Blog

Waarom je ‘De gloriedagen van Walter Gom’ moet lezen

Een intrigerende buurman die adviezen geeft? Een pakkende cover én veel lovende recensies? Mijn nieuwsgierigheid won het en natuurlijk moest ik weten wie Walter Gom is. Ik kon niet wachten en begon te lezen en ik weet het nu echt zeker: jij gaat ook veel leesplezier beleven aan De gloriedagen van Walter Gom

Over De gloriedagen van Walter Gom
De 26-jarige Iris Hauser begint met haar vreemde, intrigerende buurman Walter Gom een adviesbureau. Het wordt een groot succes. Op zijn eigen, onorthodoxe wijze helpt Walter uitgebluste schrijvers, mislukte kunstenaars, stuurloze acteurs en redt hij vastgelopen huwelijken. Het bib (Briljante Ideeën Bureau) verovert Nederland en het succes reikt zelfs tot in de hoogste maatschappelijke kringen. Wanneer een advies aan een minister volledig uit de hand loopt, beginnen de media een klopjacht op de mysterieuze adviseur. Wie is Walter Gom eigenlijk?

Over Marcel Vaarmeijer
Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Hij debuteerde in het studentenblad Propria Cures. Hij publiceerde romans, een thriller en jeugd- en kinderboeekn, waaronder Wendy’s moeder  en Su-su superster.

Sneak preview uit De gloriedagen van Walter Gom
‘Fietsen, dat kan toch iedereen, zou je zeggen. Je begint op een kinderfiets met zijwieltjes. Na verloop van tijd mogen de zijwieltjes eraf en holt je vader met je mee. Hij houdt het zadel stevig vast, net zo lang tot je het alleen kunt. Maar mijn zijwieltjes mochten er niet af. Tot mijn dertiende heb ik met die dingen rondgereden, toen ben ik maar gaan lopen.’ Op een balkon aan de overkant ging een deur open. Een jonge vrouw in een kort jurkje hing een bikini en een badlaken aan de waslijn. Ze was naar het strand geweest of een zwembad. Haar lange haren waren nog nat en ze was flink verbrand, vooral op haar schouders. Het jaar daarvoor lag ik zelf nog geregeld op het strand, maar daar had ik sinds mijn omgang met Walter geen behoefte meer aan. Het leek wel of al mijn oude verlangens en gewoontes door zijn serene aanwezigheid waren verdwenen… 

Mijn mening 
Ik wist nog niet goed wat ik kon verwachten na het zien van de cover. Lekker speels, opvallend en met zoveel mooie quotes… Als het boek inderdaad voor alle fans van Graeme Simsion van Het Rosie Project zou zijn zoals de uitgeverij beweerde, dan kon het nog eens een méga goed boek zijn! Maar ik ga graag blanco een boek in, waardoor ik alle meningen van mij afschudde, mijn favoriete plek in de bus bemachtigde en vervolgens niet meer uit wou stappen bij de halte omdat ik verder wou lezen. En ook al heb ik mijn droombaan en ga ik dagelijks fluitend naar werk, ik moest en zou verder lezen! Ik kon écht niet meer stoppen, ik was verslaafd! Marcel Vaarmeijer heeft zo’n prettige en humoristische schrijfstijl, dat ik niet alleen met een grote glimlach zat te lezen, maar ook door de dag heen bleef denken aan Walter Gom, de hoofdpersonage uit het boek. Marcel heeft het talent om het boek te laten leven en ik zou niets liever willen dan dat de echte Walter Gom opstaat en zijn eigen Briljante Ideeën Bureau zou beginnen in Nederland. En dat de adviezen van Walter Gom geniaal zijn, dat staat vast. Hoe simpel en toegankelijk de adviezen ook soms zijn, hij heeft helemaal gelijk. Walter (maar eigenlijk Marcel) is zo inspirerend, hij weet je echt te raken en laat je nadenken over je eigen handelen. De gloriedagen van Walter Gom is origineel, bevat  humor en het is echt een boek waardoor je uren leesplezier gaat ervaren, van welk genre je ook houdt.

Conclusie
Ik ben als een blok gevallen voor Walter Gom. Dit boek is niet alleen origineel en humoristisch, het is tevens inspirerend en het raakt. Marcel Vaarmeijer heeft het talent om de verhaallijn tot leven te wekken. Een must read!

Titel: De gloriedagen van Walter Gom, Auteur: Marcel Vaarmeijer, Uitgeverij: LS Amsterdam, Prijs: €17,99, Aantal pagina’s: 336,  ISBN 9789024565610

Welk boek staat er op jouw to-read-list

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.