Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

IMG_2819

Wat ik zou doen als ik nog honderd dagen te leven had? Een ontzettend moeilijke vraag, omdat ik niet graag nadenk over ‘Wat als?’, maar leef en geniet in het nu. Ik schuif weinig op naar later en beleef het leven volop. Ook ben ik heel dankbaar voor alle kansen die nu op mijn pad komen. Misschien zijn er toch wensen? Maar ik heb een geweldige familie, ik word omringd door vrienden, woon samen met mijn lieve vriend in ons huis, beleef plezier op mijn werk… Ik heb geen spijt van beslissingen die ik eerder heb genomen, ik mag nog elke dag leren en ontdekken. Ik word omringd door lichtpuntjes! Maar wat zou ik doen als ik nog honderd dagen te leven had? Ik zou, als geld geen rol zou spelen, denk ik met dierbaren de mooiste plekken van de wereld ontdekken en hen extra veel knuffelen en vertellen hoeveel zij voor mij betekenen. Fausto Brizzi schreef de Italiaanse bestseller 100 gelukkige dagen en brengt hiermee een zwaar onderwerp op een luchtige manier onder de aandacht. Een ode aan het leven!

Over 100 gelukkige dagen
Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij is ziek en heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu? Lucio stort zich in wilde plannen en geniet breeduit. Want, zeg nou zelf, wat is er fijner dan la dolce vita? Al gauw beseft hij echter dat hij maar een ding wil: echte liefde…

‘Een roman met een zwaar onderwerp, maar het verhaal maakt je juist aan het lachen en troost je met de gedachte dat het leven vol mooie verassingen zit’- Elle

Over Fausto Brizzi
Fausto Brizzi is een Italiaanse scenarioschrijver, regisseur en producent van bitterzoete romantische tv-comedy’s. Zijn werk is vooral geliefd vanwege het onbetwistbaar Italiaans levensgevoel en de sterke psychologische diepgang. Zijn debuutroman 100 gelukkige dagen – een grappig, wijs en ontroerend verhaal – zal de basis vormen van een grote publieksfilm.

Bekijk hier de inspirerende trailer 

Mijn mening
Daar zit ik dan. Het is uit. Nog half na snikkend, maar toch met een grote glimlach op mijn gezicht probeer ik nu deze recensie te schrijven. Lachen door tranen heen voelt zo vreemd, afscheid nemen van een hoofdpersonage uit een boek eigenlijk ook. Vooral als het voelt alsof je een vriend verliest die je zoveel wijsheid en bewustwording heeft bijgebracht in 320 pagina’s. Pure dankbaarheid doet mij glimlachen, want wat heb ik het toch eigenlijk goed. In 100 gelukkige dagen staat namelijk de vraag centraal wat je zou doen als je alleen nog deze tijd had, hoofdpersonage Lucio, zie je als lezer groeien en prachtige sprongen maken. Ondanks vreselijk nieuws dat hij moet verwerken, besluit hij om het leven te vieren met zijn gezin en betekenis eraan te geven. Maar hoe mooi zou het zijn als we dit elke dag kunnen toepassen?  Met Lucio beleef je als lezer een achtbaan aan emoties, je gaat samen de strijd aan en viert met hem het leven. Je denkt samen na over wat echt belangrijk is in het leven en staat even stil bij de mooie momenten. 100 gelukkige dagen is een echte eyeopener!

Ik ben geraakt door 100 gelukkige dagen. De schrijfstijl van Fausto Brizzi doet mij verlangen naar meer van zijn werk; ik heb hardop gelachen en tranen stroomden over mijn wangen. De humor van Fausto Brizzi maakt het tot een feest om dit boek te mogen lezen, maar tegelijkertijd heb ik verschrikkelijk veel ezelsoren in dit boek gemaakt omdat ik overal prachtige lessen verstopt zag in zijn regels:

Hoeveel dagen uit je leven herinneren jullie je nog goed? Van die bijzondere dagen die je nog jaren later kunt navertellen. En hoeveel normale dagen zijn er daarentegen, van die dagen waarop er niets noemenswaardigs gebeurt en die anoniem verglijden? De vraag luidt: wat maakt een dag bijzonder? Is het mogelijk om vierentwintig uur te bedenken die zo origineel zijn dat ze het recht op een plek in de hitparade van magische momenten van je leven verwerven? Als ik de bijzondere dagen van mijn leven analyseer, weet ik dat hetgeen waardoor ze anders waren bijna altijd een onverwachte, of in elk geval niet te plannen gebeurtenis was. – Nu begrijp je vast waarom ik zelfs delen heb gemarkeerd en pagina 196 onderstreept is.

Conclusie
Ik ben geraakt, geïnspireerd en ontzettend dankbaar dat de auteur Fausto Brizzi zo’n ontroerend, maar toch grappig meesterwerk heeft geschreven. 100 gelukkige dagen is een echte eyeopener om het leven te vieren. Niet later, maar nu!

Titel: 100 gelukkige dagen, Auteur: Fausto Brizzi, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff , Prijs: €17,99,  ISBN 978 90 218 1031 7

Wat zou jij doen als nog honderd dagen te leven had?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Dit boek moet ik echt lezen deze zomer! Als ik nog 100 dagen te leven had zou ik heel veel tijd doorbrengen met de mensen van wie ik houd en samen reizen. Ik wil nog zoveel van de wereld zien, ik ben nog veel te jong om dood te gaan! Je hebt echt een prachtige recensie geschreven!
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…Dermalogica MicroZone BehandelingMy Profile

 2. Boeken die zo´n emotie bij je oproepen, die doen iets goed. Ik denk zelf niet dat het een boek voor mij is… maar dat neemt niet weg dat het geen goed boek is. Vind het trouwens ook leuk om te lezen dat jij niet zo´n ´wat als´ persoon bent. Ben ooit vier jaar samen geweest met iemand die wel zo dacht… gigantisch wat vermoeiend. xxx Lucinda
  Lucindainwonderland onlangs geplaatst…Burenruzies En Alles Wat Daar Bij Komt KijkenMy Profile

 3. Kelly

  Wat een prachtig verhaal! Je hebt mij met je recensie nieuwsgierig gemaakt naar 100 gelukkige dagen. Ik ben dol op boeken waar ik mijn emoties helemaal in kwijt kan en waar ik door geraakt word, maar waardoor ik ook vrolijk word en hardop moet lachen! Prachtige recensie!
  Kelly onlangs geplaatst…Persoonlijk | Vakantieplannen voor GriekenlandMy Profile

 4. Jis

  Wow, lijkt mij een heel bijzonder boek… Ik zou in die 100 dagen nog ontzettend veel willen doen en vooral zónder stress… Liefs, Jis
  Jis onlangs geplaatst…Foto van de dag #9My Profile

 5. Frauke

  Oh wauw, dit boek gaat nu direct op mijn leeslijstje! Klinkt echt als een emotioneel maar mooi verhaal! Ik zie mezelf als snikkend lezen haha, maar dat hoort nu eenmaal bij een goed boek, dat het je kan raken! Fijne review, bedankt om deze tip te delen! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: sperziebonen met paprika en kipMy Profile

 6. Sandra

  Dit boekt spreekt me écht aan! Ik heb dat niet heel snel eigenlijk. In die 100 dagen zou ik met al mijn dierbaren samen de mooiste plekken op de wereld bekijken. Lekker samen reizen dus!
  Sandra onlangs geplaatst…Mijn wapen is goud waard!My Profile

 7. Shirley

  Ik ben zó benieuwd naar dit boek. Ik ben nogal pessimistisch aangelegd en hoop dat dit iets los weet te maken bij me :)
  Shirley onlangs geplaatst…Say hi to PhillipMy Profile

 8. Sophie

  Oh my, ik ben nu zo benieuwd. Ik ben echt dol op dit soort boeken; ongegeneerd huilen omdat het boek zo prachtig is. Dat zijn de echt goede boeken :-) Deze ga ik zeker weten eens even opzoeken in de boekwinkel!

 9. Xaviera

  Dit boek gaat gelijk op mijn leeslijst, het lijkt mij een prachtig en inspirerend verhaal!

 10. Anouk

  Wauw, klinkt als een heel gaaf boek! Inspirerend en goed om eens stil te staan bij de dingen die je normaal als vanzelfsprekend ervaart.
  Anouk onlangs geplaatst…Slapen op zolder doe je zoMy Profile

 11. Esmeralda

  Ik zou kijken hoeveel geld ik per dag uit kan geven om allerlei leuke dingen te doen met m’n vrienden en familie.
  Esmeralda onlangs geplaatst…Happy Birthday to..My Profile

 12. Yolande

  Dat klinkt als een prachtig boek! Ik ga hem zeker op mijn lijstje zetten om van de zomer te lezen. Ik vind het ook altijd een interessant onderwerp, wat je zou doen als je nog maar even te leven had. Zelf zou ik denk ik net als jij reizen maken met vrienden en familie. Veel tijd met mijn dierbaren doorbrengen, maar ook lekker eten, veel lezen en vooral genieten.
  Yolande onlangs geplaatst…Florida: Key WestMy Profile

 13. Lijkt me een mooi boek, een verhaal wat echt binnenkomt. Ik weet niet wat ik zou doen als ik nog maar zo’n korte tijd van het leven kon genieten, lijkt me geen prettig vooruitzicht :(
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…OOTD | HoedjesparadeMy Profile

 14. Melanie

  Het lijkt me een heel mooi boek en wellicht dat ik hem nog een keer wil lezen, maar voor nu niet…dan komt alles te dichtbij….ik zou willen dat mijn vader nog 100 dagen had toen hij hoorde dat hij ziek was (net voor de Kerst)…dan hadden we nog plannen kunnen maken. Wij hebben niets meer kunnen doen of plannen. Nog net Kerst en Oud & Nieuw meegemaakt en 4 weken later was hij er al niet meer.. ;-(. Te heftig! Ik heb er zelf ook weleens over nagedacht: wat als..? Geen 100 dagen dan, maar meer: wat als je hoort dat je ziek bent en het niet te genezen is? Of: wat als ik ook op die leeftijd ziek word…dan heb ik nog maar zoveel jaren te gaan. Pfff….maar daar denk ik nu (gelukkig) niet teveel over na en probeer weer meer in het hier en nu te leven, want anders word je gek ;-). En we moeten er toch wat moois van maken! Maar mooie recensie!

 15. Astrid

  Wauw wat een mooie recensie! Ik zou ergens net als jij graag mijn dierbaren naar mooie plekjes nemen. Aan de andere kant houd ik niet van reizen. IK zou hoe dan ook meteen mijn spullen pakken en met mijn man gaan samenwonen (wij wonen niet samen, lang verhaal). Dit boek lijkt mij ook wel wat, hoewel ik normaal niet van romantische verhalen houd.
  Astrid onlangs geplaatst…Three things (tag)My Profile

 16. Beau

  Wauw, dit boek klink heel mooi! Ga ik opzoeken voor deze zomer :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge