Blog

Recensie – Indrukwekkende roman ‘Versplinterd’ door Dani Atkins

IMG_8220
Ik voelde mij letterlijk versplinterd na het lezen van deze prachtige roman geschreven door Dani Atkins. Enerzijds wou ik namelijk niets liever dan door het boek vliegen om antwoord te krijgen op mijn brandende vraag: wat is er toch gebeurd? Anderzijds wou ik het boek eindeloos rekken met lezen, zodat er geen einde zou kunnen komen, de schrijfstijl was zo fijn en aantrekkelijk! Ik werd bij het zien van de cover gelijk enthousiast, als het voor de lezers van Jojo Moyes is, dan is het meer dan geschikt voor mij als die-hard Moyes fan (ik lees álles wat los en vast zit van Moyes hashtag ikbenverslaafdsorrynotsorry). Ik was meer dan nieuwsgierig en vertel je graag meer over, maar wat zou jij eigenlijk doen als je je leven over mocht doen? 

Over Versplinterd
Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…?

Over Dani Atkins
Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd.

Sneak preview uit Versplinterd
Mijn eerste leven eindigde op een regenachtige decemberavond, om zeven minuten over halfelf, in een uitgestorven straat bij de oude kerk. Mijn tweede leven begon circa tien uur later, toen ik onder verblindende ziekenhuislampen wakker werd met een fikse hoofdwond en een leven waar ik me niets van herinnerde. Ik was omringd door vrienden en familie, wat een opluchting had moeten zijn. Maar dat was het niet, omdat een van hen al vrij lang dood was. 

Mijn mening 
Ik ben fan van de boeken die Jojo Moyes heeft geschreven. Niet zomaar fan, maar echt die-hard. Haar schrijfstijl is prachtig, ik voel mij verbonden met de personages en hou van haar humor en manier om uiteenlopende onderwerpen onder de aandacht te brengen. Haar romans zijn prachtig, maar je begrijpt hoogstwaarschijnlijk al wel dat ik heel erg enthousiast ben (na het lezen van mijn recensie van De laatste liefdesbrief of Vier plus één weet je het zeker). Op de cover van Versplinterd staat expliciet aangegeven dat deze roman een must read is voor de lezers van Jojo Moyes, waardoor ik extra blij was dat ik dit boek mocht lezen nog voordat het gepubliceerd zou worden. Nu het verschenen is, deel ik met liefde deze recensie.

Ik vond het even inkomen bij Versplinterd, er waren verhaallijnen die ik niet gelijk begreep en ik moest mijn best doen om de vele namen te onthouden. Maar al snel begreep ik het beter en beter, maar er bleven altijd maar vragen door mijn hoofd malen wat er nu daadwerkelijk aan de hand was. Ik werd het boek ingezogen door de geweldige schrijfstijl van Dani Atkins en heb heel veel bewondering voor de manier waarop zij het verhaal heeft opgebouwd. Ik zou niets liever willen dan de antwoorden in deze recensie te verklappen, maar laten we alsjeblieft bijpraten als jij het ook hebt gelezen. Mijn mond viel tijdens het lezen van de laatste bladzijdes open en tranen stroomden over mijn wangen, dat kan ik wel meedelen. Ik huil niet snel meer bij boeken, maar bij Versplinterd brak ik en kon ik niet meer stoppen. Deze roman raakt en laat je niet los voordat alle woorden zijn geland.

Conclusie
Versplinterd raakt je recht in het hart. Het is een ontroerend liefdesverhaal met een verrassend einde waardoor alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Als je een onvergetelijke roman moet lezen, dan is het Versplinterd!

Titel: Versplinerd, Auteur: Dani Atkins, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €18,99, Aantal pagina’s: 304,  ISBN 9789032514617

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Heb jij Versplinterd al gelezen? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.