Blog

Scoop! van Iris Houx is een echte must read

Scoop

De roman Scoop! door Iris Houx is een heerlijke bestseller die ik je graag zou willen aanraden als je een echte romanliefhebber bent. Deze roman van Nederlandse bodem heeft mij op een positieve manier verrast en voor ik het wist was ik uren aan ontspannend leesplezier verder. Lees je mee waarom ik het zo’n aanrader vind? Enjoy! 

Over Scoop!
Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

Over Iris Houx
Iris Houx debuteerde in juni 2016 bij The House of Books met de feelgood roman ‘Scoop!’. Eerder publiceerde ze al enkele korte verhalen en vele columns voor (online) magazines. Sinds 2013 is ze vaste columniste van Chicklit.nl. Naast schrijven heeft ze een passie voor Frankrijk, koken, lezen en… chocolade.

Scoop_irisHoux_DagmarValerie
Ook Lucas vond het leuk om even mee te lezen!

Mijn mening
Wat een heerlijke roman! Dat is het eerste wat ik dacht toen ik dromerig Scoop! dichtsloeg, ik zat nog helemaal in het verhaal en genoot nog uren na. Esmée voelde inmiddels echt als een vriendin die haar gedachtes aan jou toevertrouwde en die je zo graag van advies zou willen voorzien, maar ondertussen mag je als lezer haar struggels en bijzondere belevenissen van dichtbij ervaren. En dat deze speciaal zijn, dát staat vast. Esmée is een echte lieverd – een tikkeltje naïef – en zij bedoelt het zo goed, maar soms… of vaker dan soms, pakt het allemaal net iets anders uit dan gepland. Ondanks haar goede bedoelingen staat daardoor haar hele leven op zijn kop, maar je ziet deze prachtig uitgewerkte personage een geweldige groei doormaken. Ook heeft Esmée een enorme gunfactor en je hoopt dat alle puzzelstukjes op de juiste plek zullen vallen, maar of dat gebeurt ga ik natuurlijk niet verklappen. Met Esmée verveel je je geen seconde en de leuke verrassingen volgen elkaar op. Heb ik al benadrukt dat deze roman zo heerlijk leest dat je niet door hebt dat je 1. door het boek vliegt 2. eigenlijk een relatief dikker boek (voor een roman) leest 3. de tijd vergeet en opeens uren verder bent. Scoop! is lekker luchtig, vrolijk, liefdevol en bevat alle ingrediënten voor een perfecte roman. Lees dit boek, want het is een echte aanrader!

Ook wil ik nog heel graag de vormgever een compliment geven voor het herkenbare en frisse omslag dat Scoop! heeft gekregen, het spreekt mij erg aan. Door Scoop! is Iris Houx tot één van de bekendste chicklitschrijfsters van Nederland gebombardeerd, maar ik wil toevoegen dat zij een geweldige bekende schrijfster is. Van Scoop! werd ik heel erg blij én relaxt. Is dat niet wat je juist zo graag tijdens me-time wilt ervaren? Lieve Iris, ik heb van jouw prachtige debuutroman genoten en ik hoop heel erg dat we binnenkort meer van jouw talent mogen lezen. Dankjewel voor de uren leesplezier!

3D-Scoop-croppedConclusie
Genoten van deze heerlijke roman vol humor, liefde en verrassende gebeurtenissen waardoor je je als lezer geen seconde verveelt. Een  briljante bestseller van Nederlandse bodem!

Scoop!Iris Houx | The House of Books | 448 pagina’s | ISBN 9789044349689 | €19,99 | Klik hier voor het e-book

Heb jij Scoop! al gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.