Recensie – Indrukwekkende roman ‘Versplinterd’ door Dani Atkins

Recensie – Indrukwekkende roman ‘Versplinterd’ door Dani Atkins

IMG_8220
Ik voelde mij letterlijk versplinterd na het lezen van deze prachtige roman geschreven door Dani Atkins. Enerzijds wou ik namelijk niets liever dan door het boek vliegen om antwoord te krijgen op mijn brandende vraag: wat is er toch gebeurd? Anderzijds wou ik het boek eindeloos rekken met lezen, zodat er geen einde zou kunnen komen, de schrijfstijl was zo fijn en aantrekkelijk! Ik werd bij het zien van de cover gelijk enthousiast, als het voor de lezers van Jojo Moyes is, dan is het meer dan geschikt voor mij als die-hard Moyes fan (ik lees álles wat los en vast zit van Moyes hashtag ikbenverslaafdsorrynotsorry). Ik was meer dan nieuwsgierig en vertel je graag meer over, maar wat zou jij eigenlijk doen als je je leven over mocht doen? 

Over Versplinterd
Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…?

Over Dani Atkins
Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd.

Sneak preview uit Versplinterd
Mijn eerste leven eindigde op een regenachtige decemberavond, om zeven minuten over halfelf, in een uitgestorven straat bij de oude kerk. Mijn tweede leven begon circa tien uur later, toen ik onder verblindende ziekenhuislampen wakker werd met een fikse hoofdwond en een leven waar ik me niets van herinnerde. Ik was omringd door vrienden en familie, wat een opluchting had moeten zijn. Maar dat was het niet, omdat een van hen al vrij lang dood was. 

Mijn mening 
Ik ben fan van de boeken die Jojo Moyes heeft geschreven. Niet zomaar fan, maar echt die-hard. Haar schrijfstijl is prachtig, ik voel mij verbonden met de personages en hou van haar humor en manier om uiteenlopende onderwerpen onder de aandacht te brengen. Haar romans zijn prachtig, maar je begrijpt hoogstwaarschijnlijk al wel dat ik heel erg enthousiast ben (na het lezen van mijn recensie van De laatste liefdesbrief of Vier plus één weet je het zeker). Op de cover van Versplinterd staat expliciet aangegeven dat deze roman een must read is voor de lezers van Jojo Moyes, waardoor ik extra blij was dat ik dit boek mocht lezen nog voordat het gepubliceerd zou worden. Nu het verschenen is, deel ik met liefde deze recensie.

Ik vond het even inkomen bij Versplinterd, er waren verhaallijnen die ik niet gelijk begreep en ik moest mijn best doen om de vele namen te onthouden. Maar al snel begreep ik het beter en beter, maar er bleven altijd maar vragen door mijn hoofd malen wat er nu daadwerkelijk aan de hand was. Ik werd het boek ingezogen door de geweldige schrijfstijl van Dani Atkins en heb heel veel bewondering voor de manier waarop zij het verhaal heeft opgebouwd. Ik zou niets liever willen dan de antwoorden in deze recensie te verklappen, maar laten we alsjeblieft bijpraten als jij het ook hebt gelezen. Mijn mond viel tijdens het lezen van de laatste bladzijdes open en tranen stroomden over mijn wangen, dat kan ik wel meedelen. Ik huil niet snel meer bij boeken, maar bij Versplinterd brak ik en kon ik niet meer stoppen. Deze roman raakt en laat je niet los voordat alle woorden zijn geland.

Conclusie
Versplinterd raakt je recht in het hart. Het is een ontroerend liefdesverhaal met een verrassend einde waardoor alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Als je een onvergetelijke roman moet lezen, dan is het Versplinterd!

Titel: Versplinerd, Auteur: Dani Atkins, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €18,99, Aantal pagina’s: 304,  ISBN 9789032514617

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Heb jij Versplinterd al gelezen? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Deze post heeft 47 reacties

 1. Heb nu al zoveel positieve verhalen over dit boek gehoord en nog steeds heb ik het niet gelezen. Hier moet ik maar eens verandering in gaan brengen, leuke en fijne review trouwens!
  Celeste onlangs geplaatst…Waarom een ‘paper cut’ zo kut isMy Profile

  1. Wauw dankjewel voor je lieve reactie en mooie woorden <3

 2. Lijkt me een mooi boek. Maar helaas kom ik de komende tijd niet toe aan lezen. Als ik mijn leven over zou doen, zou ik graag mijn vriend eerder hebben ontmoet en mijn blog eerder zijn begonnen :-).
  Els onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #10: Februari 2015My Profile

 3. Wat een mooi boek lijkt mij dit! Oh wauw, ik wil deze nu ook heel graag lezen. Je maakt me echt nieuwsgierig! :)

  Liefs!

  1. Haha aah die zouden bij mij ook goed van pas komen, is er geen uitvinding voor in 2015? Hmmm… jammer. Ik lees elke dag een uurtje in de bus heen naar werk en weer terug, zo kan ik door boeken heen vliegen en toch een beetje me-time :D Het einde is heel sterk, maar niet open gelukkig :)

 4. Oh ik ben wel heel benieuwd geworden nu! Enerzijds denk ik dat het boek niks voor mij zal zijn, omdat ik het nogal ongeloofwaardig vind dat ze plots ‘teruggaat in de tijd’ en omdat ik heel slecht ben met veel verhaallijnen & personages, maar anderzijds lijkt het me ook wel een erg intrigerend verhaal waarin je wordt meegesleept! Ik wil ‘m graag lezen! X
  Frauke onlangs geplaatst…Arnes beauty stashMy Profile

  1. Maarrr… het lijkt misschien in de recensie plots, toch is er een logische verklaring voor die heel menselijk is. Maar wat de oorzaak precies is, ik kan er echt niks over verklappen anders verpest ik de leesbeleving ben ik bang <3 Ik denk dat je het erg zal aanspreken, ondanks eerst de twijfel. Was er bij mij namelijk ook, vond het zo lastig in te denken, maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen en meer Xx

  1. Aaah wat heerlijk dat je in De laatste liefdesbrief bezig bent, heel veel leesplezier toegewenst <333

  1. Jaaaaa ik zag het, zo trots op je en geweldig gedaan! Super om te lezen <3

 5. Ik heb al heel veel positieve verhalen over dit boek gehoord en jouw recensie bevestigt alleen nog maar meer dat ik dit boek écht moet lezen! Je hebt een hele mooie recensie gelezen en je wilt het boek ook meteen echt lezen. De cover van ’t boek vind ik trouwens erg tof!
  Kelly onlangs geplaatst…10 feitjes over mij die je misschien nog niet wist #4My Profile

 6. Oh wat klinkt dit als een mooi boek lieverd!
  Ik ga eens kijken, misschien wel leuk voor de vakantie straks!
  Ik hou wel van die ontroerende liefdesverhalen en al helemaal met een onverwacht einde.
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Goodiebag van Glourious Ladies!My Profile

 7. Oh wat klinkt dit als een mooi boek lieverd!
  Ik ga eens kijken, misschien wel leuk voor de vakantie straks!
  Ik hou wel van die ontroerende liefdesverhalen en al helemaal met een onverwacht einde.
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Goodiebag van Glourious Ladies!My Profile

  1. Aah dankjewel lieve Lonneke voor je mooie comment!

  1. Yay, welkom bij de Moyes fan club haha :D Superleuk om je comment te lezen dankjewel!

 8. Fijne review! Lijkt mij een heerlijk boek voor deze zomer. Als ik deze review lees, wat heb ik dan zin om er een boek bij te pakken en te gaan lezen!
  Moniek onlangs geplaatst…Sunny day at the parkMy Profile

  1. Aah dankjewel voor je leuke reactie Moniek!

 9. Ik ben nog bezig in De Taarten van Marie, maar deze ga ik zeker weten hierna lezen. Wat heb je mij nieuwsgierig gemaakt!
  Sophie onlangs geplaatst…Guhl ZijdeglansMy Profile

  1. Wauw wat superleuk om te horen! Ik moet zelfs bekennen dat ik nu even niet weet wie ik beter vind: Moyes of Atkins :D Dit is zeker een aanrader, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 10. Ik heb Versplinterd gisteravond uitgelezen en pfoe, wat een prachtig boek. Ik kan het aan iedereen anaraden.

 11. O jeetje dit klinkt echt als een prachtig boek! Ik dacht in eerste instantie (geen idee waarom) dat het een soort zelfhulpboek was en over het algemeen houd ik daar niet zo van. Maar toen ik las waar het over ging, was het enige wat ik dacht ‘moet ik lezen!’, dus ja je wordt bedankt, weer een boek op mijn al zo lange lijst ;)
  Karlijn onlangs geplaatst…Tijd voor ‘Count Your Blessings’My Profile

  1. Hahaha nooo sorry <333 Maar het is echt voor het goede doel, dit boek ga je prachtig vinden!

 12. Wat een mooi recensie heb je weer geschreven. Dit lijkt me een prachtig boek om te lezen, ik ben nu al heel benieuwd wat er precies is gebeurd!
  Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – PapierenMy Profile

 13. Ik heb het boek in een paar uurtjes uitgelezen en ook bij mij rolde er na de laatste bladzijde een traan over mijn wang! Echt een ontzettend goed boek.
  Ashley onlangs geplaatst…Weekend Diary #1My Profile

  1. Ja zo bijzonder dat een boek dat met je kan doen, echt supermooi je reactie dankjewel voor het delen <3

 14. Ik heb dit boek vandaag uitgelezen, en ik vond het zó mooi! Echt liefde voor dit boek <3

  1. Wauw echt waar? Wat heerlijk, superleuk om je reactie te lezen <3 Ik ben ook nog steeds zo onder de indruk :)

 15. Wat heb je een fijne review geschreven! Ik ben onwijs benieuwd naar dit boek en is een verhaal dat me ontzettend nieuwsgierig maakt! Deze komt zeker op mijn lijstje
  Esther onlangs geplaatst…Recept| bananenbroodMy Profile

 16. Dit boek staat al in mijn boekenkast te wachten om gelezen te worden. Twee andere boeken hebben voorrang, maar daarna ga ik er meteen in beginnen!
  Eveline onlangs geplaatst…Tassen van Blossom BooksMy Profile

 17. Vannacht toen ik niet kon slapen aan dit boek begonnen, en het was onmogelijk om te stoppen met lezen. Wat is er toch gebeurd met Rachel? Waar gaat dit verhaal naar toe? Helaas om 4 uur waren mijn ogen te moe en moest ik het boek neerleggen en gaan slapen, ik moest nog 20 bladzijden…
  Net het einde gelezen, en zelden heb ik zo gesnikt tijdens het lezen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

×
×

Winkelmand

Lees vorig bericht:
Shoplog – Primark voor hem en voor haar

Shoppen bij de Primark; ik beschouw het als een zeer uitdagende taak om er met lege handen uit te komen....

Sluiten