Blog

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd

thesecret3

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd is geschreven door Rhonda Byrne, dit boek is voorzien van bijdragen van echte mensen en bevat echte verhalen. Rhonda Byrne schreef The Secret, het boek dat wereldwijd een fenomeen werd en miljoenen levens heeft veranderd. Misschien ken je dit boek al, maar in het kort gezegd gaat dit boek over hoe jij je leven ten goede kunt veranderen met behulp van de wet van aantrekkingskracht. Ik ontving Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd voorzien van bijdragen van Fajah Lourens en Catherine Keyl vanwege mijn deelname aan deze speciale blogtournee waarbij er op verschillende dagen gedurende een week op blogs een recensie wordt geplaatst over deze titel. Al eerder las ik The Secret en ik vertel je meer over mijn The Secret ervaring. Lees je mee? 

Over Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd
In 2006 verscheen ‘The Secret’ van Rhonda Byrne. Miljoenen mensen over de hele wereld lazen het boek of bekeken de film. In de afgelopen tien jaar ontving Rhonda Byrne talloze verhalen van mensen die vertelden hoe de toepassing van ‘The Secret’ hun leven ten goede had gekeerd. De meest indrukwekkende verhalen over de toepassing van de Law of Attraction zijn nu samengebracht in ‘Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd’. Ze laten keer op keer zien dat als je de lessen uit ‘The Secret’ toepast – of het nu om financiën, gezondheid, vriendschappen, liefde, familie of carrière gaat – iedereen het leven van zijn dromen kan leiden.

Over Rhonda Byrne
Rhonda Byrne is het creatieve brein achter The Secret, de documentaire die in 2006 de wereld veroverde en miljoenen levens heeft veranderd. Later dat jaar verscheen Rhonda’s boek The Secret. Het werd sindsdien vertaald in meer dan 50 talen en is een van de langst lopende bestsellers van de eeuw.

Mijn mening 
Na het lezen van het boek Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd besefte ik pas dat ik deze levensstijl en manier van denken veel langer toepas dan ik had verwacht. Ik ontdekte The Secret toen ik aan het studeren was en genoot van mijn goede gezondheid en de manier waarop mijn leven steeds meer kleur begon te krijgen na een lange weg vol vallen en opstaan: de scheiding van mijn ouders, het revalideren van CVS, een gebroken hart na een moeilijke relatie… Geen gemakkelijke momenten die op je pad komen tijdens en net na je puberteit. Al eerder had ik ervaren dat positieve gedachten je zoveel meer brengen dan de negatieve, waardoor ik er bewust voor koos om negativiteit zo min mogelijk toe te laten in mijn leven. Deze manier van denken kwam niet uit de lucht vallen en klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik deed verschillende pogingen om negativiteit in mijn denken en doen niet toe te laten en dit ging mij steeds beter af. En toen ik The Secret las, vormde dit boek een feest van herkenning.

Ik dacht veel nieuws te kunnen lezen over een baanbrekende manier van leven en denken, maar vond vooral de bevestiging van mijn eerdere ervaringen: positiviteit trekt positiviteit aan. Ga je met je gedachten naar de frequentie van het goede, dan voel je je een stuk beter en zul je meer goeds ontvangen. In Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd lees je over echte mensen en hun bijzondere The Secret ervaringen die hun leven zoveel mooier hebben gemaakt dankzij het toepassen van lessen, denkmethodes en de levensstijl die in The Secret wordt beschreven. Deze waren in mijn ogen niet vernieuwend, maar in The Secret wordt deze manier van denken wel heel toegankelijk beschreven waardoor je het sneller kunt toepassen en inziet hoeveel moois deze denkwijze je kan brengen. Wel wil ik graag even een kanttekening plaatsen dat velen The Secret toepassen op het gebied van hun financiën en ‘geld’ wordt dan ook regelmatig genoemd. Ik heb ‘geld’ gelezen in de vorm van een beleving, persoon of iets dat het leven kan verrijken, omdat ik mij persoonlijk niet gelukkiger voel met een X bedrag voorzien van een rij nullen op mijn bankrekening, als ik maar mijn kosten kan dekken en mijn gezin kan bieden wat ik graag zou willen. Natuurlijk is het fijn om wat extra’s te hebben voor onvoorziene omstandigheden en verwenmomenten (bijvoorbeeld vakanties), maar de loterij winnen is nooit mijn wens geweest. Ik vond het ontzettend mooi om te lezen over deze The Secret ervaringen in dit boek die tot stand zijn gekomen door hoopvol en positief te zijn en te geloven in je dromen, jezelf, jouw omgeving… Het geeft een extra bevestiging hoe krachtig onze gedachtes zijn en het vormt een mooie motivatiebron om lang gekoesterde dromen na te jagen.

thesecret1

Mijn The Secret ervaring
Zoals ik al in bovenstaand stuk vertelde, heeft de ontdekking van de positieve manier van denken mij veel moois gebracht. Zo ben ik veel positiever in het leven gaan staan na het opkrabbelen uit een flinke dip op jonge leeftijd. Maar ook nadat ik hieruit was gekomen, is er iets ontzettend bijzonders gebeurd en ik vond het erg toepasselijk om dit in deze recensie met jou te delen. Ik had namelijk een bucketlist waarop ik grootse dromen had geschreven die ik maar al te graag voor mijn 25e levensjaar zou willen realiseren. Eigenlijk was het niet erg realistisch wat ik erop had gezet, dit werd benadrukt door mijn omgeving en daarom vertelde ik er niet vaak meer over aan anderen. Maar ik bleef erin geloven en stond op met het gevoel dat ik weer een stap in de juiste richting zou zetten om mijn dromen te realiseren en in de avond dacht ik terug aan de dag en was ik dankbaar dat ik weer iets dichterbij gekomen was. Zo was ik zelf dagelijks toch twee momentjes per dag even bezig met mijn bucketlist. Niet lang, maar wel bewust. Inmiddels ben ik een paar dagen 25 jaar en kan ik trots zeggen dat ik al mijn gemaakte wensen gedurende mijn eerste kwart eeuw aan leven heb vervuld! En nu ben je misschien nieuwsgierig wat er op mijn bucketlist stond, ik kan het zelf ook amper geloven. Mijn grote wensen om voor mijn 25e levensjaar te bereiken, bestonden uit het trouwen met mijn droomman (check!), afstuderen (check!), een droombaan vervullen (check!), het kopen van een huis (check!), het schrijven en publiceren van een boek (check!), het maken van een verre reis (check!) en moeder worden. Lucas is nog geen maand voordat ik 25 werd geboren op onze verlovingsdag. En toen werd ik jarig, ik blies 25 kaarsjes uit en werd de volgende dag wakker met het mooiste cadeau: een glimlachende Lucas en een afgevinkte bucketlist. Tijd voor nieuwe dromen!

thesecret2

Conclusie
Levensveranderend, mooi en verrijkend. Prachtig hoe The Secret miljoenen mensen heeft geïnspireerd om positief te denken, hun dromen na te jagen en meer uit het leven te halen.

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderend Echte mensen. Echte verhalen. | Rhonda Byrne | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021563688 | Prijs €17,99 | 246 pagina’s |  Klik hier voor het e-book

Ben jij bekend met The Secret?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.