dit soort boeken (ik ben zelf ook een groot fan van Moyes)!
  Yolande onlangs geplaatst…Boekentip: Waar het licht isMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge