Blog

Self-care, de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen

self-care boek voor jezelf zorgen

Self-care is hét boek dat je al jouw vrienden cadeau wilt doen. Kate Moss heeft helemaal gelijk! Dit inspirerende boek geschreven door Nadia Narain & Katia Narain Phillips was een eyeopener voor mij. Self-care (goed voor jezelf zorgen) kun je zien als een zelfgebouwde reddingsboot. Je wordt nog altijd heen en weer geslingerd door de golven, maar nu vanuit een veilige en stevige basis én je kunt anderen makkelijk een reddingsboei aanreiken. Deze mooie vormgeving van het boek maakte meteen indruk op mij, maar de inhoud is minstens zo hartverwarmend! Ik heb het met veel plezier gelezen en ik ben door dit boek verreikt met nieuwe inzichten over gezondheid van binnenuit. Ik vertel je er graag meer over in deze review. 

Over Self-care

Self-care is het op alle fronten goed voor jezelf zorgen, zodat je gelukkiger in het leven staat. En als je gelukkig bent, kun je veel meer voor de mensen om je heen betekenen. Over een breed scala aan onderwerpen – zoals jezelf accepteren, relaties, liefde, voeding, je huis inrichten, reizen en werk – geeft dit boek je in korte hoofdstukken inspiratie voor kleine veranderingen die je in je leven kunt aanbrengen, die een grote impact hebben.

Mijn mening

Wauw! Mijn eerste reactie toen het boek bij ons op de mat viel. Dit boek straalt zoveel kracht, warmte en liefde uit; deze gids wil je niet missen. Self-care zit vol praktische tips om vanaf nu beter voor jezelf te zorgen en daar een begin mee te mogen maken. Uitstellen van zelfliefde betekent uitstellen om echt het leven te beleven, zoals het je van harte gegund is. Je verdient het om gelukkig te zijn, stel het geluk daarom niet langer uit. Ik las dit prachtige boek met uitzicht op het Gardameer. Het water golfde het strand op, de zonnestralen voelden warm aan op mijn huid en in de verte zag ik mijn favoriete natuurelementen; bergen. Al een lange tijd stond ikzelf niet meer op mijn prioriteitenlijstje. Sterker nog: ik gunde mijzelf niet eens meer om te rusten of om op te laden. Ik stond alleen nog maar AAN, dag in, dag uit. Deze vakantie besloot ik om anders huiswaarts te keren, beter voor mijzelf te zorgen en een nieuw levensritme te creëren die goed is voor mij en mijn levensenergie. Maar hoe?

De dag voor de vakantie, viel dit boek vers van de pers bij ons op de mat en wist ik dat het antwoord in dit boek (en in mijzelf) verscholen zat. En dat bleek waar. Dit was het boek dat ik op vakantie las en ik kreeg er zoveel mooie inzichten door dat ik alleen maar vol lof kan zijn richting de auteurs. Het leek alsof er eindelijk een kwartje viel, waardoor ik nu op alle fronten er meer voor mijzelf wil zijn. Het boek zit vol liefdevolle, mooie veranderingen die praktisch van aard zijn. Ze zijn meteen toepasbaar waardoor je het niet meer gaat uitstellen, maar meteen in het dagelijkse kunt implementeren. Het zorgt voor kleine veranderingen, maar met een grote impact. Self-care is liefdevol geschreven en het heeft mij geraakt om beter dan ooit voor mijzelf te zorgen. Om te stralen van binnenuit.

Het boek bevat korte hoofdstukken, is voorzien van een mooie vormgeving en het is bovendien realistisch. Het vormt het begin van een nieuwe start waarin ik zelf weer de hoofdrol van mijn leven mag vervullen.

zet jezelf in de agenda

Conclusie

Verrijkend, luchtig, vol wijsheid en mooie inzichten. Self-care is een toegankelijk boek met een geweldige vormgeving waardoor het een cadeautje is om te geven én om te ontvangen. Iedereen verdient deze fijne reminder om beter voor zichzelf te zorgen!

Self-careNadia Narain & Katia Narain Phillips | Uitgeverij Unieboek Het Spectrum | ISBN 9789000362424 | Aantal pagina’s 272 | Prijs €17,99 | Klik hier voor het e-book

Zorg jij goed voor jezelf of kan je hierin groeien?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.