Blog

Waarom iedereen ‘De kronieken van Narnia’ zou moeten lezen


Ken jij De Kronieken van Narnia nog? Een verhaal vol magie, waar de bomen en dieren kunnen spreken en waar een strijd woedt tussen goed en kwaad? En ken je de machtige leeuw Aslan nog wiens kracht bijna oneindig lijkt? Deze magie heeft Uitgeverij Kok nu gebundeld; De Kronieken van Narnia in één band. Durf jij in de kleerkast te stappen?

Terug in de tijd 
Als ik denk aan De Kronieken van Narnia dan lees ik weer eventjes stiekem onder de dekens, terwijl mama toch echt vond dat ik al heel lang moest slapen. Ik ga terug in de tijd, toen ik als acht-jarig meisje alle boeken voor mijn leeftijd had uitgelezen in de Amerongense bibliotheek. En toen mocht ik eindelijk echt het boek lezen met de spannende en magische cover. Nadat ik de flaptekst al vaak had gelezen en mijn nieuwsgierigheid over de leeuw Aslan groter en groter werd, gaf mama zich gewonnen. Ik genoot met volle teugen en was betoverd (en ik controleerde alle achterkanten van de kasten bij ons thuis. En bij familie. En bij vriendinnen…). Voor ik het wist, was ik door alle delen heen!

Peter, Susan, Edmund en Lucy voelden als vier vrienden die ik had gekregen en ook nu, vijftien jaar later, heeft Narnia nog steeds het magische effect op mij. En op mijn vriend trouwens ook, die zelden een boek oppakt (tot mijn grote spijt haha) en opeens aangaf naar Thailand deze dikke pil mee te willen nemen. En dat terwijl ik mij moest inhouden met boeken en over moest stappen naar de e-reader #nieteerlijkmaarwelheelleuk. De verrassing was dan ook heel groot toen ik erachter kwam dat, toen ik net kwam werken als marketeer bij de uitgeverij, bij ons de boeken worden uitgegeven! En nu hou ik De Kronieken van Narnia  compleet in één band vast. 1184 pagina’s vol magische momenten waar ik toentertijd volop van heb genoten. Jij ook?

De Kronieken van Narnia – alle 7 delen in 1 boek!
C.S. Lewis en zijn vriend J.R.R. Tolkien (auteur van de Lord of the Rings trilogie) waren lid van de Inklings, een informeel schrijversclubje dat bijeenkwam in de plaatselijke pub in Oxford om over nieuwe verhalen en schrijfideeën te praten. Al op zestienjarige leeftijd was Lewis gefascineerd door sprookjes, mythen en legenden. Mede door zijn levendige fantasie bracht deze fascinatie hem op het idee om de Narnia Kronieken te schrijven.

Net als in Lord of the Rings staat in Kronieken van Narnia de strijd tussen goed en kwaad centraal. Het is een verhaal over een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken en waar een strijd woedt tussen goed en kwaad. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door de vier Pevensie kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy. En natuurlijk door de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt.

De Kronieken van Narnia bestaat uit zeven delen:
– Het neefje van de tovenaar
– De leeuw, de heks en de kleerkast
– Het paard en de jongen
– Prins Caspian
– De reis van het drakenschip
– De zilveren stoel
– Het laatste gevecht

ISBN: 9789043525916 Uitgeverij: Kok Omvang: 1184 pagina’s Prijs: € 25,00

Mijn conclusie
Ik vind De kronieken van Narnia echt een pareltje, zeker met deze schitterende cover waarop de machtige leeuw Aslan pronkt. Ik geniet er keer op keer van en hij ligt bij ons prominent in de woonkamer. We zijn immers beiden fan en ik vind het ontzettend leuk dat Jord door Narnia weer het lezen is gaan oppakken! En ik heb mijn eigen leeuw in huis… Poes!

Heb jij De kronieken van Narnia al glezen? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.