Blog

Waarom wij niet zonder Netflix willen (en kunnen)

Netflix is sinds een maand onze beste vriend geworden. Heb ik onder een Hunebed gelegen? Waarschijnlijk wel, maar ik was gelukkig alert genoeg om eronder vandaan te kruipen. Een systeem waardoor je eindeloos veel films en series kunt kijken? Dat zou een jaar geleden echt niet bij ons in huis denkbaar zijn, simpelweg omdat we amper tot geen tv keken. Bij elk gebruik kwam eerst de stofdoek tevoorschijn haha. Nu hebben we ons jaargemiddelde aan het kijken al in een maand gehaald, dankjewel Netflix!

 Wat is Netflix?
Toen Netflix bij velen de kamers binnen kwam wandelen en er niet meer weg ging, moest ik er niks van hebben. Zoals ik eerder schreef, we keken amper tv en we hadden het druk met andere activiteiten. Totdat we, natuurlijk een eeuw later, merkten dat onze agenda’s wel erg bol stonden van de afspraken en het vliegen van a naar b, dat een avondje bankhangen er opeens heel aantrekkelijk uit zag. Gewoon een avondje samen zonder verplichtingen met veel niks. En dat rijmt op Netflix. Toeval?

♧ Voordat wij Netflix kregen…
Mopperde ik dat er niks op tv was als we ein-de-lijk besloten om een keer op te laden en samen te relaxen. Keken we films in blokjeskwaliteit door de hoeveelheid pixels en waren we inspiratieloos omdat er zóveel films zijn en we door de bomen het Hollywoodbos niet meer zagen.

 En nu zijn we gelukkige Netflix gebruikers
Wauw, we kunnen ons geluk niet op! Ik weet niet of mijn vriend mij subtiel hints gaf omtrent Netflix of dat ik zelf het licht had gezien, maar we verdiepten ons in de voorwaarden en werden fan. Als we echt kregen wat ons werd beloofd, dan was het een mooie toevoeging en hopelijk een nieuwe kans om te ontspannen. Toen we ons hadden aangemeld, wat overigens heel makkelijk, snel en vriendelijk ging, begon het Netflix feest pas echt, want de beloftes werden werkelijkheid. Films en series kijken waar je maar wilt mits toegang tot het grote web – Home is where the WiFi connects automatically… –  en wanneer je maar wilt. Vooral de tips op basis van je kijkgedrag spraken ons gelijk aan, net als het assortiment aan films en series. Bonuspunt: Netflix onthoudt waar je bent gebleven, mocht toch je ontspanningsuurtje worden verstoord. Of je nu kijkt op je telefoon, IPad of traditiegetrouw via de tv: wij zijn fan.

♧ Films en series
Ik bevind mij duidelijk nog in de ontdekkingsfase en voel me net Columbus die Amerika heeft ontdekt. Zoveel nieuwe kansen, te gek toch? Voorheen zag ik vooral het lezen als ontsnappingsmogelijkheid, maar het kijken van films en series valt daar nu ook zeker onder. Vooral Gossip Girl heb ik herontdekt, eindelijk zie ik Chuck Bass scherp. Al was hij met een hoofd vol blokkerige pixels al knap, moet je nagaan. Ook kijk ik graag romcoms, dansfilms en films met humor. Ook steeds meer actiefilms passeren het scherm en ik maak uitstapjes naar genres waar ik voorheen niet eens naar omkeek. Dankzij Netflix zit ik nu niet 24/7 in Roy Dondershuispak films van mijn must see list te strepen , maar er is wel een wereld voor mij open gegaan waar ik veel plezier (en ontspanning) door beleef.

Welke series/ films kijk jij graag?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.