Verslavende romans ‘Verkikkerd’ en ‘Verslingerd’

Verslavende romans ‘Verkikkerd’ en ‘Verslingerd’

Lisette Jonkman
Als je hardop moet lachen dankzij woorden op papier, dat voelt voor mij als magie. Ik kreeg de kans om de romans Verkikkerd en Verslingerd geschreven door Lisette Jonkman te lezen en ik kan alvast verklappen dat ik dankzij deze boeken weer de pure ontspanning heb ervaren die boeken mij voorheen altijd gaven. En nu heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Voor mijn werk lees ik veel, maar dat is toch nét anders. Verkikkerd en Verslingerd zorgden ervoor dat ik met mijn gedachtes van de aardbodem verdween in het herkenbare studenten- en bloggersleven van hoofdpersonage Lucy. Lees je mee?

Over Verkikkerd
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Mijn mening over Verkikkerd
Een web vol geheimen, liefde voor make-up, vlinders in de buik en een avontuurlijke studententijd; het vormt dé perfecte mix voor een chicklit die smaakt naar meer. Ik genoot intens van het proces waarin Lucy zich bevindt. Zij moet zichzelf ontdekken en leert zichzelf beetje bij beetje kennen. Ook al ligt mijn studententijd slechts een half jaar achter mij, situaties waren herkenbaar en heel passend geschreven. Sinds ik Verkikkerd heb uitgelezen wil ik trouwens niets liever dan het hardlopen weer goed oppakken, in het boek is Lucy ook erg actief aan het trainen en dat werkt motiverend! Dus mocht er nog een team zijn die deelnemers zoekt voor tijdens de Batavierenrace, ik wil mij er via deze weg graag ‘even’ voor aanmelden. Gelukkig viel ik na het verslavende boek Verkikkerd, niet in een zwart gat, want vervolgens kon ik genieten van Verslingerd!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Verkikkerd, Auteur: Lisette Jonkman, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, Prijs: €12,50, Aantal pagina’s: 304,  ISBN 9789021808499 

Over Verslingerd 
Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk…? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Mijn mening over Verslingerd
Lucy is ook in Verslingerd hilarisch, maar ook een tikkeltje naïef. Op verschillende momenten dacht ik moet je dit wel zo aanpakken of  alsjeblieft laat dat! Er kwamen ontzettend veel herkenbare momenten en situaties in het boek voor, omdat Lucy gaat bloggen. Dit maakte mij ongelooflijk nieuwsgierig, ik was zo benieuwd op welke manier Lisette het bloggen in Verslingerd had verwerkt, ze heeft het achteraf gezien geweldig gedaan. Ook het prioriteiten stellen komt terug, evenals de volle agenda, het verdelen van aandacht en het online/offline leven. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waar ik tot voor kort ook balans in zocht, waardoor ik mij extra goed kon identificeren met Lucy. Ik vind het ongelooflijk knap dat Lisette je met haar boek zo hard kan laten lachen, maar ook de zwaardere onderwerpen prachtig diepgang weet te geven. Haar schrijfstijl is toegankelijk, verslavend én meeslepend.

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Verslingerd, Auteur: Lisette Jonkman, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, Prijs: €17,50, Aantal pagina’s: 352,  ISBN 9789021809809 

Over de auteur
Lisette Jonkman is de auteur van de vrolijke romans Glazuur en VerkikkerdVerslingerd is haar derde roman. Lisette verhuist vaak, maar gelukkig kan schrijven overal. De enige constanten in haar dagelijkse leven zijn haar vriend Laurens en haar konijnen Guus en Whopper. Je kunt ook de site van Lisette volgen (www.lisettejonkman.nl) en voor dagelijks plezier volg je Lisette natuurlijk op Twitter (www.twitter.com/Lis1988) en Instagram (www.instagram.com/Lis1988).

Conclusie
Lucy, de hoofdpersoon, is geen keukenprinses maar Lisette heeft het recept voor heerlijke chicklits goed te pakken! Lisette debuteerde in 2012 met Glazuur en won daarvoor de prestigieuze titel ‘Boek van het Jaar 2012’ van Chicklit.nl. Zullen we Lisette voor Verkikkerd én Verslingerd bekronen met de titel ‘Romans van de eeuw?’ Als het aan mij ligt, dan gaf ik haar nu de gigantische beker, een staande ovatie én hoorde je op de achtergrond het publiek joelen we want more, we want more. Zou na Verkikkerd en Verslingerd het volgende boek Verslavend heten? Dan is gelijk voor de lezer duidelijk hoe de schrijfstijl van Lisette is, kan daar geen verwarring over ontstaan. Dankjewel Lisette voor uren leesplezier én buikpijn van het lachen. En twijfel alsjeblieft nooit meer of je wel grappig genoeg bent!

IMG_7856
Ik bevestig nog even dat de locatie, Laganas beach (Zakynthos, Griekenland), geen invloed had op mijn mening. Al droogde het warme zonnetje wel snel de tranen die ik kreeg van het lachen, Lisette heeft echt een geweldige, humoristische schrijfstijl. Maar als ik dan toch even naar deze foto kijk, dan was de plek wel perfect voor zo’n fijne chicklit!

 Heb jij al een boek van Lisette Jonkman gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 31 reacties.

  1. Dagmar Valerie

   Aah wat een geweldig compliment, superlief!

 1. Lisette Jonkman kan bij mij echt NIKS fout doen XD

  Leuke EN overzichtelijke review dit :O
  Zoë-Amber onlangs geplaatst…Ebola FoutjeMy Profile

 2. Alyssa

  Ik heb nog nooit een boek gelezen van haar, maar ik ben wel heel benieuwd. Leuk om jouw reviews over de boeken te lezen :-D
  Alyssa onlangs geplaatst…DIY | scrabble quoteMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Echt een aanrader, maar ik waarschuw wel: ze zijn verslavend :) Aah superlief je compliment dankjewel!

 3. Cindy

  Ik ben begonnen in “Glazuur”, maar heb er nu geen tijd meer voor. Erg jammer vind ik dat, want het las erg lekker weg en ik heb moeten lachen om de hoofdstukken die ik had gelezen.
  Cindy onlangs geplaatst…Review: Pure Douchegel LavendelMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Jaaa echt! Dat is inderdaad een goede omschrijving :D

  1. Dagmar Valerie

   Aah het is echt een aanrader, je gaat er veel plezier aan beleven dat beloof ik :D

 4. Karin

  Heerlijk die boeken! Inderdaad ook heerlijk als je helemaal in je eigen wereld zit met je boeken! Misschien toch maar weer beginnen met een boek lezen ipv tijdschriften!
  Karin onlangs geplaatst…Post is veel leukerMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Jaaa boeken blijven heerlijk, ik ben een echte tijdschriftenjunkie, maar boeken blijven ook heel ontspannend <3

 5. Nadia

  Ik heb ze allebei niet gelezen, maar zal ze eens op mijn lijsjte zetten. Ben nu nog bezig met de ‘Getrouwd met een millionair-serie’, maar daarna ga ik natuurlijk weer opzoek naar andere leuke boeken!
  Nadia onlangs geplaatst…BaByliss föhn 6614EMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge