Blog

SuperOlcay door Olcay Gulsen en Karin Kuijpers

SuperOlcayOlcay Gulsen schreef het boek SuperOlcay in samenwerking met journalist Karin Kuijpers. In SuperOlcay lees je hoe je met lef van niets naar de top komt. Het is een boek voor ambitieuze, ondernemende vrouwen die meer willen weten over de weg die Olcay Gulsen heeft bewandeld om te komen waar zij nu staat. Ik mocht het boek lenen van Anne en heb ervan genoten. Lees en leer meer over de lessen van de charmantste zakenvrouw van Nederland: Olcay Gulsen!

Over SuperOlcay

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. Op eigen kracht heeft zij een internationaal modemerk opgezet dat gedragen wordt door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. Maar natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.In SuperOlcay (gelijknamig aan haar Instagramaccount) vertelt ze vol zelfspot eerlijk over haar weg naar de top. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen heeft waargemaakt. Hooggehakt, soms stuntelend, maar altijd vastberaden.Maar belangrijker: ze deelt in SuperOlcay haar lessen en tips zodat jij tijdens het volgende zakendiner misschien wel tegenover haar zit. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen. Who run the world? Precies.

Mijn mening

Wat gaaf om na de avonturen van Olcay Gulsen in het tv-programma Wie is de mol? te mogen lezen over de weg naar succes die deze powervrouw heeft afgelegd. Gedurende het programma kreeg ik zoveel bewondering voor haar manier van leven, bouwen en doorzettingsvermogen dat ik extra nieuwsgierig was naar haar boek. Het boek SuperOlcay ziet er fantastisch uit met de mooie, harde kaft. Ook de foto’s sluiten prachtig aan bij de hoofdstukken en thema’s die worden besproken. In SuperOlcay lees je onder andere over vertrouwen op je intuïtie, hoe een kledingcollectie tot stand komt, wat succes met je kan doen en hoe PR eigenlijk werkt. Ook lees je hoe je van jezelf een merk kunt maken en waarom het zo belangrijk is om fouten te maken. De hoofdstukken worden afgesloten met een recap van de lessen die erin zijn verwerkt. Deze diversiteit aan onderwerpen, de foto’s en behapbare hoofdstukken, maken het tot een plezierige en stijlvolle leeservaring waar ik onwijs van heb genoten.

Qua timing van verschijnen, voelde het erg dubbel want ik las SuperOlcay net uit toen het faillissement van het modemerk SuperTrash werd aangekondigd. Maar dat maakte voor mijn leesbeleving niet veel uit, want de weg die Olcay Gulsen heeft afgelegd om te komen waar zij nu staat is echt waanzinnig! Haar doorzettingsvermogen, lef en power zijn ongelooflijk indrukwekkend  en ik kan niet anders dan vol lof zijn over haar manier van werken. Hoe Olcay Gulsen dit tempo al die jaren weet vol te houden is mij nog steeds een raadsel, al geeft de bevlogenheid en passie voor haar werk vast zeker ook veel energie.  Het is gaaf om te lezen over deze inspiratiebron hoe zij van niets zo’n krachtig merk heeft neergezet, hoe de toekomst van SuperTrash er ook uit mag zien. De eerlijke en echte verhalen die Olcay Gulsen met haar lezers deelt in SuperOlcay zijn niet alleen leerzaam, maar ook motiverend om alles te geven!

Conclusie

Heerlijk boek voor tussendoor over ondernemende powervrouw Olcay Gulsen. Veel bewondering voor haar bevlogenheid en kracht. Heel inspirerend om over haar achtergrond en weg naar succes te lezen!

SuperOlcay | Olcay Gulsen en Karin Kuijpers | Uitgeverij Spectrum | ISBN 9789000361540 | €20 | 204 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.