Schilderworkshop bij Het GrachtenAtelier Utrecht

Schilderworkshop bij Het GrachtenAtelier Utrecht


Ik heb zo’n leuke ervaring beleefd dat ik eigenlijk niet kon wachten om erover te schrijven. En dat terwijl deze belevenis helemaal niks met schrijven te maken heeft. Alhoewel, een beetje. Ik mocht namelijk deelnemen aan de schilderworkshop bij Het GrachtenAtelier te Utrecht die Thyrze namens Uitgeverij Zomer & Keuning organiseerde! Met deze workshop lanceerden zij het nieuwste boek Oprecht van bestsellerauteur Colleen Hoover. Het was een event om niet snel te vergeten en ik vond de invalshoek ook erg origineel. Geweldig gedaan Thyrze!

GrachtenAtelier DagmarValerie

We werden hartelijk welkom geheten in Het GrachtenAtelier te Utrecht. Je kunt er terecht voor verschillende soorten workshops en de ligging is perfect. Hartje Utrecht aan de prachtige grachten; ja, daar gaat je hart al sneller van kloppen. Met een klein, maar onwijs gezellig gezelschap aan bloggers werd dit een exclusieve en sfeervolle workshop waar ik erg van heb genoten. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een kwast in mijn handen heb gehad. Oké, op de verhuizing na dan maar dat telt niet. Of wel? Het komt erop neer dat ik eigenlijk altijd bezig ben met woorden, maar zelden creatief probeer te zijn op een andere manier. Het werkte achteraf gezien zo ontspannend om lekker te schilderen, ik vond het heerlijk om te doen! We kregen uitleg van twee toppers van Het GrachtenAtelier die de workshop letterlijk kleur gaven. Omdat het boek Oprecht van Colleen Hoover zich grotendeels afspeelt rondom het thema kunst was dat een superleuk haakje om deze workshop te organiseren. De workshop was zodanig ingericht dat we ons lieten inspireren door de schilderijen die zijn opgenomen in het boek. De kunstenaar die de schilderijen gemaakt heeft voor Colleen Hoover, Danny O’Connor, kenmerkt zich door het tonen van portretten op een abstracte manier met veel harde lijnen er doorheen en krachtige emoties. En daarom gingen ook wij ermee aan de slag!

GrachtenAtelier DagmarValerie

Het was echt bijzonder om te zien hoe twijfelachtig we begonnen met schetsen en hoe enthousiast we eindigden. Het is ook niet makkelijk om je over je perfectionisme heen te zetten en gewoon te beginnen. Je verstand op nul en gaan! Dat was het motto en toen we dit punt bereikten merkten we ook dat het plezier verdubbelde. Waar we eerst voorzichtig begonnen, durfden we opeens felle kleuren te gebruiken, strepen te zetten en krachtiger te werken. Zo’n leuk proces om op te merken! En al met al waren we achteraf heel blij met het eindresultaat. Het was een ontspannende ervaring en de sfeer zat er goed in! Echt leuk om op deze manier de lancering van het nieuwste boek van Colleen Hoover te vieren.

GrachtenAtelier DagmarValerie

Over Oprecht door Colleen Hoover – Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover.

oprecht colleen hoover

Extra leuk? In het boek Oprecht tref je mijn quote en ik vind het superleuk dat deze hierin is opgenomen. Wat een eer! Ik mocht het boek namelijk voor de verschijningsdatum lezen en dat vond ik ontzettend bijzonder om te doen. Mijn mening? Wat een heftig en intens boek! Wederom zo’n unieke Hoover, fantastisch dat zij keer op keer originele invalshoeken met ons deelt en weer een andere kant van haar schrijfstijl toont. Heel knap!

GrachtenAtelier DagmarValerie

OprechtColleen Hoover | ISBN 9789401905794 | 15,00 | 320 pagina’s | Uitgeverij Zomer & Keuning | Klik hier voor het e-book

Ik heb genoten van het boek, de prachtige verhaallijnen, de superleuke workshop en de lieve bloggers die tijdens deze avond aanwezig waren. Het was een sfeervolle en gezellige lancering en ik wil Thyrze heel erg bedanken voor het organiseren ervan.

Schilder jij graag? En heb je al een keer een boek gelezen van Colleen Hoover?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Dit bericht heeft 12 reacties.

 1. Anna

  Waaauw, ik vind dat je schilderij echt super mooi geworden is, zeker na jarenlang geen kwast in handen gehad te hebben. Wat tof dat je hiervoor uitgenodigd was. En wat ziet het er uit als een gezellig clubje :). Liefde voor de Utrechtse grachtjes/werfkelders <3. En je hebt helemaal gelijk, ik herken het ook: alleen schrijven als creatieve uiting, maar verder nooit in de weer met kwasten of tekeningen. Jammer eigenlijk!
  Anna onlangs geplaatst…Travel | Hamburg diaryMy Profile

 2. Sammy

  Hoi Dagmar,
  Ik heb je boek net uit en vond het super inspirerend. Het enige waar ik graag nog meer over zou willen lezen is hoe jij je verlegenheid hebt overwonnen.

  Ik ben zelf behoorlijk verlegen, en herkende bijvoorbeeld je quote met ‘ik durfde eerst de telefoon niet op te nemen en was te verlegen om met vreemden te praten’.

  Zou je een keer een artikel willen schrijven met tips hoe je je verlegenheid hebt overwonnen? Tips die ik ook kan toepassen zodat ik minder verlegen wordt..? :)

  Alvast bedankt!!
  Liefs, Sammy

  1. Dagmar Valerie

   Hi lieve Sammy,
   Wauw wat een eer om je lieve woorden te mogen lezen, dankjewel voor je geweldige reactie! Ik bloos er helemaal door haha, ik ben nu echt zo rood als een tomaat! Hartverwarmend je lieve complimenten. En wat bijzonder dat je je er zo in kunt herkennen in de verlegenheid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daarbij dacht dat iedereen het misschien heel anders kan ervaren. Daarom vind ik je tip ook ontzettend waardevol en ik vind het geweldig dat je het met mij deelt. In dit artikel (het is echt al een ‘oudje’) heb ik meer over verlegenheid geschreven en hoe ik het heb geprobeerd een plekje te geven: https://www.bydagmarvalerie.nl/personal-2/personal-wist-je-dat-ik-heel-verlegen-was/ Goed idee om die binnenkort eens van een update te voorzien. Dankjewel voor je lieve comment en het meedenken Sammy. Mijn eerste tip? Als je doet waar je blij van wordt dan geeft dat vertrouwen. Ik hoop dat je elke dag mag doen waardoor je geluk mag groeien en dat je onzekerheid steeds een beetje verder naar de achtergrond zal schuiven. Je hebt onwijs veel talent, zet het in en geniet van het proces om het te gebruiken. Twijfel niet over jezelf, want je kunt het echt! Heel fijn weekend en nogmaals dankjewel Xx

 3. Verie

  Ik schilder niet vaak, maar teken wel graag, dus dat zou een gouden combi kunnen worden. Ik zag je schilderij gisteravond langs komen op IG, echt een plaatje, je hebt talent! :) Geniet ervan en inderdaad een mooi en orgineel idee om je boek te lanceren/signeren!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Geef een antwoord

CommentLuv badge