Blog

Waarom Paper Towns door John Green zo bijzonder is

IMG_6918
Een mysterie die je niet meer loslaat, zou jij het aandurven om het te lezen? Of het zelf te ervaren in de bioscoop? Paper Towns geschreven door John Green is het allermooiste mysterie dat ik heb heb gelezen en ik ben minstens zo onder de indruk van de film. Ik wist niet dat John Green (yes, dé bestsellerauteur van The Fault in Our Stars) mij zo in zijn macht had, zijn schrijfstijl heeft erg veel indruk op mij gemaakt en ik wil je graag kennis laten maken met Margo Roth Spiegelman. 

Over Paper Towns
Als Q en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen, maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q’s kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontcijferen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar het mysterieuze meisje, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?

Sneak preview
Zoals ik het zie krijgt ieder mens een wonder. Dat zit zo: ik zal wel nooit door de bliksem worden getroffen of een Nobelprijs winnen of dictator van een eilandje in de Stille Zuidzee worden of terminale oorkanker krijgen of spontaan in brand vliegen. Maar als je alle onwaarschijnlijke dingen bij elkaar neemt, krijgt ieder van ons vast wel met minstens één ervan te maken. Ik had het kikkers kunnen zien regenen. Ik had voet op Mars kunnen zetten. Ik had door een walvis verslonden kunnen worden. Ik had met de koningin van Engeland kunnen trouwen of maanden op zee kunnen overleven. Maar mijn wonder was anders. Mijn wonder was dit: dat van alle huizen in alle woonwijken in heel Florida, het huis waar ik kwam wonen nu net het huis naast dat van Margo Roth Spiegelman was.

Mijn mening over het boek
Ik geloof dat ik behoorlijk verliefd ben geworden. Verliefd op de mysterieuze en pakkende schrijfstijl van John Green! Wat een talent om de lezer zo in het boek te trekken, ik moest mij losscheuren toen ik moest werken, maar ik bleef verlangen om verder te lezen. Want wat zou de volgende bladzijde brengen? Met John Green weet je het echt nooit, zijn fantasie zit vol humor, verrassingen en warmte die je echt niet wilt missen. Paper Towns had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten. Ik wil nu alles van John Green lezen en het liefst begin ik nu *checkt hoeveel vrije dagen ze nog kan opnemen*. Wat ik vooral uit Paper Towns haalde? Geniet van het nu en durf te stappen uit je comfortzone, omdat daar echte groei en avonturen voor je klaarliggen die je leven verrijken. Zal ik daar Margo of toch John Green voor bedanken? Q en Margo voelden de 300 pagina’s zo echt, ik wil hen niet missen. Daarom vond ik het extra speciaal dat ik hen mocht bewonderen in de bioscoop, waar mijn beelden die ik mij bij het boek had ingebeeld, tot leven kwamen.

Conclusie
Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten; het is meeslepend, spannend, verrassend en vol mooie wijsheden. Ik wil nu alles van John Green lezen! Green is always a good idea!

De film Paper Towns
Dagmar – Weet je waar ik bang voor was? Dat ik na het lezen van het indrukwekkende boek en de pakkende schrijfstijl van John Green, niet objectief naar de film kon kijken zonder bang te zijn om teleurgesteld te worden. Die onzekerheid wil ik je heel graag wegnemen als je deze recensie leest, want dat is nergens voor nodig. Ik heb onwijs veel bewondering voor de regisseur die het stokje én de kracht van John Green overnam en de magie van Green’s talent benutte voor de film. De film is minstens zo briljant als het boek met hier en daar weliswaar een andere wending, waardoor het ook voor mij (ondanks dat ik het boek nét had uitgelezen) ook een geweldige ervaring was vol spanning, momenten om te lachen en vooral te genieten. Het was waanzinnig om Q en Margo te mogen zien en mijn complimenten voor de geweldige cast. Het was een film om niet snel te vergeten, ik heb genoten!

Jordy – Het enthousiasme waarmee Dagmar sprak over Paper Towns, maakte mij nieuwsgierig naar de film. Daarom vond ik het heel leuk dat we samen op een zondagmiddag naar de bioscoop gingen om deze verfilming van John Green te kunnen zien. Ik lachte hardop en ook ik heb de spanning ervaren waar Dagmar mij eerder op wees. Het einde vond ik heel verrassend, maar daar ga ik natuurlijk niets over verklappen. Ook ik ben onder de indruk van het meeslepende verhaal en deze film is absoluut de moeite waard om te gaan kijken!

Heb jij Paper Towns al gelezen en/of de film gezien? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.