Blog

TAG – Durf te dromen en leef liever met lef

unnamed-4Durf jij van je dromen werkelijkheid te maken? In mijn boek Liever met lef beschrijf ik tips, adviezen en ervaringen om jouw geluk te laten groeien. Offline ga je de komende tijd vast en zeker ontzettend mooie stappen maken om jouw dromen waar te maken en je doelen te realiseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken. Het lijkt mij leuk om elkaar online te inspireren en daarom besloot ik deze tag (vragenlijst) te maken met vragen
rondom enkele thema’s die in mijn boek zijn besproken: geluk, dromen en positief denken. Je kunt deze vragen voor jezelf beantwoorden of de antwoorden online delen, waardoor je anderen kunt inspireren en vooruithelpt. Prachtig toch? Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt, vul je ook de vragen in?

☆ Wie is jouw voorbeeld?
Ik heb eigenlijk geen voorbeeld als ik denk aan een beroemd persoon, maar mijn moeder en oma zijn grote voorbeelden voor mij waar ik veel van heb mogen leren. Dankzij hun inzichten, ervaringen, steun, adviezen, betrokkenheid en tips ben ik geworden wie ik nu mag zijn en daar ben ik hen erg dankbaar voor.

☆Halfvol of halfleeg? En waarom?
Halvol natuurlijk! You can’t live a positive life with a negative mind! We zien de wereld nooit zoals hij werkelijk is, maar slechts hoe wij hem (willen) zien. Je kunt ervoor kiezen om situaties ‘halfleeg’ te beoordelen of de kansen en mogelijkheden benadrukken die er ook liggen. Het is net als dat je je focust op de grenzen, dan vervaagt het doel. Als je je focust op het doel dan vervagen de grenzen. Dit is ook met het zien van een glas, we hebben zelf in de hand om het te beoordelen met halfleeg of halfvol. It’s all up to you!

☆ Wat hoop je in het leven te mogen bereiken?
Ik hoop een goede moeder te zijn die haar kind vol vertrouwen los kan laten in de grote wereld. Ik zou graag een liefdevolle vrouw zijn van Jordy, een betrokken dochter en zus voor mijn moeder en broertje. Ik hoop rust te kunnen vinden in mijzelf en mij ten alle tijden te kunnen focussen op het geluk waardoor we worden omringd, in plaats van het ‘het ontbrekende’ te benadrukken. Zelfcompassie is daarbij het sleutelwoord. Ik hoop de wereld te mogen ontdekken en elke dag te blijven groeien en leren om bij alles wat ik doe mijn bijdrage te kunnen leveren. Ik zou als bejaarde heel gelukkig zijn als ik terug kan blikken op een leven waarin ik mijn hart durfde te volgen en ik met dierbaren veel mooie herinneringen mocht maken.

☆ Wanneer voelde je je intens gelukkig en door wie of wat werd het geluk veroorzaakt?
Het afgelopen jaar zat vol bijzondere momenten waar ik graag aan terugdenk. Toen we trouwden en eindelijk iedereen vertelden over de komst van Lucas, maar ook de lancering van mijn boek Liever met lef en de mooie recensies die volgden. De geboorte van Lucas zorgt nog steeds voor tranen in mijn ogen. Wat een rijkdom en puur geluk!

☆ Wat zou je doen met een miljoen?
Ik zou met dierbaren een mooie reis maken, een bedrag reserveren voor de toekomst van Lucas, een boerderijtje opknappen om daar te gaan wonen en daarnaast een activiteitencentrum opzetten om eenzaamheid tegen te gaan en echt contact te stimuleren.

☆ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben trots op mijn lieve man Jordy waarmee ik getrouwd ben en dat we samen onze zoon Lucas op de wereld mochten zetten. Hem opvoeden en voor hem zorgen is een prestatie die weliswaar elke dag plaatsvindt, maar waar ik trots op ben dat we dit met elkaar mogen doen. De ouders zijn van Lucas is het beste wat ons ooit is overkomen!

☆ Wat is je favoriete quote en waarom?
Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Deze prachtige quote kwam ik tegen en hij is mij altijd bijgebleven. Anderen vooruithelpen is altijd mijn doel geweest met alles wat ik aanpak en in al mijn handelingen. Het is een soort levensstijl geworden, vooral omdat het helemaal niet veel moeite, geld of tijd hoeft te kosten om het verschil voor de ander te maken. Samen kunnen we het verschil nog groter maken door elkaar te besmetten met positiviteit. Smile, wees dankbaar én help elkaar vooruit. Be the change you wish to see in the world!

14485021_1128585767207187_7122040464659009002_n

Ik ben ontzettend nieuwsgierig geworden naar jouw antwoorden op deze vragen. Laat je mij weten als je de vragenlijst hebt ingevuld of online hebt geplaatst? Dan deel ik het met veel plezier via mijn social media zodat anderen het ook kunnen lezen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.