Blog

Recensie – Lieve mama door Esther Verhoef

Of je nu een leesfanaat bent of amper een boek leest; Lieve mama geschreven door Esther Verhoef gaat je kippenvel bezorgen. Haar schrijfstijl ervaar ik als verslavend en ik kan mijzelf ook amper lostrekken van haar boeken als ik eenmaal aan het lezen ben. Ik bwaarde Lieve mama om te lezen als eerste e-book ooit en dit is mij zeer goed bevallen! Ik wil nu echt nooit meer zonder mijn Kobo haha. Al kom ik wel even terug op het feit dat een ‘echt boek’ nog steeds fantastisch is en ik geen leven kan voorstellen zonder mijn heerlijke boekenkast. Nieuwsgierig naar Lieve mama? Lees dan deze recensie!

Over Lieve mama
Hoever ga jij om je gezin te beschermen? Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen… Esther Verhoef brengt met Lieve mama het gevaar onbehaaglijk dichtbij, en laat de lezer achter met de vraag: wat zou ík doen? Je denkt dat je je grenzen kent. Maar als je gezin in gevaar is… hoever ga je dan?

Over Esther Verhoef
Esther Verhoef is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans werden 1,9 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van talen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Ze won o.a. de NS Publieksprijs, de Hebban Crimezone Award en de Diamanten Kogel.

Mijn mening
Wist je dat Lieve mama het eerste e-book van mij was dat ik las? De torenhoge verwachtingen die ik van deze thriller geschreven door Esther Verhoef had, zorgden ervoor dat ik gelijk de smaak van e-books te pakken had. Ik las als een speer met zoveel plezier dat ik echt onder de indruk was van hoe fijn het eigenlijk is om e-books te lezen én om mijn Kobo er ‘even’ bij te pakken om verder te kunnen lezen. De schrijfstijl van Esther Verhoef greep mij al na het lezen van de eerste pagina, waardoor ik als een verslaafde door moest lezen tot in de late uurtjes. Ik genoot, was ontzettend bang, voelde een adrenaline-kick, werd meegesleurd en móest weten hoe het zou aflopen. Ik was verrast en vond de plotwendingen ongelooflijk spannend. Deze thriller was wederom een topper en ondanks de hoge verwachtingen heeft Esther Verhoef mijweer ultiem laten genieten van haar talent. Mijn bewondering voor haar krachtige manier van verhalen creëren is gegroeid naar ongekende hoogtes. Ik ben fan!

Conclusie
Kippenvel! Wat een lugubere en gruwelijk sterke thriller. ‘Lieve mama’ is een verslavende pageturner zoals we van Esther Verhoef gewend zijn!

Titel: Lieve mama, Auteur: Esther Verhoef, Uitgeverij: Prometheus, Prijs: €19,95, ISBN 9789044628791

Mocht je nieuwsgierig zijn naar De kraamhulp, mijn recensie ervan kan je hier lezen. Heb jij al een boek van Esther Verhoef gelezen? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.