Waarom iedereen ‘De kronieken van Narnia’ zou moeten lezen

Waarom iedereen ‘De kronieken van Narnia’ zou moeten lezen


Ken jij De Kronieken van Narnia nog? Een verhaal vol magie, waar de bomen en dieren kunnen spreken en waar een strijd woedt tussen goed en kwaad? En ken je de machtige leeuw Aslan nog wiens kracht bijna oneindig lijkt? Deze magie heeft Uitgeverij Kok nu gebundeld; De Kronieken van Narnia in één band. Durf jij in de kleerkast te stappen?

Terug in de tijd 
Als ik denk aan De Kronieken van Narnia dan lees ik weer eventjes stiekem onder de dekens, terwijl mama toch echt vond dat ik al heel lang moest slapen. Ik ga terug in de tijd, toen ik als acht-jarig meisje alle boeken voor mijn leeftijd had uitgelezen in de Amerongense bibliotheek. En toen mocht ik eindelijk echt het boek lezen met de spannende en magische cover. Nadat ik de flaptekst al vaak had gelezen en mijn nieuwsgierigheid over de leeuw Aslan groter en groter werd, gaf mama zich gewonnen. Ik genoot met volle teugen en was betoverd (en ik controleerde alle achterkanten van de kasten bij ons thuis. En bij familie. En bij vriendinnen…). Voor ik het wist, was ik door alle delen heen!

Peter, Susan, Edmund en Lucy voelden als vier vrienden die ik had gekregen en ook nu, vijftien jaar later, heeft Narnia nog steeds het magische effect op mij. En op mijn vriend trouwens ook, die zelden een boek oppakt (tot mijn grote spijt haha) en opeens aangaf naar Thailand deze dikke pil mee te willen nemen. En dat terwijl ik mij moest inhouden met boeken en over moest stappen naar de e-reader #nieteerlijkmaarwelheelleuk. De verrassing was dan ook heel groot toen ik erachter kwam dat, toen ik net kwam werken als marketeer bij de uitgeverij, bij ons de boeken worden uitgegeven! En nu hou ik De Kronieken van Narnia  compleet in één band vast. 1184 pagina’s vol magische momenten waar ik toentertijd volop van heb genoten. Jij ook?

De Kronieken van Narnia – alle 7 delen in 1 boek!
C.S. Lewis en zijn vriend J.R.R. Tolkien (auteur van de Lord of the Rings trilogie) waren lid van de Inklings, een informeel schrijversclubje dat bijeenkwam in de plaatselijke pub in Oxford om over nieuwe verhalen en schrijfideeën te praten. Al op zestienjarige leeftijd was Lewis gefascineerd door sprookjes, mythen en legenden. Mede door zijn levendige fantasie bracht deze fascinatie hem op het idee om de Narnia Kronieken te schrijven.

Net als in Lord of the Rings staat in Kronieken van Narnia de strijd tussen goed en kwaad centraal. Het is een verhaal over een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken en waar een strijd woedt tussen goed en kwaad. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door de vier Pevensie kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy. En natuurlijk door de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt.

De Kronieken van Narnia bestaat uit zeven delen:
– Het neefje van de tovenaar
– De leeuw, de heks en de kleerkast
– Het paard en de jongen
– Prins Caspian
– De reis van het drakenschip
– De zilveren stoel
– Het laatste gevecht

ISBN: 9789043525916 Uitgeverij: Kok Omvang: 1184 pagina’s Prijs: € 25,00

Mijn conclusie
Ik vind De kronieken van Narnia echt een pareltje, zeker met deze schitterende cover waarop de machtige leeuw Aslan pronkt. Ik geniet er keer op keer van en hij ligt bij ons prominent in de woonkamer. We zijn immers beiden fan en ik vind het ontzettend leuk dat Jord door Narnia weer het lezen is gaan oppakken! En ik heb mijn eigen leeuw in huis… Poes!

Heb jij De kronieken van Narnia al glezen? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Anniek

  Ik heb vooral mijn herinneringen aan de eerste film die uitkwam: de leeuw, de heks en de kleerkast heette hij geloof ik. Die film heb ik minstens 20 keer gezien, haha! Ontzettend spannend, bijzonder, en toen vond ik het soms ook nog wel een beetje eng. De boeken hebben we wel allemaal thuis, maar ik heb ze nog niet allemaal gelezen! Misschien moet ik maar eens in de eerste gaan beginnen :)
  Anniek onlangs geplaatst…Leuke dingen uit novemberMy Profile

 2. Femke

  Ik denk niet dat ik dit boek zo snel zal lezen. Ik heb de films wel gezien en die vond ik tof. Ik lees qua boeken toch liever wat andere genres. Maar wie weet ben ik door dit boek wel erg verrast, dus omdat jij zegt dat ik die toch moet lezen ben ik wel benieuwd geworden.
  Femke onlangs geplaatst…What I did: vakantie, etentjes, verjaardag!My Profile

 3. Sophie

  Ik heb gek genoeg alleen de films gezien! De boeken lijken mij heel erg leuk; vooral omdat ik de films zo prachtig heb gevonden! En wat is de kaft práchtig van dit boek; dat zeg ik niet heel snel hihi

 4. Bettie

  Ik moet bekennen dat ik deze boeken nog nooit gelezen heb. Ik heb zelfs de films niet eens gezien, maar misschien moet ik dat eens gauw gaan doen.
  Bettie onlangs geplaatst…Lazy sunday musicMy Profile

 5. Marcia

  Als kind heb ik de Kronieken van Narnia niet gelezen, maar ik kreeg de omnibus een paar jaar geleden voor mijn verjaardag. Ik vond de verhalen heel tof en fantasierijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het einde behoorlijk cliché vond. Het laatste boek is me enorm tegengevallen en daardoor is mijn mening over de complete serie helaas wat beïnvloed :(
  Marcia onlangs geplaatst…Win: Vuurpreek door Francesca HaigMy Profile

 6. Stefanie

  Oh wauw, wat een mooie uitgave van het boek! Ik herinner me nog zo goed hoe in de ban ik was van de eerste film! Misschien is het boek lezen inderdaad iets wat ik op mijn wishlist moet zetten :) xx

 7. Madelon

  Ooh je hebt wel echt een hele mooie versie van Narnia! Ik heb de eerste vier boeken heel lang geleden gelezen als kind. Misschien moet ik er inderdaad weer aan beginnen omdat ik sommige dingen nu heel anders interpreteer of beter zal begrijpen. En die cover is gewoon te mooi om te laten liggen!
  Madelon onlangs geplaatst…MachteloosMy Profile

 8. Lore

  Ik heb de boeken jammer genoeg nog niet gelezen, maar deze vernieuwde uitgave met prachtige cover staat op mijn verlanglijstje! Ik kan niet wachten om hem aan te schaffen en mezelf te verliezen in de wereld van Narnia!

 9. Jenn

  Ik geloof dat ik al een jaar of dertien was toen ik überhaupt van de boeken hoorde, maar ik heb er zeker van genoten. De bundel zou ik graag willen hebben!
  Jenn onlangs geplaatst…Wil je een kerstkaart van mij?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge