Blog

Vanaf nu wordt alles beter – Maartje Willems

Vanaf nu wordt alles beter geschreven door Maartje Willems  is de nieuwste must read die ik heb gelezen. Omdat het echt een aanrader is voor iedereen die ooit te maken heeft gehad met keuzestress, leek het mij leuk om dit boek daadwerkelijk te recenseren. Bovendien mocht ik namens de Boekerij deelnemen aan de blogketting, waarbij ik het recenseerstokje over heb genomen van Perfecteburenleesclub.blogspot.nl en het straks door zal geven aan Ilonaleest.nlVanaf nu wordt alles beter, ja echt! Lees je mee?

Over Vanaf nu wordt alles beter
Waarom verstop je eten voor jezelf? Waarom zit iedereen om de drie maanden in een vorm van persoonlijke crisis? Waarmee vul ik in godsnaam mijn Instagramaccount? Hoe ga ik om met sociale verplichtingen? En moet ik een auto kopen of blijf ik sukkelen met de NS? We wonen in een eerstewereldland, we staan steevast bovenaan in de lijst van gelukkigste volken ter wereld, maar toch zijn er nog allerlei grote en kleine vraagstukken waar we regelmatig tegenaan lopen. Maartje Willems beschrijft in haar boek Vanaf nu wordt alles beter de vele momenten in haar leven waarop ze even met de handen in het haar zit. De vraagstukken die ze in haar boek beschrijft leiden tot tal van hilarische ontdekkingen, praktische oplossingen en weggeredeneerde problemen (die je eigenlijk met goed fatsoen geen problemen zou kunnen noemen, hooguit hinderlijke hobbels op een op zich goed aangelegd wegdek).

Mijn mening
Het omslag is zó zó gaaf! Don’t judge a book by it’s cover, maar de eerste indruk is eenmaal belangrijk en ik ben er enthousiast over. Een prachtige boekenkast siert de cover en de uitstraling is warm en toegankelijk. Dit boek heb ik gekregen om te recenseren, maar ik zou het meteen oppakken als ik het in de boekhandel tegen zou komen. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Lona Aalders en ik vind deze tekeningen echt heel erg passend bij de hoofdstukken. De illustraties verrijken het boek en de combinatie vind ik geslaagd. Zoals Maartje Willems zelf schrijft is dit geen gids voor het leven en ook geen sarcastisch zelfhulpboek, maar meer iets daartussenin. Het staat vol situaties waarvan zij denkt: pardon? En daar schijnt zij haar lampje op. Denk aan ‘ingewikkelde westerse vraagstukken’ als Waarmee vul ik in godsnaam mijn Instagram-kanaal? en Hoe kom ik uit mijn dubbele-afspraken-infarct? en Waarom blijf ik met mijn benen over elkaar zitten terwijl ik drie jaar geleden in een artikel las dat je daar spataders van krijgt en toen zwoor ermee te stoppen? Nu heb je hopelijk een iets beter beeld van het boek en begrijp je vast gelijk waarom ik er zo enthousiast over ben: de humoristische schrijfstijl waarmee Maartje Willems situaties schetst is echt heerlijk om te lezen. Ik zie het meteen voor mij en sommige gedachtes hadden letterlijk van mij kunnen zijn. Die herkenbaarheid maakt het boek extra leuk om te lezen.

Ik kruip langzaam naar de dertig toe en ben mij misschien nog niet altijd bewust van de dertigersdilemma’s die op mijn pad gaan komen. Dit boek maakt het wel extra leuk om er over te lezen. Want soms maken we ons zo druk om… om wat eigenlijk? En die nuchtere en vrolijke kijk van Maartje Willems daarop werkt bewustmakend. Ik heb genoten tijdens het lezen en het boek had wat mij betreft nog veel dikker mogen zijn. Jammer dat ik het zo snel uit heb gelezen, maar het vormt wel de bevestiging dat het lekker weg leest. Je vliegt er doorheen!

Conclusie
(Gelukkig) niet altijd herkenbaar, maar wel heerlijk om te lezen en de vaart zit er goed in. Ik hou echt van de humoristische schrijfstijl van Maartje Willems en in combinatie met de mooie illustraties is het een aanrader voor iedereen rond de dertig. Fijne must read!

Vanaf nu wordt alles beter | Maartje Willems | Uitgeverij Boekerij | Paperback | 256 pagina’s |  ISBN 9789022584002 | €19,99 | Klik hier voor het e-book

Heb jij weleens last van keuzestress en #Firstworldproblems? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.