Blog

Positieve gedachten opschrijven in een Storybook


Wist je dat je daadwerkelijk gelukkiger wordt als je regelmatig bedenkt waar je dankbaar voor bent? Door goede, positieve momenten op te schrijven sta je bewust even stil. Dit probeer ik regelmatig te doen, maar door de hectiek van het dagelijkse valt het soms meer naar de achtergrond. Zonde, want het kan zo’n groot verschil maken! Het Nederlandse sieradenlabel A Beautiful Story heeft de zogenoemde ‘Storybook Jewelry’ ontwikkeld. Dit zijn kleine, handgemaakte notitieboekjes van gerecycled papier voorzien van een inspirerende quote en een bijpassende armband. Ik kreeg zo’n prachtig cadeautje toegestuurd en toen ik de envelop opende voelde het al magisch…

IMG_1130Ik trof een prachtig notitieboekje aan als cadeautje en ontzettend sierlijk en mooi armbandje. Het was zo stralend verpakt en ik werd er gelijk al ontzettend blij van. Het gaf een heel speciaal gevoel; puur geluk! Het boekje kan je gebruiken om je gedachten, dromen, herinneringen, ideeën en alles wat je inspireert in op te schrijven. De bijpassende armband helpt je te herinneren om je verhaal/gedachten op te schrijven.

Elk Storybook heeft een eigen thema en een armband die daar symbolisch qua bedel of met een specifieke steen aan refereert. Er zijn 12 verschillende soorten Storybooks. Voor elke periode of situatie is een geschikt Storybook te vinden. Ik ontving My notebook of balance. Aan het armbandje hangt een pareltje (heel toevallig, ik draag echt vaak parels in mijn oren) wat staat voor puurheid, kalmte en innerlijke wijsheid. Het hart helpt eraan te herinneren altijd het hart te blijven volgen. Ontzettend mooi en inspirerend en ik draag de armband dan ook met veel trots! Ik heb er ook al veel complimenten over mogen ontvangen. Voor mij staat het hartje ook voor liefde van familie en vrienden die we dagelijks mogen ontvangen of zij nu dichtbij zijn of juist verder weg. Ik ontving namelijk dit geweldige pakketje op de dag dat we thuiskwamen vanuit Thailand; wij heel verliefd en verloofd én het huis versierd door familie. Deze liefde houd ik vast en koester ik, het hartje aan deze armband doet mij weer denken aan dit stralende moment.

IMG_1144

Het is heel gezond om positieve of negatieve gedachten op te schrijven. Het helpt je je geest te ordenen en om je hoofd vrij te maken voor nieuwe gedachten. Daarnaast is het goed om je gedachten terug te lezen, “Wat dacht ik”, “Wat voelde ik”, “Beleef ik het nu op dezelfde manier?”.  De Storybooks en de armband geven een ongedwongen houvast om hiermee aan de slag te gaan. Een prachtig cadeautje om te geven én om te krijgen. Ik ben er ontzettend blij mee en je kunt de Storybooks online bestellen via www.abeautifulstory.eu voor €14,95.

Schrijf jij je positieve gedachten op? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.