Blog

‘Tweede leven’, de langverwachte thriller van SJ Watson


Ik moest doorlezen, kon de stopknop niet meer vinden en nu malen de beelden door mijn hoofd. De langverwachte thriller van SJ Watson Tweede leven heb ik zojuist uitgelezen en ik voel de rilling over mijn rug lopen. Probeer dan nog maar rustig in slaap te vallen… Julia leidt twee levens, maar hoelang houdt ze dat vol? 

Over Tweede leven
Op een dag wordt de Londense Julia, echtgenote en moeder, geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Ze vindt steun bij Kates huisgenote en beste vriendin, die zich steeds meer laat ontvallen over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje begint te onderzoeken, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Hij lijkt Kate gekend te hebben. Julia’s zoektocht wordt langzamerhand steeds obsessiever en ze belandt erdoor in een levensgevaarlijke wereld. Kan ze daaruit nog ontsnappen?

Over SJ Watson
SJ Watson is bestsellerauteur in veertig landen en debuteerde met zijn bestseller Voor ik ga slapen, waarvan er meer dan vier miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht. Hij is een meester in het neerzetten van het totale isolement van de hoofdpersoon en Tweede leven is zijn meest recente thriller.

Sneak preview uit Tweede leven
Ik loop weer naar buiten. Er is een briesje opgestoken en het wordt wat koeler. Ik neem nog een slok en ga weer zitten. Ik neem een hap van mijn appel; hij is knapperig maar smaakt een beetje zuur. Ik leg hem op tafel en op dat moment zegt mijn laptop ‘ping’. Ik heb een bericht, maar het is niet van hem. Dit is van iemand anders. Als ik het open, krijg ik een heel raar gevoel. Een gevoel alsof ik ergens in spring, in een afgrond. Een deur gaat op een kier open. Er komt iets.

Mijn mening 
Ik was echt toe aan een thriller, even wat anders dan de romans en YA die ik de afgelopen tijd veel heb gelezen. Maar dat ik dan gelijk deze spannende en emotionele achtbaan in werd gesleurd, dat had ik niet verwacht. En nu lig ik hier, Tweede leven ligt op mijn nachtkastje en ik tik deze recensie ’s nachts omdat ik niet kan slapen. Ik heb deze literaire thriller zojuist uitgelezen, de beelden malen door mijn hoofd en kippenvel staat nog op mijn armen. De plot was zo verrassend, het laat mij niet los. Ik leefde intens mee met hoofdpersonage Julia, haar verdriet en pijn werden de mijne. Dubbellevens, chantages, charmes en obsessies… Julia belandt in een levensgevaarlijke wereld, maar kan ze nog op tijd ontsnappen? Die vraag spookte de afgelopen tijd continu door mijn hoofd en ik kon deze thriller niet meer loslaten.

SJ Watson heeft echt schrijftalent, ik zat gevangen in de bladzijdes en kon niet meer stoppen. Ook ben ik erg nieuwsgierig geworden naar zijn debuut Voor ik ga slapen. Mijn complimenten voor de geweldige titel en de indrukwekkende cover van Tweede leven, perfect gekozen en het vormt een ijzersterk geheel!

Conclusie
SJ Watson had mij in zijn greep vanaf de eerste bladzijde, ik kon niet meer ontsnappen. Deze ijzersterke, psychologische thriller zorgde bij mij voor verwarring, kippenvel en pure angst.

Titel: Tweede leven, Auteur: SJ Watson, Uitgeverij: Ambo Anthos, Prijs: €19,99, Aantal pagina’s: 400,  ISBN 9789041417251

Houd jij van thrillers of lees je liever een ander genre? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.