Blog

Boekrecensie : The Having – Het geheim van rijk worden

the having het geheim van rijk worden

Recent las ik het boek The Having – Het geheim van rijk worden geschreven door auteurs Suh Lee en Jooyun Hong. De titel vond ik prachtig, omdat de nadruk letterlijk ligt op wat je al hebt. De ondertitel deed mij twijfelen of dit het juiste boek voor mij is om te lezen, maar ik vond het omslag fantastisch en ik besloot het boek te lezen. Ik vertel je graag in deze recensie waarom ik geen seconde spijt heb gehad om dit indrukwekkende boek te lezen en leg ook uit hoe het boek mij heeft ‘verrijkt’. Lees je mee?

Over The Having – Het geheim van rijk worden

In ‘The Having’ van Suh Yoon Lee en Jooyun Hong kom je erachter hoe je slapend rijk kunt worden. Als journalist Jooyun Hong op zoek gaat naar het geheim achter de rijkdom in haar land belandt ze onverwachts in de leer bij de mysterieuze goeroe van de Zuid-Koreaanse rich and famous: Suh Yoon Lee.

Wat ze van deze goeroe leert, verandert haar leven – ze wordt gelukkiger, vindt meer rust, en wordt rijker dan ze ooit had durven dromen. En zo rijk kun jij ook worden – zonder veel moeite. In ‘The Having’ delen goeroe en student deze baanbrekende methode om miljonair te worden.

Over de auteurs

Suh Yoon Lee is een Zuid-Koreaanse bestsellerauteur en goeroe van de allerrijksten. Haar inzichten komen uit oude, Aziatische wijsheden en analyses van 100.000 gevallen van rijkdom. Jooyun Hong is gerenommeerd journalist en voormalig consultant.

Mijn mening: rijk worden op een nieuwe manier

Laat ik beginnen met het moment waarop ik dit boek las. Ik zat midden in de grootste opruiming (nesteldrang XXL?) die we ooit hebben gehad, zodat we straks ons leven kunnen vieren met z’n vieren. Niet eerder hebben we zoveel items weggedaan, simpelweg omdat we het niet langer nodig hebben of omdat we er niet blij van worden. Wat overbleef? Veel prachtige producten waar we ons graag door omringen en waar we energie van krijgen. De focus lag niet op wat we weg willen doen, maar op wat we al hebben. Waardoor worden we nu al omringd? Letterlijk ‘Having’, maar dat weet ik nu. Daarom raakte dit boek mij waarschijnlijk ook zo, omdat er zoveel mooie wijsheden in het boek verwerkt zijn die ik direct kon toepassen. Ik denk ook echt dat dit boek heeft bijgedragen aan het feit dat ik mij veel gelukkiger voelde tijdens (en zeker ook na) het opruimen; dankbaarheid voor wat ik al heb overheerste enorm.

Ik voel mij ook verrijkt door de inzichten in het boek, al ligt in The Having wel sterk de focus op de groeiende bankrekening. Dat is ook een mooie gedachte, maar voor mij zit de verrijking meer in het immateriële. De sfeer, de warmte, mooie herinneringen samen. De schrijfstijl sprak mij enorm aan en ik kon niet wachten om verder te lezen in dit boek. Toch was niet alles op mij van toepassing en dat was ook helemaal goed. Ik genoot van de mooie teksten die goed aansloten bij mijn levensfase en vond het een prachtig boek om te lezen. De timing om het boek te lezen was echt perfect! Tijdens het lezen leerde ik zelfs nog meer te genieten en te ontspannen dankzij de tips die in het boek staan. De thee smaakte zelfs lekkerder! Waarom? Dat lees je in The Having.

Conclusie

Dit boek verrijkt in alle opzichten! Ik heb genoten van de warme en inspirerende hoofdstukken vol wijsheid en mooie voorbeelden.

Lees hier meer over mijn ervaring met de Kobo e-reader de Libra H20. Ontdek dan mijn uitgebreide recensie! Ook vertel ik je graag meer over het Kobo Plus abonnement, waardoor je onbeperkt kunt lezen.

The Having – Het geheim van rijk worden | Suh Yoon Lee & Jooyun HongKosmos Uitgevers | ISBN 9789021573649 | 272 pagina’s | Prijs €20,- | Klik hier voor het e-book

Heb jij The Having al gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.