Waarom Paper Towns door John Green zo bijzonder is

Waarom Paper Towns door John Green zo bijzonder is

IMG_6918
Een mysterie die je niet meer loslaat, zou jij het aandurven om het te lezen? Of het zelf te ervaren in de bioscoop? Paper Towns geschreven door John Green is het allermooiste mysterie dat ik heb heb gelezen en ik ben minstens zo onder de indruk van de film. Ik wist niet dat John Green (yes, dé bestsellerauteur van The Fault in Our Stars) mij zo in zijn macht had, zijn schrijfstijl heeft erg veel indruk op mij gemaakt en ik wil je graag kennis laten maken met Margo Roth Spiegelman. 

Over Paper Towns
Als Q en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen, maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q’s kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontcijferen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar het mysterieuze meisje, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?

Sneak preview
Zoals ik het zie krijgt ieder mens een wonder. Dat zit zo: ik zal wel nooit door de bliksem worden getroffen of een Nobelprijs winnen of dictator van een eilandje in de Stille Zuidzee worden of terminale oorkanker krijgen of spontaan in brand vliegen. Maar als je alle onwaarschijnlijke dingen bij elkaar neemt, krijgt ieder van ons vast wel met minstens één ervan te maken. Ik had het kikkers kunnen zien regenen. Ik had voet op Mars kunnen zetten. Ik had door een walvis verslonden kunnen worden. Ik had met de koningin van Engeland kunnen trouwen of maanden op zee kunnen overleven. Maar mijn wonder was anders. Mijn wonder was dit: dat van alle huizen in alle woonwijken in heel Florida, het huis waar ik kwam wonen nu net het huis naast dat van Margo Roth Spiegelman was.

Mijn mening over het boek
Ik geloof dat ik behoorlijk verliefd ben geworden. Verliefd op de mysterieuze en pakkende schrijfstijl van John Green! Wat een talent om de lezer zo in het boek te trekken, ik moest mij losscheuren toen ik moest werken, maar ik bleef verlangen om verder te lezen. Want wat zou de volgende bladzijde brengen? Met John Green weet je het echt nooit, zijn fantasie zit vol humor, verrassingen en warmte die je echt niet wilt missen. Paper Towns had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten. Ik wil nu alles van John Green lezen en het liefst begin ik nu *checkt hoeveel vrije dagen ze nog kan opnemen*. Wat ik vooral uit Paper Towns haalde? Geniet van het nu en durf te stappen uit je comfortzone, omdat daar echte groei en avonturen voor je klaarliggen die je leven verrijken. Zal ik daar Margo of toch John Green voor bedanken? Q en Margo voelden de 300 pagina’s zo echt, ik wil hen niet missen. Daarom vond ik het extra speciaal dat ik hen mocht bewonderen in de bioscoop, waar mijn beelden die ik mij bij het boek had ingebeeld, tot leven kwamen.

Conclusie
Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten; het is meeslepend, spannend, verrassend en vol mooie wijsheden. Ik wil nu alles van John Green lezen! Green is always a good idea!

De film Paper Towns
Dagmar – Weet je waar ik bang voor was? Dat ik na het lezen van het indrukwekkende boek en de pakkende schrijfstijl van John Green, niet objectief naar de film kon kijken zonder bang te zijn om teleurgesteld te worden. Die onzekerheid wil ik je heel graag wegnemen als je deze recensie leest, want dat is nergens voor nodig. Ik heb onwijs veel bewondering voor de regisseur die het stokje én de kracht van John Green overnam en de magie van Green’s talent benutte voor de film. De film is minstens zo briljant als het boek met hier en daar weliswaar een andere wending, waardoor het ook voor mij (ondanks dat ik het boek nét had uitgelezen) ook een geweldige ervaring was vol spanning, momenten om te lachen en vooral te genieten. Het was waanzinnig om Q en Margo te mogen zien en mijn complimenten voor de geweldige cast. Het was een film om niet snel te vergeten, ik heb genoten!

Jordy – Het enthousiasme waarmee Dagmar sprak over Paper Towns, maakte mij nieuwsgierig naar de film. Daarom vond ik het heel leuk dat we samen op een zondagmiddag naar de bioscoop gingen om deze verfilming van John Green te kunnen zien. Ik lachte hardop en ook ik heb de spanning ervaren waar Dagmar mij eerder op wees. Het einde vond ik heel verrassend, maar daar ga ik natuurlijk niets over verklappen. Ook ik ben onder de indruk van het meeslepende verhaal en deze film is absoluut de moeite waard om te gaan kijken!

Heb jij Paper Towns al gelezen en/of de film gezien? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 34 reacties.

 1. Kelly

  Ahh wat ontzettend leuk! Stiekem ben ik ook een beetje bang dat de film mij tegenvalt na het lezen van het geweldige boek. Tim wilt echt niet mee naar deze ‘vrouwenfilm’, dus ik laat hem vanavond even de reactie van Jord lezen haha! Misschien haal ik hem daar nog mee over :)
  Kelly onlangs geplaatst…My life in 20 questions tagMy Profile

 2. Anniek

  Oeh, wat een mega positieve review zeg, nu móet ik hem eigenlijk wel gaan lezen! Maar, eerst maar even mijn andere boek uitlezen, nog 400 pagina’s te gaan :) (‘Exodus’, van Leon Uris. Al iets ouder, maar érg goed!) De film kan ik wel alvast gaan bekijken!
  Anniek onlangs geplaatst…Outfits / Een dagje ‘werken’ met deze gekke lieverd!My Profile

 3. Emmy

  Ik vond zelf ‘Het grote misschien’ het allermooiste boek van John Green. Ik probeer Papertowns nu serieus al 2 weken te herlezen, maar ik kom er gewoon niet meer in omdat ik het mysterie al ken. En dat vind ik zó jammer, want toen ik het boek voor het eerst las, vond ik het ook een heel bijzonder boek.
  Emmy onlangs geplaatst…The Falconer (The Falconer #1) – Elizabeth MayMy Profile

 4. Rosanne

  Bedankt voor je meningen!
  Ik ben toevallig gister naar de film geweest. Ik vond het een goede film!
  Rosanne onlangs geplaatst…Winactie!My Profile

 5. Rianca

  Ik twijfelde heel erg of ik dit moet moest gaan lezen of dat het weer een hype was in lezersland. Door deze review heb ik zojuist het boek op mijn ereader gezet en een grote pot thee gepakt. Ik ben klaar voor een middagje verdwijnen in het mysterie van John Green. Dankjewel Dagmar voor deze fijne review.
  Rianca onlangs geplaatst…Even bijkletsen || Over ons dagje EftelingMy Profile

 6. Yolande

  Het boek heb ik al enige jaren geleden gelezen, maar ik ben onwijs benieuwd naar de film! Ik heb er al hele goede verhalen over gehoord en nu jij ook zo enthousiast bent, denk ik maar dat ik hem echt moet gaan zien!
  Yolande onlangs geplaatst…Boekentip: Ik geef je de zonMy Profile

 7. Judith

  Ik heb het boek nog niet gelezen en de film nog niet gezien, maar wat ben ik benieuwd. Vooral naar de film (mede door Cara Delevigne), maar het boek wil ik ook nog zo snel mogelijk lezen. Je hebt me nu nog wel extra nieuwsgierig gemaakt door deze review. :)
  Judith onlangs geplaatst…Favoriete series van het momentMy Profile

 8. The life of Véline

  Ik ben momenteel het boek aan het lezen :) en ik beeld me verschillende dingen in, ben heel erg benieuwd naar de film!

 9. Emmelien

  Goede review! Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien en ik ben er net zo lovend over als jou. Het was het derde John Green boek dat ik las en hij was net zo speciaal als de andere. Het is mysterieus, pakkend én grappig. Perfect! Ik had ook een beetje schrik voor de film, maar ik vind toch dat hij ook erg goed is. Al zou ik toch voor het boek kiezen. Dat de film zich soms niet helemaal hield aan het boek vond ik ergens wel een beetje jammer, maar dat is ergens natuurlijk ook wel logisch. Wel grappig toen Ansel Elgort aka Augustus Waters plots in beeld kwam. Ik zei echt ‘OMG’ luidop in de bioscoop haha.
  Emmelien onlangs geplaatst…DIY wooden quotesMy Profile

 10. Ben zo blij met jouw artikel want ik wil het boek al zolang lezen! Ik ga het ebook nu maar meteen aanschaffen want ik MOET het lezen voordat ik de film ga kijken.
  Jhemyla Van Es onlangs geplaatst…New: Invito zwarte loafersMy Profile

 11. Lyanne

  Wat een mooie foto zeg!
  Het boek vond ik ook erg goed, al vond ik een weeffout in onze sterren nog beter. :)

 12. Linda

  Wat een goede review! Hier ben ik het echt helemaal mee eens :) Ik heb ook zowel het boek gelezen als de film gezien en ondanks dat ze allebei best wel anders waren vond ik ze wel allebei erg goed! Aanrader inderdaad :) Ik vond de acteurs ook echt fantastisch. John Green heeft trouwens zelf ook geholpen met regisseren, net als bij The Fault. Vind ik tof.
  Linda onlangs geplaatst…TAG | You ask… I tell.My Profile

 13. Priscilla

  Ik heb het boek nog niet gelezen maar deze staat al wel in mijn boekenkast! Ik heb de film een paar weken geleden gezien en vond deze in ieder geval al goed!

  John Green is een geweldige schrijver. Ik lees boeken altijd in het Engels, dus ik ken alleen de Engelse titels (de Nederlandse titels zullen er vast op lijken): An Abundance of Katherines vond ik erg leuk en heb ik in één dag uitgelezen; Looking for Alaska vond ik ook goed. Ik merk wel dat John Green veel boeken in dezelfde stijl schrijft. De hoofdpersoon is ‘op zoek’ naar iets en meestal wordt er een roadtrip gemaakt. :)

 14. Ik MOET ASAP het boek lezen en de film zien! Mijn beste vriendin was het boek aan het lezen enkele dagen voor de film in de bioscoop kwam en toen ik de achterkant las van het boek bij haar thuis zei ik meteen dat ik het boek moest hebben. Toen ze nog eens zei dat de film enkele dagen erna uit was gekomen wist ik het: dit moet ik zien! :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Paris Couture Week – Maison Schiaparelli.My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge