Blog

Recensie – De vijfde brief door Nicola Moriarty

De_Vijfde_brief

20170906_152554De vijfde brief geschreven door Nicola Moriarty is een heerlijk boek dat je écht op je wishlist gaat zetten na het lezen van deze recensie. Althans, dat is wel mijn intentie want ik schrijf deze recensie op een onmenselijk tijdstip omdat ik mijn enthousiasme met jou wil delen nu het nog ‘vers’ is. Ik heb er zo van genoten en veel leesplezier door mogen ervaren, dat ik hoop dat jij dit binnenkort ook mag beleven. Enjoy! 

Over De vijfde brief
Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen. Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Over Nicola Moriarty
Nicola Moriarty woont met haar gezin in Sydney, waar ze lesgeeft aan de universiteit. Ze komt uit een echte schrijversfamilie: ook haar zussen Liane Moriarty en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten.

Mijn mening
Nicola Moriarty? Heeft bestsellerauteur Liane dan ook een schrijvende zus? Jazeker, sterker nog: Liane Moriarty heeft zelfs twee schrijvende zussen die fantastische boeken op hun naam hebben staan. Fantastisch toch als je dit talent met je zussen kunt delen? Ik was verrast en natuurlijk door het dolle heen, omdat ik eerder met veel plezier de boeken van Liane heb gelezen. Het omslag van De vijfde brief maakte mij al nieuwsgierig, maar toen ik op de flaptekst ook nog las dat dit boek een aanrader is voor de fans van Jojo Moyes kon ik natuurlijk niet anders dan er gelijk in beginnen. Soms heb je zo’n moment dat je gewoon echt even lekker een meeslepend verhaal wilt lezen waarbij je niet veel hoeft na te denken, maar gewoon kunt lezen, genieten en ontspannen. Dit is typisch zo’n fantastisch boek waarbij ik je garandeer dat het je ontspanning gaat bieden. Al wil ik je wel even waarschuwen dat het zo verslavend is om te lezen dat je dus tot in de late uurtjes door blijft lezen (ja, ik spreek uit ervaring). Ik zat op een gegeven moment echt op het puntje van mijn stoel en sloeg enthousiast en met een flinke vaart bladzijde na bladzijde om, om maar te achterhalen wie de schrijver was van die vijfde brief! Nicola Moriarty weet de spanning flink op te bouwen. Bovendien vond ik het een mooie leeservaring om de vriendinnen steeds beter te leren kennen, ook vond ik het vertelperspectief origineel.

Twijfel je nog om het boek te lezen? Dan kan ik je wellicht overtuigen met het feit dat het niet alleen een heerlijke feelgoodroman is, maar dat Nicola Moriarty – net als haar zus Liane – een diepere laag erin heeft verwerkt. Want wie kan je echt vertrouwen? Hoe hecht is jouw vriendschap en wat weten we eigenlijk van elkaar? Ik ben in de middag begonnen met lezen en diezelfde avond (lees: nacht) had ik het uit, omdat ik De vijfde brief niet meer kon loslaten. Een beetje ongezellig voor mijn omgeving (excuses, hopelijk willen jullie het mij vergeven maar dit boek was gewoon briljant!) want ik was er wel, maar was duidelijk afwezig. En zit je in een leesdip? Dan helpt Nicola Moriarty je er met De vijfde brief zeker uit. Ik ben een tikkeltje jaloers op iedereen die dit boek voor de eerste keer gaat lezen en wens je alvast veel leesplezier toe.

Mijn conclusie
Verrassend, vlot geschreven, meeslepend en spannend zoals alleen ‘een echte Moriarty’ dit verhaal op papier kan zetten. Nicola is minstens zo goed als haar zus én bestsellerauteur Liane! Ik heb genoten en raad dit boek graag aan als je niet alleen dol bent op feelgoodboeken, maar ook op spannende verhalen. Waarom? Dat lees je in ‘De vijfde brief’!

De vijfde brief | Nicola Moriarty | ISBN 9789026143298 | Paperback | Uitgeverij De Fontein | Roman | 304 pagina’s | €19,99 |Bekijk op bol.com

Vier vriendinnen. Vijf brieven. Eén gevaarlijk geheim. Veel leesplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.