Roos Schlikker schreef ‘We rommelen maar wat aan’

Roos Schlikker schreef ‘We rommelen maar wat aan’

we_rommelen_maar-wat_aan

De mooiste, leukste en ontroerendste columns over het moederschap. Dat en meer kan je verwachten van het knalroze boek We rommelen maar wat aan geschreven door Roos Schlikker. Je kent haar misschien al wel van de columns in Kek Mama? Of anders de LINDA. of de Libelle? Ik schreef een recensie over deze musthave voor mama’s, zou de schrijfstijl net zo stralend zijn als de kleur? 

Over We rommelen maar wat aan
Wie kinderen wil, heeft grote plannen over zichzelf als ouder. We zullen geduldig zijn. Een echte vriend. Genoeg regels bieden. Weinig snoep. Niet transformeren in een onverzorgde figuur vol moedervlekken (lees: restjes spuug) op kruishoogte. Onszelf nimmer voor onze auto bevinden (zo’n gezinswagen die we ook nooit zouden kopen) met een kind dat in overstrekte houding een houten plank imiteert, omdat het weigert zich in dat rottige stoeltje te laten proppen, waarna we proberen die armpjes en beentjes toch in de juiste positie te origamiën zonder dat ze breken. En? Gelukt?

Roos Schlikker lukte het niet. Ze ontdekte dat ze als moeder niets onder controle heeft, vooral niet zichzelf. En dat dat godzijdank voor iedereen geldt. Want we rommelen allemaal maar wat aan. In de gebundelde columns over moederschap vertelt Roos op humoristische en ontroerende wijze over haar leven als moeder en het menselijk onvermogen.

Over Roos Schlikker
Roos Schlikker is columnist bij Het Parool, Kek Mama, LINDA. en Libelle. Ze verscheen regelmatig als tafeldame bij DWDD, schrijft voor het theater en maakt de scripts voor de comedyserie Bitterzoet op LINDA.tv. Zoals ze zelf omschrijft: ‘In dit boek staan gegarandeerd géén succesverhalen.’

Mijn mening
Laat ik beginnen met het feit dat Jord zelden omkijkt naar mijn boekencollectie (hij vraagt altijd wel wat ik aan het lezen ben, maar de uitvoering van boeken heeft hem nooit echt geïnteresseerd), maar toen hij We rommelen maar wat aan op tafel zag liggen begon hij gelijk vragen te stellen en was zijn interesse duidelijk gewekt. Hij vond de roze knalkleur fantastisch gekozen, net als de zijkanten van het boek die ook die kleur bevatten. Een geweldig compliment als hem de vormgeving al zo opvalt en ik sluit mij volledig aan bij zijn mening: het is een eyecatcher geworden en ik hoop dat We rommelen maar wat aan daardoor extra goed zichtbaar zal zijn in de (web)winkels. Dat verdient dit boek vol vrolijke en ontroerende columns namelijk echt! Roos Schlikker kende ik al van haar columns in Kek Mama en ook daar genoot ik volop van haar schrijfstijl. Het is puur, Roos durft zich kwetsbaar op te stellen en toont een realistisch beeld. Iets wat ik mij heel graag voor wil stellen bij het moederschap, zodat ik het niet zal onderschatten. Niet dat ik echt bang ben dat ik dit laatste verkeerd zal aanpakken, maar het is heel fijn om over anekdotes te lezen die herkenbaar zijn voor meer moeders. Bovendien zit Roos vol humor en nuchterheid die zij fantastisch door weet te vertalen naar woorden op papier. Haar columns lezen vlot weg en wat mij betreft is dit boek een echte musthave voor mama’s. Niet per se om iets nieuws te leren, maar wel om uren leesplezier te ervaren. En wees eens eerlijk, stiekem willen we toch allemaal een stukje herkenning als het om opvoeding en het moederschap gaat? Hoe graag we ook de controle willen behouden, we rommelen allemaal echt maar wat aan.

Conclusie
Vlotte columns, een heerlijke schrijfstijl en herkenbare anekdotes. Wat een fijn boek voor alle mama’s (in spé)!

We rommelen maar wat aan | Roos Schlikker | Kosmos Uitgevers | Prijs €12,50 | Paperback | ISBN 9789021564043 | 240 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Lees jij graag boeken over het moederschap?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 5 reacties.

  1. Romy

    Dat klinkt als een heerlijk boek met een fijne dosis humor. Ik lees haar columns weleens en doe dat dan met veel plezier. Ik ga het boek onthouden voor Sinterklaas om misschien aan mijn moeder te geven.
    Romy onlangs geplaatst…15x geluksmomenten die je zelf kunt creërenMy Profile

  2. Malou

    Klinkt leuk zeg! Ik neem me telkens voor om wat meer te gaan lezen, maar op de een of andere manier komt het er niet van..
    Malou onlangs geplaatst…RefluxMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge