‘Tweede leven’, de langverwachte thriller van SJ Watson
Currently reading ✨ Echt zo'n spannend boek dat ik de angst zelf ook voel! Mijn recensie komt gauw online, zo nieuwsgierig naar het einde @amboanthos #thriller #book #reading #love #bestseller #enjoy #read

‘Tweede leven’, de langverwachte thriller van SJ Watson


Ik moest doorlezen, kon de stopknop niet meer vinden en nu malen de beelden door mijn hoofd. De langverwachte thriller van SJ Watson Tweede leven heb ik zojuist uitgelezen en ik voel de rilling over mijn rug lopen. Probeer dan nog maar rustig in slaap te vallen… Julia leidt twee levens, maar hoelang houdt ze dat vol? 

Over Tweede leven
Op een dag wordt de Londense Julia, echtgenote en moeder, geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Ze vindt steun bij Kates huisgenote en beste vriendin, die zich steeds meer laat ontvallen over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje begint te onderzoeken, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Hij lijkt Kate gekend te hebben. Julia’s zoektocht wordt langzamerhand steeds obsessiever en ze belandt erdoor in een levensgevaarlijke wereld. Kan ze daaruit nog ontsnappen?

Over SJ Watson
SJ Watson is bestsellerauteur in veertig landen en debuteerde met zijn bestseller Voor ik ga slapen, waarvan er meer dan vier miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht. Hij is een meester in het neerzetten van het totale isolement van de hoofdpersoon en Tweede leven is zijn meest recente thriller.

Sneak preview uit Tweede leven
Ik loop weer naar buiten. Er is een briesje opgestoken en het wordt wat koeler. Ik neem nog een slok en ga weer zitten. Ik neem een hap van mijn appel; hij is knapperig maar smaakt een beetje zuur. Ik leg hem op tafel en op dat moment zegt mijn laptop ‘ping’. Ik heb een bericht, maar het is niet van hem. Dit is van iemand anders. Als ik het open, krijg ik een heel raar gevoel. Een gevoel alsof ik ergens in spring, in een afgrond. Een deur gaat op een kier open. Er komt iets.

Mijn mening 
Ik was echt toe aan een thriller, even wat anders dan de romans en YA die ik de afgelopen tijd veel heb gelezen. Maar dat ik dan gelijk deze spannende en emotionele achtbaan in werd gesleurd, dat had ik niet verwacht. En nu lig ik hier, Tweede leven ligt op mijn nachtkastje en ik tik deze recensie ’s nachts omdat ik niet kan slapen. Ik heb deze literaire thriller zojuist uitgelezen, de beelden malen door mijn hoofd en kippenvel staat nog op mijn armen. De plot was zo verrassend, het laat mij niet los. Ik leefde intens mee met hoofdpersonage Julia, haar verdriet en pijn werden de mijne. Dubbellevens, chantages, charmes en obsessies… Julia belandt in een levensgevaarlijke wereld, maar kan ze nog op tijd ontsnappen? Die vraag spookte de afgelopen tijd continu door mijn hoofd en ik kon deze thriller niet meer loslaten.

SJ Watson heeft echt schrijftalent, ik zat gevangen in de bladzijdes en kon niet meer stoppen. Ook ben ik erg nieuwsgierig geworden naar zijn debuut Voor ik ga slapen. Mijn complimenten voor de geweldige titel en de indrukwekkende cover van Tweede leven, perfect gekozen en het vormt een ijzersterk geheel!

Conclusie
SJ Watson had mij in zijn greep vanaf de eerste bladzijde, ik kon niet meer ontsnappen. Deze ijzersterke, psychologische thriller zorgde bij mij voor verwarring, kippenvel en pure angst.

Titel: Tweede leven, Auteur: SJ Watson, Uitgeverij: Ambo Anthos, Prijs: €19,99, Aantal pagina’s: 400,  ISBN 9789041417251

Houd jij van thrillers of lees je liever een ander genre? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 31 reacties.

 1. Kelly

  Ahhh dit is echt iets voor mij! *Krabbelt titel ergens neer *. In de zomer lees ik weer vaker dus ik denk dat ik dan dit boek of ga kopen of op m’n e-reader zet!
  Kelly onlangs geplaatst…OOTD | AmsterdamMy Profile

 2. Dit is echt wel mijn favoriete genre, ik lees dan ook graag de boeken van Stephen King, al moet je wel van zijn schrijfstijl houden. Vind het dus ook leuk dat je dit genre nu ook behandeld. Voor mijn zijn dit toch vaak de boeken die je echt vastgrijpen en niet meer loslaten. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Bucketlist – Wat Ik Wil Doen Voor Mijn 30eMy Profile

 3. Frauke

  Oh dit klinkt echt als een boek voor op mijn nog-te-lezen lijstje! Wat beschrijf je boeken toch altijd leuk en enthousiast, volgens mij kan jij me nog aan elk boek laten beginnen haha. Maar goed, deze klinkt dus superspannend! Ik ga ‘m onthouden! X
  Frauke onlangs geplaatst…De Groene Meisjes havermout ontbijtMy Profile

 4. Charlotte

  Wauw Dagmar wat omschrijf je het spannend! Ik ben heeel benieuwd naar deze thriller.

 5. Linda

  Ik ben dol op thrillers, denk dat dit ook wel een boek voor mij is :)
  Vooral als je tot de laatste pagina niet weet hoe het af gaat lopen, heerlijk!
  Linda onlangs geplaatst…TAG | I wish…My Profile

 6. Saar

  Een thriller op zijn tijd kan ik zeker wel waarderen, vooral als het goede thrillers zijn. Dus deze titel gaat alvast op mijn to-read-lijstje :)
  Saar onlangs geplaatst…Dinsdagse wandelingMy Profile

 7. Jhemyla

  Ik heb nog nooit een triller gelezen eigenlijk. Door al jouw boeken recensies krijg ik wel weer heeeel veel zin om boeken te lezen. Bedankt voor dit mooie bericht over het tweede leven van Sj Watson.
  Jhemyla onlangs geplaatst…Help mij naar de 800 bloglovin volgers!My Profile

 8. Inge

  Dit klinkt echt zo goed. Ik lees bijna alleen maar thrillers, ik houd ervan als een boek goed is beschreven en je geest gevangen neemt. Bedankt voor het delen!
  Inge onlangs geplaatst…Quote #2My Profile

 9. Yvette

  Het stukje wat je uit het boek citeert vind ik niet zo heel goed lijken.. Een beetje simpel, maar ik ga ervanuig dat het grote geheel inderdaad heel spannend is! “Voor ik ga slapen” heb ik in filmvorm gezien en ik vond het een geniaal verhaal, dus hij kan het zeker! Dat boek moet je inderdaad echt lezen! :)
  Yvette onlangs geplaatst…Share A Smile #3My Profile

 10. Myrthe

  ‘Voor ik ga slapen’ heb ik destijds in no time uitgelezen… Wat een top boek was dat! Heerlijk geschreven en leest fantastisch weg.
  Ik ben dus ook heel erg blij om te lezen dat hij weer een nieuw boek heeft geschreven, die ik sowieso ga lezen als ik mijn huidige boek heb uitgelezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge