Blog

Verlangen naar verbinding – Brené Brown

20180307_105827Verlangen naar verbinding is het boek geschreven door Brené Brown. Bestsellerauteur Brené Brown vertelt in dit boek over er echt bij horen en de moed om alleen te staan. Je kunt haar al kennen van de boeken De moed van imperfectie en De kracht van kwetsbaarheid of van haar populaire TEDTalk. Het thema wat zij in haar nieuwste boek heeft uitgelicht, maakte mij meteen nieuwsgierig.  ‘Er echt bij horen vraagt niet van ons dat we veranderen wie we zijn. Het vraagt juist van ons dat we zijn wie we zijn.’

Over Verlangen naar verbinding

Brené Brown heeft wereldwijd het debat op gang gebracht over de ervaringen die ons leven betekenis geven: moed, kwetsbaarheid, liefde, erbij horen, schaamte en empathie. In Verlangen naar verbinding geeft Brené Brown een nieuwe definitie van wat het betekent om er echt bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie. Want er echt bij horen is niet iets waarover we onderhandelen of wat we samen met anderen bereiken: het is iets wat we dagelijks beoefenen en daar is integriteit en authenticiteit voor nodig. Het is een persoonlijk commitment dat we in ons hart dragen.

Met haar kenmerkende mix van onderzoek, verhalen en eerlijkheid duikt Brené Brown in dit belangrijke onderwerp. Ze toont ons de helderheid en moed die we nodig hebben om de weg terug te vinden naar onszelf en naar elkaar. En die weg gaat dwars door de spreekwoordelijke wildernis.

Over Brené Brown

Dr. Brené Brown is hoogleraar aan de Universiteit van Houston, waar ze al meer dan twaalf jaar onderzoek doet naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TEDTalk die miljoenen keren is bekeken en van haar boeken De moed van imperfectieDe kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit, die alle drie de eerste plek van de New York Times-bestsellerlijst bereikten. Ze woont met haar echtgenoot Steve en hun twee kinderen Ellen en Charlie in Houston.

Mijn mening over Verlangen naar verbinding

Als er wordt gevraagd naar mijn favoriete auteur op het gebied van persoonlijke groei, dan is mijn eerste reactie meteen: Brené Brown natuurlijk! Haar boeken vormen voor mij een inspiratiebron en haar TEDTalk kijk ik nog regelmatig terug. Haar open en eerlijke verhalen in combinatie met een sterke argumentatie (door de onderzoeken die zij verricht) zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om meer van haar levensreis te mogen leren. Ik kan oprecht ook zeggen dat Brené Brown voor mij een voorbeeldfunctie heeft. Het omslag van Verlangen naar verbinding is zó mooi en ik telde de dagen af naar de verschijning. Heeft Brené Brown de hoge verwachtingen weten te overtreffen? Ik kan na het lezen met volmondig JA antwoorden.

In Verlangen naar verbinding leert Brené Brown ons hoe we nog dichterbij onszelf kunnen komen, een proces waar ik nu middenin zit. Het thema speelt een grote rol in mijn leven op dit moment en daarom ervaar ik het als extra bijzonder om van Brené Brown te mogen leren. Ik vind de stijl waarin Brown vertelt en haar verhaal doet, erg mooi en transparant waardoor je het gevoel hebt met een vriendin op de bank te zitten en te praten over belangrijke levensvragen. Haar schrijfstijl raakte en ontroerde mij tijdens het lezen. Ook maakt zij een verdiepende slag qua kennis en expertise op haar voorgaande boeken, heel leerzaam en inspirerend.

Mocht je nog niet eerder een boek van Brené Brown hebben gelezen, dan raad ik je graag aan om te beginnen met De kracht van kwetsbaarheid. Dat vond ik zo’n eyeopener die mijn leven op een positieve manier heeft veranderd. Of kijk haar inspirerende TEDTalk waardoor je tot prachtige inzichten mag komen. Brené Brown, ik ben en blijf fan van haar werk.

Conclusie

Brené Brown heeft aan de torenhoge verwachtingen voldaan! Inspirerend, leerzaam en mooi boek over er echt bij horen en de moed om alleen te staan. De combinatie van onderzoek en haar persoonlijke ervaringen (de nodige ups én downs) maakt het tot een informatief pareltje waar we als mensen door mogen groeien.

Verlangen naar verbinding | Brené Brown | Uitgeverij Lev. | €18,99 | ISBN 9789400509689 | 240 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Heb jij al eerder een boek van Brené Brown gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.