Blog

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Het boek Verlangen naar minder geschreven door Jelle Derckx, kwam echt bij mij binnen. Ik ben geraakt door de schrijfstijl van Jelle en ik kon het boek niet meer wegleggen. Ik kocht het boek op het station als cadeautje voor mijzelf (de cover heeft echt een wow-factor!), voordat ik de Thalys instapte om te genieten van de wereldstad Parijs. Het weekend waarin ikzelf wat meer centraal zou staan en ik even los kon komen van het dagelijkse. Ik had alle ruimte en tijd om op te laden, alles op een rij te zetten en te genieten van het nu. Daar paste dit boek perfect bij. Ik vind het namelijk erg belangrijk om na te denken over hoe ik niet alleen duurzamer, maar ook bewuster kan leven. Jelle Derckx heeft mij geholpen om over deze onderwerpen na te denken, maar de knop vanaf nu om te zetten. Elke dag kan je nieuwe stappen zetten en elke stap telt. 

Over Verlangen naar minder

In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips. Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland. Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

Over Jelle Derckx

Jelle Derckx blogt op growthinkers.nl met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand. Ook maakt hij podcasts over duurzaamheid in samenwerking met Happinez en publiceerde hij in onder meer Het Parool.

‘Ga houden van groeien en ontwikkeling. Wees geen drenkeling. Beklim de steen, neem de duik, kies een richting en ga lopen op jouw pad. Ga alles aan wat je tegenkomt.’ – Jelle Derckx

Mijn mening

Ik kon niet wachten om het boek Verlangen naar minder te gaan lezen. Ik keek al uit naar het moment van verschijnen, maar besloot het boek te kopen op het juiste moment voor mij; de vertrekdag naar Parijs. Het boek paste helemaal bij dit weekend waarin ik hoopte op te laden, te genieten van het nu en verrijkt weer thuis te komen vol inspiratie en energie. Dit is mede dankzij Jelle goed gelukt. Ik ben al jaren fan van de stijl die Marie Kondo mij heeft aangeleerd dankzij haar boeken om opgeruimder door het leven te gaan. Minimaliseren vind ik erg aantrekkelijk en er zit een mooie gedachte achter; teruggaan naar de essentie. Die zoektocht is een blijvend proces, want elke dag moet je opnieuw keuzes maken of je iets wel of niet toelaat. Dit kan een product, persoon of een situatie zijn. Alleen al de titel van dit boek sprak mij daarom meteen al aan; ik verlang écht naar minder. Door Jelle kan ik dit verlangen nu ombuigen naar een concrete houding en de activiteiten ondernemen die hiervoor nodig zijn. De ene dag lukt dit beter dan de andere dag, maar ik zet de stappen in de juiste richting en dat is wat telt.

Ik ben blij en dankbaar met de inzichten die Jelle Derckx deelt in zijn boek en op zijn inspirerende blog Growthinkers.nl. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar wel dat ik deze inzichten omtrent duurzaam, bewust en minimalistisch leven mij steeds meer eigen maak. Het wordt steeds meer een gewoonte bij het maken van goede beslissingen en over gewoontes gesproken, ik heb daarover ook echt zo’n mooie les gehaald uit dit boek. Toen ik het hoofdstuk ‘Minder doelen, meer gewoontes’ las, viel mijn mond nog net niet naar beneden. Jelle slaat met deze woorden de spijker op z’n kop. Ik ben echt een heldin in het stellen van doelen, maar ik hoop vanaf nu meer gewoontes te kunnen creëren. Dank je wel Jelle voor alle waardevolle lessen die je met mij en alle andere lezers hebt gedeeld. Dank ook voor jouw kwetsbaarheid en openheid, dat maakt het boek nog persoonlijker. Verlangen naar minder heeft veel indruk op mij gemaakt en wat mag je trots zijn op waar je nu staat! Gefeliciteerd! 

Conclusie

Verlangen naar minder is een inspirerend, levens veranderend en indrukwekkend boek. Een pareltje vol mooie lessen. Het voelde zo goed om de inzichten van Jelle Derckx te lezen over bewust, duurzaam en minimalistisch leven! Genoten van elke pagina, ik ben geraakt.

Verlangen naar minderJelle Derckx | L.S. Amsterdam | ISBN 9789024582167 | Paperback | 224 pagina’s | €15,- | Klik hier voor het e-book

Heb jij het boek Verlangen naar minder door Jelle Derckx al gelezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.