Recensie – Niet te filmen door Sophie Kinsella + winactie

Recensie – Niet te filmen door Sophie Kinsella + winactie

IMG_5617
Je hebt grappige boeken en je hebt hilarische boeken. Sophie Kinsella schrijft boeken die absoluut tot deze laatst categorie behoren. Je kent haar ongetwijfeld van de Shopaholic-serie, een serie die tijdens mijn puberteit veel tranen heeft gekost. Van het lachen uiteraard, ik kreeg van al dat schudden spontaan een gratis bikini body! Mocht je de Shopaholic-serie nog niet kennen *ehm… bestaat die kans?* dan raad ik je de serie zonder twijfel aan óf pak eerst Niet te filmen erbij, want van deze young adult-roman ga je genieten!

Over Niet te filmen
Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt vanachter een zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijkse leven behoorlijk lastig. Op aanraden van de psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen. In haar documentaire Mijn serene, liefdevolle huisgenoten dreigt Audreys moeder de computer van Frank, Audreys gameverslaafde broer, uit het raam te gooien. De vader van Audrey herleeft zijn gloriejaren in zijn leren broek jammend in de garage. En Audreys vierjarige broertje Felix blijft alles met een ongelovige opgetogenheid benaderen: ‘Een vrachtwagen op straat! Ketchup! Een extra lang patatje!’

Audreys herstel lijkt ver weg, tot Linus – een vriend van haar broer – opduikt in haar leven. Linus snapt haar. Met zijn glimlach als een sinaasappelpartje en zijn grappige briefjes verleidt hij Audrey om weer naar buiten te gaan. En opeens lijkt de buitenwereld een stuk minder angstaanjagend…

Over Sophie Kinsella
Sophie Kinsella schreef de #1 bestsellerserie Shopaholic en veroverde de harten van miljoenen lezers wereldwijd. ‘Niet te filmen (­Finding Audrey) is mijn eerste YA-roman en ik heb van het schrijven genoten,’ vertelt Kinsella in Publishers Weekly. ‘Audrey is nu al een van mijn beste vriendinnen en ik hoop dat ook jullie zullen houden van haar en haar gekke familie’. Met haar bekende humoristische schrijfstijl verweeft Sophie Kinsella vriendschap, romantiek en psychologisch inzicht in deze inspirerende young adult-roman waarvan iedereen zal genieten.

Sneak preview 
Oké het achtergrondverhaal. Daar zul je vast benieuwd naar zijn. Wat voorafging, in Audrey Turners leven… Het werd een groot schandaal, bla, bla. Er werden drie meiden van school gestuurd, wat een record is. Mijn ouders haalden me meteen van school en sindsdien zit ik thuis. Nou ja, en in het ziekenhuis dan. Het idee is dat ik op het Heath College ‘een nieuw begin’ ga maken. Alleen moet je om opnieuw te beginnen wel ‘het huis uit kunnen’, iets waar ik een probleempje mee heb. Het gaat niet om het buitenshuis zijn op zich. Het zit ‘m niet in de bomen, de lucht of de wolken. Het gaat om de mensen. Ik bedoel, niet álle mensen. Waarschijnlijk niet om jou; met jou zou het wel lukken. Ik heb mijn veilige mensen – mensen met wie ik kan praten en lachen en bij wie ik mij relaxed voel. Alleen zijn het er maar zo weinig. Een piepklein groepje, zou je kunnen zeggen, vergeleken met, om maar iets te noemen, de wereldbevolking. Of zelfs maar het aantal mensen in een gemiddelde bus. 

Mijn mening
Wat een eer om de blogtournee af te mogen trappen van een schrijfster waarvan ik álle boeken heb gelezen en zo’n fan ben! Vroegah, toen ik de Shopaholic-serie las, zorgde de serie er echt voor dat mijn plezier in het lezen van boeken groeide tot ongekende hoogtes. En de serie associeer ik met het ultieme zomergevoel, omdat ik de boeken van Sophie Kinsella altijd herlas op vakantie. Ik kon mijn geluk daarom ook niet op toen Niet te filmen bij mij op de mat viel. Extra leuk om nu stapels ervan in de boekhandel te kunnen zien met die onwijs mooie en herkenbare cover, ik verklap alvast: dit boek is echt een heerlijke feelgood roman waar je van gaat genieten. Vergeet niet dat het een Young Adult is, meer gericht op de leeftijd van middelbare scholieren, maar vermakelijk en inspirerend is het voor iedereen. Waarom ik het inspirerend vind? Omdat ik tijdens het lezen ook veel heb geleerd over de invloed van een angststoornis en wat dat met je doet. Ik heb daar nu een veel beter beeld bij gekregen en ik heb veel bewondering voor het feit dat Sophie Kinsella zo’n pittig onderwerp op deze luchtige (inclusief humor) manier kan brengen.

Het is heel leuk om hoofdpersonage Audrey te zien groeien en natuurlijk ben jij nieuwsgierig geworden wat er tussen haar en Linus – een vriend van haar broer Frank – gaat gebeuren. Deze spoiler ga ik je echter niet geven, want dan is de spanning eraf, maar ik kan wel verklappen dat ik fan ben geworden van haar andere broertje Felix. Zijn opgetogenheid laat je hardop lachen en het is echt een schatje! Van mij had het boek zo dik mogen zijn als… een oma die haar hele leven alleen maar oreo taart heeft gegeten? Je begrijpt mij vast, het is niet in centimeters of aantal pagina’s uit te drukken, want ik geef het openlijk toe: Sophie Kinsella schrijft verslavend goed!

Conclusie
Niet te filmen bevat dé perfecte mix aan liefde, vriendschap en humor voor een heerlijke feelgood roman voor uren leesplezier! Je bent gewaarschuwd, de humoristische schrijfstijl van Sophie Kinsella is verslavend!

Titel: Niet te filmen, Auteur: Sophie Kinsella, Uitgeverij: Moon, Prijs: €17,50,  ISBN 9789044347371 

Wat moet je doen om deel te nemen aan de winactie:
✩ Laat in de comments achter waarom je graag ’Niet te filmen’ zou willen winnen;
✩ Volg ByDagmarValerie op Bloglovin en like dit bericht
✩ Like mijn Facebookpagina ByDagmarValerie

Om extra kans te maken:
✩ Volg mij @ByDagmarValerie op Instagram

De winactie loopt tot 30 juli en ik zal de winnaar bepalen met behulp van Random.org. De winnaar ontvangt  persoonlijk een e-mail van mij, dus laat een geldig e-mailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen. Veel plezier met deze winactie en nogmaals heel erg bedankt voor het volgen van mijn blog!

Heb jij al boeken van Sophie Kinsella gelezen?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 62 reacties.

 1. Frauke

  Ahh klinkt echt als een leuk boek! Ik was ook heel erg fan van de Shopaholic serie, Sophie Kinsella schrijft super luchtig en haar boeken lezen lekker vlot. Ik zou dan ook heel graag dit exemplaar eens lezen! Ik ben sowieso geen fan van superzotte literatuur, dus zo’n young adult boek zal me wel afgaan ;)! Bedankt voor de tip! X
  Frauke onlangs geplaatst…Do a date: geweldige luxe picknickMy Profile

 2. Gaaf dat je de blogtournee mocht aftrappen! Ik ben echt jaren verslaafd geweest aan de boeken van Sophie Kinsella (en Madeleine Wickham), daardoor ben ik het lezen nog meer gaan waarderen. Haar schrijfstijl is onwijs fijn. Dit boek moet ik echt gaan lezen!
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…Summer Sweet LipsMy Profile

 3. Manon

  Ah Sophie Kinsella! Hier ook alle boeken (meerdere keren) gelezen.
  Ik doe mee met de winactie want ik heb sinds de geboorte van mijn zoon geen boek meer gelezen en ik mis het ontzettend. Het lijkt me heerlijk om tijdens zijn dutjes even tijd voor mezelf te maken en op de bank te kruipen met dit boek, lekker luchtig en romantisch :D
  Manon onlangs geplaatst…Midweekje LimburgMy Profile

 4. Bep H

  Goedemorgen

  Je beschrijft het erg leuk. Ik heb al enkele boeken van haar gelezen, mijn jongste dochter bijna allemaal, ook haar 2 zussen vinden deze boeken erg leuk, dus: 4x leesplezier in huize Heutink

 5. Tessa

  Ik zou dit boek graag willen lezen omdat ik de noeken van Sophie Kinsella geweldig vind en ik heb dan ook meerdere van haar gelezen, de meest recente is Aanpakken.

 6. Misha

  Leuke review. Eigenlijk heb je geen review nodig om te weten dat het weer lachen, gieren, brullen wordt met Sophie. Jaren geleden heb ik voor het eerst een boek van haar gelezen (Shopaholic Omnibus) en daarna was ik verslaafd aan haar schrijfstijl. Ik vind eigenlijk de niet-Shopaholic boeken leuker. Enig minpuntje van Sophie Kinsella is dat ze niet alleen haar personages soms in sociaal ongemakkelijke momenten weg zet, maar ook de lezer. Lig ik daar aan het zwembad of zit in de trein helemaal blauw van het lachen en mensen die naar mij kijken alsof ik psychisch niet in orde ben, haha. Het wordt weer tijd voor ongegeneerd lachen in het openbaar dus ik doe mee aan de winactie.

 7. Suzanne

  Wat lijkt me dit een onwijs leuk boek en wat heb je een leuke recensie geschreven! Ik doe graag mee aan de winactie en heb alle dingen gedaan.

 8. Simone

  Ohhh wat leuk dat je deze in jouw brievenbus mocht ontvangen. Ik kan me voorstellen dat je daar ontzettend vrolijk van wordt. Ik lees haar boeken erg graag. Ik moet bekennen dat ik ze nog niet allemaal gelezen heb, maar ze staan op mijn ellenlange to-read-list. Heerlijke humor! Ik ding dus graag mee naar dit boek. Zeker omdat het dit keer net ietsje anders is als de boeken die we van haar gewend zijn. Daarnaast heb ik echt ontzettend goede verhalen over dit boek gehoord. De recensies liegen er niet om. Ik volgde al overal! ;-)
  Simone onlangs geplaatst…18 smoesjes voor het feit dat hij niet terug apptMy Profile

 9. Charlotte

  Haha toen ik de review las werd ik alsmaar enthousiaster! Ik ging het boek al bijna opzoeken om online te bestellen maar dan zag ik dat er hier een winactie aan verbonden was! Ik doe dus graag mee! :) Het ziet er een heel leuk boek uit! Ik heb je gevolgd op Bloglovin en Instagram en geliked op Facebook en Bloglovin!

 10. Laura

  Leuk! Ik ben dol op Sophie Kinsella (net als iedereen waarschijnlijk!)

 11. susanne

  Oh wauw! Ik ben ook jaren geleden begonnen met Shopaholic die ik telkebs herlees. Ook haar andere boeken staan inmiddels in de kast. Ze heeft namelijk ook geschreven onder de naam Madeleine Wickham. Heb onlangs de nieuwe shopaholic gescoort en die zit al in de koffer voor op vakantie. Van dit boek had ik nog niet gehoord dus ik werd gelijk benieuwd. Je review spreekt me erg aan!

  Ik maak graag kans,wil sowieso weer meer plezier in lezen krijgen en dat lukt vast met dit boek. Ik volg je uiteraard op bloglovin en facebook.

  Love,

  Susanne

 12. Hester

  Het lijkt me een heel leuk boek! Ik ben ook fan van Sophie Kinsella, het boek zal vast erg leuk zijn daarom :)
  Ik zou het tof vinden om het boek te winnen omdat het onderwerp me erg aanspreekt. Een angststoornis heb ik zelf ook, en soms lijkt er een taboe op te liggen. Wie weet geeft dit boek wat meer ruimte voor openheid!

 13. Kirsten

  Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik de boeken van Sophie Kinsella. Ik was geen echte lezer, maar door deze reeks ben ik echt van lezen gaan houden. Nu heb ik CVS en kan ik helaas niet op vakantie, maar ik kan sinds kort wel weer een boek lezen. Door de CVS kan ik niet werken dus ik zou zo’n boek normaal zelf niet (kunnen) kopen. Daarom hoop ik heel erg dat ik hem win!

 14. Ans Stier

  Met veel interesse heb ik je recensie gelezen en dat heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Ik doe dan ook graag mee met deze leuke winactie. Groetjes Ans

 15. Lesley

  O superleuk! Ik doe graag mee! Sophie is ook mijn favoriete schrijfster, ik hou van haar humor! Door haar shopaholic-boeken ben ik begonnen met lezen en merkte ik dat lezen ook leuk kan zijn! Ben heel benieuwd naar dit boek, klinkt heel boeiend :-)
  Lesley onlangs geplaatst…Festival Fever! | Outfit postMy Profile

 16. Anna

  Ahhh wat een fijne review, ik vind de boeken van Sophie Kinsella helemaal geweldig. De shopaholic-serie was ook zeker een van mijn favorieten. Ik moest ook hard lachen om je ‘oma die oreo eet’ hahaha. Ik doe heel graag mee met de winactie. Ik heb bijna alle boeken van Sophie Kinsella al gelezen en de laatste paar die ik niet heb gehad, zijn er telkens niet meer in de bibliotheek. Argh! Een boek kopen doe ik toch niet zo gauw, omdat je ‘m vaak maar een keer leest. Ik heb alles gedaan om kans te maken :-).
  Anna onlangs geplaatst…NEW IN | INVITO ESPADRILLESMy Profile

 17. Lise

  Wat leuk! Ik doe heel graag mee omdat ik een grote fan ben van de boeken van Sophie Kinsella!
  Ik heb alles gedaan :)

 18. Anneke

  Alleen al vanwege de titel zou ik het boek willen lezen.
  Ik zeg dat namelijk geregeld dat iets niet te filmen is en als ik dat iemand hoor zeggen, dan zeg ik meestal dat ie dat maar niet moet doen.
  Het lijkt me een heel erg leuk boek.
  Anneke onlangs geplaatst…I love sleep tagMy Profile

 19. margriet kuper

  alle boeken die ik tot nu gelezen heb van sofie kinsella (en madeleine wickham; haar andere schrijfnaam) vind ik erg leuk…ik lees vooral in de vakantie en aangezien ik die nu heb….de preview klonk weer erg leuk!! Dus ik doe graag mee.

 20. Amelie

  Ik wil heel graag meedoen! Ik heb de boeken van Sophie Kinsella verslonden en ik ben dus ook heel benieuwd naar deze! Zeker omdat ik denk dat deze ook een heel interessant en net iets serieuzer tintje heeft door die angststoornis, dat maakt me heel benieuwd! Dit lijkt me een heel leuk boek voor aan de rand van het zwembad deze zomer, als het in Nederland tenminste mooi weer blijft!
  Amelie onlangs geplaatst…Essence ♥ Make Me Pretty Trend Edition ♥ November 2015My Profile

 21. Jenn

  Sophie Kinsella is zo leuk! Dit lijkt me weer een pareltje, ik doe graag mee met de winactie!
  Jenn onlangs geplaatst…Kletsblogje #5My Profile

 22. Anouk

  Ohhh ja, heb ook al haar boeken gelezen! Geeft je inderdaad een instant happy feeling. Heerlijke verhalen voor op het strand en inderdaad een hele mooie cover.
  Anouk onlangs geplaatst…Mijn favoriete lijstjesMy Profile

 23. Tasja

  Ik doe graag mee! Tussen alle thrillers en detective boeken door is Sophie Kinsella de ideale afwisseling. Ik heb al boeken van haar gelezen en tot nu toe elke keer een succes!!

 24. Marjolein

  Dit boek klinkt zo onwijs leuk! Ik zou het heel graag winnen, omdat ik zin heb in een boek zoals de Shopaholic serie, waar ik jaren geleden fan van was. Ik volg je via Bloglovin’ en heb je pagina op Facebook geliked. Ook volg ik je op Instagram (@marjoleinzoet) :D

 25. Bertine

  wat een gave winactie, ik ben dol op die schrijfster! alle shopaholic boeken heb ik gelezen:) ik zou dit boek ook heel graag winnen, voor mijn vakantie… ik volgde je al op facebook, instagram en bloglovin. Heb het artikel een like gegeven op bloglovin!

 26. Leonie

  Dit boek klinkt echt heel erg leuk! Ik vind chicklits vaak niet zo fijn lezen, maar de boeken van Sophie Kinsella lees ik altijd heel gemakkelijk weg. Heerlijk! Nu heb ik geen angststoornis, maar wel paniekaanvallen en het lijkt me wel leuk om over zoiets te lezen op een luchtige en grappige manier. Dus ik doe heel graag mee met deze winactie!
  Leonie onlangs geplaatst…Wednesday wisdomMy Profile

 27. Anita te Gussinklo

  Ik hou van feel good romans.
  Heerlijk voor op vakantie.
  Ik volg/like je op Bloglovin & Facebook.

 28. Catho

  Oh yay, hier word ik nou eens blij van; ik doe zeker mee met de winactie en heb alle stapjes doorlopen om kans te maken op ‘Niet te filmen’ (incl. insta) :)
  Fijne review!
  Ik heb je blog pas sinds enkele dagen ontdekt en vraag me af hoe zoiets kan; heb ik onder een steen gelegen?! Topblogje heb je!

 29. Monica

  Ik ben erg verslaafd aan de boeken van Sophie Kinsella! Wegens een koopverbod van mijzelf op boeken kopen, heb ik dit boek nog niet in huis. Winnen is natuurlijk níet verboden ;-)…

  Ik volg je op bloglovin + like t bericht (Monica Haak)
  Ik like je fb pagina (Monica Haak)
  En ik volg je op instagram (@moniiicaah en @myperfectbooklifenl)

 30. Mieke

  Ik ben hartstikke nieuwsgierig geworden naar het boek!

 31. Ik hou van de boeken van Sophie! Doe dan ook graag mee om dit boek te lezen op vakantie in september. Lekker op het balkon van een appartement als mijn dochtertje slaapt.

  Ik volg je fb & bloglovin
  Tamara – Crazygreatlife onlangs geplaatst…Crazygreatlife week 29My Profile

 32. Barbara

  Zodra er een Kinsella of Wickham boek verschijnt ben ik in de boekhandel te vinden en vaak heb ik het boek die zelfde dag/nacht uit. Ik ben verslaafd aan haar boeken! Maar toen ik hoorde over dit boek had ik mijn twijfels. Had inderdaad, ik begin door alle positieve recensie te twijfelen… Dus nu staat het boek weer hoog op mijn TBR-lijstje.
  Barbara onlangs geplaatst…#OHMYBOOKATHON organiseren is 5 keer gaafMy Profile

 33. Laure

  Ik heb ook alle boeken van Sophie Kinsella gelezen en ben vooral fan van de Shopaholic-reeks! Ik ben heel erg benieuwd naar haar Young Adult boek nu, de cover ziet er alvast heel leuk uit!

  Ik volg je ook via Instagram

 34. Debbie

  Ik heb bijna al haar boeken. Super voor een regenachtige zaterdag zoals vandaag of om mee te nemen naar het strand. Heerlijk!

 35. Jolijn

  Klinkt leuk! Ik ben benieuwd naar het boek dus ik maak graag kans. Als extraatje volg ik je ook op instagram.
  Liefs, Jolijn

 36. Sofie

  Heel erg leuke winactie, ik doe graag mee ! De vorige boeken van Sophie Kinsella heb ik allemaal al gelezen en vond ik erg leuk :)

 37. Isabelle

  Ik doe graag mee, omdat ik lezen geweldig vind. Maar ook omdat het inderdaad belangrijk is om aandacht te schenken aan angststoornissen, want dit wordt veel te weinig gedaan.

 38. Esther

  Heel graag! Ik volg je op fb, blogloving en instagram als meebje79

 39. Mieke

  Doe heel graag mee voor dit boek.
  Er is nog te weinig bekend bij de mensen over een angststoornis….het boek spreekt me enorm aan….natuurlijk ook benieuwd naar de rest van het boek :)

 40. Veerlez

  Ik zou graag willen winnen omdat ik in de zomermanden altijd heel veel lees omdat het dan normaal gesproken vakantie is, nu heb ik dit jaar voor het eerst geen vakantie. Het zou me een enorm vakantie gevoel geven!
  Veerlez onlangs geplaatst…Leven; wat ben je fijn!My Profile

 41. Anita de Groot

  Leuke actie, ik doe graag mee. Ik volg je op Bloglovin en op FB.

 42. Marjolein

  Dit zou een superleuk verjaardagscadeau zijn (2augustus)! :-)
  Ik ben onlangs begonnen met alle boeken van Sophie Kinsella te kopen, want ik vind ze ook gewoon zo mooi staan in mijn boekenkast. Een gratis boek is altijd welkom op zo’n moment natuurlijk! Ook omdat ik het boek nog niet gelezen heb :-) Al haar andere boeken zijn al meerdere malen verslonden geweest.
  Ik volg je al op alle kanalen!

 43. ✩ Ik zou dit boek echt super graag willen winnen! Normaal hou ik niet zo van lezen maar het lijkt me echt een heel leuk boek om in de trein te kunnen lezen als ik onderweg ben naar mijn stage de hele zomer!
  http://www.bloglovin.com/liekevanveen8
  ✩ facebook: lieke van veen
  ✩ Instagram: liekevv24

  Ik heb alle stappen en extra stappen gedaan!

 44. Laurien

  Ouh wat lijkt het mij een leuk boek! Ik denk dat het de ideale ontspanning is na een dagje leren! Ik had al enkele reviews gelezen van het boek en ben er heel benieuwd naar! Ik volg je op alle sociale media. Groetjes!

 45. Maaike

  Aah, deze wil ik graag winnen! Ik volgde je natuurlijk al op Bloglovin’, Facebook en Instagram, dus nu rest me alleen nog te vertellen waarom ik het boek graag wil lezen.
  Dat is een combinatie van de volgende 3 dingen: 1. Ik HOUD van Sophie Kinsella. Ik heb de Shopaholic-serie niet gelezen, maar al haar standalone’s wél, en ze is absoluut mijn favoriete chicklitschrijfster. Mijn favoriete boek van haar is Aanpakken; té grappig. 2. Ik lees momenteel heel veel Young Adult en 3. Boeken maken het leven een beetje mooier. Of nou ja, heel veel mooier. Dus ik heb altijd nieuwe boeken nodig, haha. Oh, en 4. die gratis bikini body is ook niet verkeerd!
  Maaike onlangs geplaatst…6 soorten vakanties die nog op mijn bucketlist staanMy Profile

 46. Lara

  Ik ben echt super benieuwd naar de boeken van deze schrijfster! Ik vind het echt heerlijk om boeken te lezen en nu het vakantie is kan ik er ook veel meer tijd voor maken, daarom doe ik mee met deze leuke winactie. Ik weet ook niet zoveel over angststoornissen en wat het met je doet en daarom lijkt het me ook interessant, zodat ik er wat meer over kan leren. Kusjes!

 47. Lijkt me een geweldig boek voor tijdens de warme zomerdagen :) Spijtig dat ik te laat ben voor de winactie, maar deze komt zeker op mijn to read lijstje te staan :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…#15 OchtendmuziekMy Profile

 48. britt vermote

  Ik zou het boek heel graag willen hebben want ik ben een echte boekenworm.
  Wat je bij ‘over niet filmen schreef lijkt me erg interessant.

  :p :) groetjes Britt

Geef een antwoord

CommentLuv badge