Blog

Van idee naar ‘Schrijven kreng!’ dankzij Lisette Jonkman

FullSizeRender (34)
‘Ik moet het alleen nog schrijven, verder is het af!’, regelmatig krijgt mijn geduldige vriend deze zin te horen en gelukkig herkent Lisette Jonkman, auteur van de romans Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd zich er ook in. In Schrijven kreng! helpt Lisette Jonkman je op haar eigen humoristische wijze verder naar de volgende fase van je schrijfproject. Herkenbaar is het zeker!

Over Schrijven kreng!
Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je. Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

Over Lisette Jonkman
Lisette Jonkman (1988) is auteur van de romans Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd. Toen ze begon met schrijven, wenste ze vurig dat er een boek vol tips bestond speciaal voor haar eigen genre. Met vallen en opstaan leerde ze de ins en outs van een goed verhaal, feedback verwerken, het inzetten van social media en nog veel meer. In Schrijven kreng! helpt ze je op haar humoristische wijze verder naar de volgende fase  van je schrijfproject.

Sneak preview uit Schrijven kreng!
BAM. Yes! Dat is het! Een superidee. Dit moet ik opschrijven. Nu. Nu-nu-nu. Dit is het plot waarmee ik aan de slag wil. Waar is mijn papier? Of mijn laptop? Zo’n inspiratiebom slaat vaak in op het moment dat ik er niets mee kan, bijvoorbeeld onder de douche. 

Mijn mening 
Schrijven kreng! heeft een hele aantrekkelijke vormgeving (wat zit hier veel liefde in!) en het boek bevat geniale humor. Ik ben verslaafd geraakt aan de grapjes van Lisette, ik zou bijna mijn sportschoolabonnement ervoor opzeggen. Die buikspieren komen door het lachen vanzelf als ik de boeken van Lisette lees! Extra leuk vind ik dat Lisette de fases van de totstandkoming van een boek deelt. Ik vind het echt zo interessant om het schrijfproces door de ogen van de auteur te mogen beleven. Ik verzorg de PR en marketing van boeken en heb daardoor veel ervaring op dit gebied op mogen doen, maar het schrijfproces zelf blijft haar magische randje behouden. Ik heb veel bewondering voor auteurs, er zitten immers bloed, zweet en tranen in een titel!

Ook heb ik veel geleerd van Lisette ondanks dat ik werkzaam ben in het vak. Van dikke poepeenden (echt waar!) tot aan infodump, groene monsters, plot versus de kapstok en karakterdossiers inclusief guilty pleasures. En ik ben heel erg blij dat ik erachter mocht komen dat een inspiratie overload onder de douche helemaal zo vreemd nog niet is. Gelukkig weet mijn trouwe mobiel tot op de dag van vandaag aan de verdrinkingsdood te ontsnappen… En zit je in de knoop? Dan komen de opdrachten die Lisette deelt zeker van pas. Deze zorgen ervoor dat je out of the box gaat denken… En dat terwijl er geen box blijkt te zijn! Je wilt spontaan verhalen schrijven na het lezen van dit heerlijke boek, maar dan wel als ‘een plannende labrador’. Dankjewel voor deze briljante motivatie Lisette die je deelt, ik moet nu steeds van mijzelf Schrijven kreng!, omdat het easy-peasy-lemonsqueezy is!

Conclusie
(H)eerlijke inspiratie voor iedereen die wil groeien in het schrijven en/of zijn ideeën eindelijk concreet wil maken. Schrijven kreng! hoort op elk nachtkastje van boekliefhebbers thuis. Inclusief herkenbare momenten, tips, blunders en getrainde buikspieren dankzij de humor van Lisette.

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Schrijven kreng!, Auteur: Lisette Jonkman, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, Prijs: €15,00, Aantal pagina’s: 224,  ISBN 9789021809823

Heb jij Schrijven kreng! al gelezen? Zou jij een boek willen schrijven?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.