Blog

Tiny Houses – Minder huis, meer leven door Monique van Orden

Tiny_House
Leven in een tiny house lijkt mij al jaren fantastisch. Ik word steeds serieuzer in de zoektocht naar informatie en inspiratie, daardoor keek ik ontzettend uit naar het boek Tiny houses geschreven door Monique van Orden. Minder huis, meer leven staat centraal in dit prachtige boek vol ervaringen, foto’s, tips en informatie. Ook komt mijn favoriete onderwerp erin voor: ontspullen. Lees je mee?

Over Tiny houses – Minder huis, meer leven 
Eenvoudig en goedkoper leven, minder consumeren, meer vrijheid en tijd voor leuke dingen, een kleinere ecologische voetafdruk; er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een tiny house. In 2015 waaide de tiny house-movement vanuit Amerika over naar Nederland en Belgie; nu wordt de groep mensen die in een klein huisje op de grond willen wonen, alsmaar groter. In dit boek laten de pioniers in woord en beeld zien hoe hun huisje eruitziet. Ook delen ontwerpers en bouwers hun ideeën en tips. Het idee achter ‘minder huis, meer leven’ vraagt van de bewoners inventiviteit en het maken van keuzes: wat houden we, wat doen we weg? Wat doen we met de fotoalbums, de wintersportspullen, het logeerbed? In Tiny Houses vind je dan ook veel tips over ontspullen, opbergsystemen en multifunctionele oplossingen. Maak kennis met bewoners en laat je inspireren door hun tiny houses, hun keuzes en oplossingen.

Over Monique van Orden
Monique van Orden is journalist, ondernemer en vicevoorzitter/secretaris van de stichting Tiny House Nederland. Met haar man woont ze in haar eigen tiny house in Den Helder. Voor dit boek interviewde ze pioniers, ontwerpers en bouwers over hun keuzes en oplossingen om prettig en gelukkig te leven in een tiny house.

Mijn mening
Sinds ik Marie Kondo heb ontdekt, ga ik bewuster om met mijn omgeving. Ik denk beter na bij aankopen, geniet meer van het nu en hecht minder waarde aan spullen. Ik ben meer gaan leven! En nu denk ik serieus na over de volgende stap: een Tiny House. Dit is niet zomaar een stap, maar een lifestyle. Er zijn veel aspecten die mij ontzettend aanspreken bij deze manier van wonen, maar op dit moment zijn er ook nog hobbels die we daarvoor moeten nemen. Daarom geniet ik voorlopig intens van alle informatie, inspiratie en tips op dit gebied en absorbeer ik kennis over Tiny Houses als een spons. Ik zit o.a. in de Facebookgroep van Tiny House Nederland en met de komst van dit heerlijke boek is mijn plezier en liefde voor deze manier van wonen verder aangewakkerd. Ik woon nog niet in een Tiny House, maar mijn levensstijl pas ik graag stap voor stap verder aan. De mooie foto’s in dit boek zorgen ervoor dat ik kan wegdromen en de schrijfstijl is zodanig dat ik het gevoel krijg dat ik het wonen in een Tiny House al mag beleven; wat een rijkdom! Het boek is echte en eyeopener als je deze keuze overweegt, maar ook heerlijk om ter inspiratie door te bladeren. Ook voor interieurliefhebbers is het een feest om dit boek te mogen lezen, wat zijn de bewoners toch creatief en vindingrijk! Ik heb met een grote glimlach dit boek gelezen en nu  ligt het te pronken op de salontafel. Iedereen die binnenkomt ziet het boek liggen en er zijn al veel vragen over deze levensstijl gesteld. Mooi dat dit onderwerp steeds meer gaat leven!

Conclusie
Door Monique van Orden ben ik nóg enthousiaster geworden over deze levensstijl. Wat moet dat toch heerlijk zijn om in een tiny house te kunnen wonen. De foto’s, tips en ervaringen in dit boek hebben mij geraakt en ik ben verliefd geworden op deze manier van leven!

Tiny houses – Minder huis, meer leven | Monique van Orden | Kosmos Uitgevers | 224 pagina’s | ISBN 9789021566740 | €17,50 | Klik hier voor het e-book

Zou jij het ook zo bijzonder vinden om in een Tiny House te leven? Lijkt deze gedachte je aantrekkelijk?  

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.