Blog

Weg ermee van Dennis Storm

weg ermee dennis storm boek recensie

Als eerste boek van 2020 las ik het inspirerende boek van Dennis Storm met de titel Weg ermee. Een boek over minimaliseren, het stoppen van rommel en ontdekken wat echt belangrijk voor je is. Ik kon dit jaar niet mooier beginnen, want het sluit precies aan op de fase waarmee ik 2019 mocht eindigen. Het boek voelde als een verrijking en ik deel graag in deze recensie waarom ik er zoveel leesplezier door mocht ervaren.

Over Weg ermee

Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo’n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. ‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In Weg ermee deelt hij zijn visie op minimalisme: ‘Simpel gezegd is minimalisme, of het nu over architectuur, interieur of een levenswijze gaat, te beschrijven middels een kort zinnetje: teruggaan naar de essentie. En wat dat precies is, is voor ieder mens anders. Ontspullen is slechts het begin, minimalisme is je leven veranderen en jezelf met vallen en opstaan aanleren de consumptiewereld waarin we leven en opgegroeid zijn niet meer serieus nemen. Als je ook maar ergens in je lijf voelt dat het leven inderdaad misschien wel te materialistisch is geworden, dan hoop ik dat dit boek je aanzet tot het nemen van de eerste stap.’ Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

Over Dennis Storm

Dennis Storm was tien jaar lang programmamaker en presentator van verschillende reisprogramma’s. Hij is een groot liefhebber van design en architectuur en heeft een passie voor minimalisme. In 2018 verscheen zijn boek Weg ermee, over de schoonheid van minimalisme.

Mijn mening 

Weg ermee las ik relatief snel uit, maar het is ook geen dikke pil. Dat maakt het boek juist zo lekker toegankelijk. Het is erg knap hoe Dennis Storm met zijn vlotte schrijfstijl steeds zulke rake woorden deelt in zijn boek waardoor je voelt dat je verder mag komen dan waar je nu staat. Zelf heb ik vorig jaar al mooie stappen op het gebied van ontspullen gezet door meer dan duizend items weg te doen die overbodig bleken. Dat aantal zal ik dit jaar vast niet overtreffen, maar ik wil wel graag bijhouden dat er niet nogmaals onnodig veel ruis het huis in hoeft te komen. Een zin uit Weg ermee heb ik onderdeel gemaakt van mijn jaarlijkse doelen, omdat er precies staat wat ik mijn gezin zo graag gun. Thuis leven alsof je op reis bent. Dat je niet alleen op reis, maar ook thuis avonturen mag beleven, nieuwe activiteiten mag ontdekken, je jezelf kunt opladen en mag ontspannen. Dat je jezelf mag voeden met datgene wat goed is voor jou, zodat je kunt groeien in de richting die je voor ogen hebt. De gun ik mijn mannen uit de grond van mijn hart en ik denk dat ontspullen én kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit daar zeker aan bij zullen dragen. In Weg ermee van Dennis Storm mocht ik daar veel over leren en ik ben Dennis Storm erg dankbaar voor dit inspirerende begin van het jaar. Mocht je ook interesse hebben in dit onderwerp, maar je hebt geen idee hoe je van start kunt gaan? Dan is dit een fantastisch boek om je te enthousiasmeren, inspireren en motiveren een vliegende start te maken. Veel succes en plezier. Geniet meer van minder!

Leuke tip: je leest Weg ermee gratis via Kobo Plus

Mijn conclusie

Een inspirerende must read over teruggaan naar de essentie. Minimalisme verrijkt in alle opzichten. Ik heb genoten!

Weg ermee | Dennis Storm |ISBN 9789000347483 | Uitgeverij Spectrum | €12,50 | Gratis voor Kobo Plus abonnees

Zou jij kunnen ontspullen of heb je dat misschien al gedaan? 

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.