Blog

Recensie – Leef! door Laura Maaskant

Laura Maaskant schreef het boek Leef! waarin zij vertelt over haar strijd voor persoonlijke groei, kwaliteit en geluk ondanks het gevecht tegen kanker. Als er iemand ongelooflijk sterk is, dan is het Laura en mijn bewondering voor haar is oneindig. Ik vertel je waarom je Leef! écht moet lezen. 

Over Leef!
Laura Maaskant is vijftien als ze voor het eerst hoort dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Na een lang en zwaar behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt ze de draad van haar jonge leven weer op. Ze maakt haar vwo af en gaat studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven; niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens.

Over Laura Maaskant
In Leef! beschrijft Laura niet alleen wat de ziekte haar heeft gekost, maar ook wat die haar heeft opgebracht: de mogelijkheid om te genieten van e tijd die haar nog rest, en elke dag diepgaand te beleven. Laura heeft ook een blog, je kunt een kijkje nemen op www.lauramaaskant.nl.

Mijn mening
Toen ik eenmaal het boek thuis had liggen, kon ik geen seconde langer meer wachten. Ik wou niets liever dan beginnen in Leef! na zoveel stralende recensies te hebben gelezen. Ik opende het boek en zag het mooie infinity-teken. Een detail waar ik lang naar heb gestaard, nu ik het boek heb gelezen weet ik pas echt de grote waarde ervan en kijk ik heel anders naar het teken als ik het ergens zie staan. Dan denk ik aan Laura en haar oneindige kracht en indrukwekkende manier van leven. Mijn bewondering voor haar is oneindig groot en ik ben trots dat zij dit boek heeft geschreven en haar lessen met ons middels woorden heeft gedeeld. Laura heeft mij doen beseffen hoe rijk ik ben, niet in de vorm van geld of spullen, maar in de vorm van de mogelijkheid om het Leven te beleven. Om een impressie te geven van haar inspirerende schrijfstijl:

Nu ik ziek ben, ervaar ik dat ik de essentie in haar puurste vorm kan vinden. Iedereen kan dat, omdat de essentie altijd te vinden is ín jezelf. In mijn eigen ervaringen met het leven, de dood, met ziek zijn en gezond zijn, liggen waardevolle lessen voor anderen, ongeacht hun omstandigheden. 

Mijn leven is sinds ik kanker heb nooit meer hetzelfde geweest. Ik straal nu. Het besef van het eindige van dit leven, maar het oneindige van hét Leven, zorgt ervoor dat ik straal. Dat geeft mij vrijheid. Het enige wat mij rest, is om te stralen en voluit te leven, te genieten. Mijn advies aan jou is: LEEF!

Conclusie
Inspirerend, ontroerend en indrukwekkend. Laura heeft mijn ogen geopend met haar rakende schrijfstijl en maakt mij bewuster dan ooit hoe waardevol Leven is. ‘Vier de kleine dingen, want in de kleine dingen liggen de grootste wonderen verborgen’.

Titel: Leef!, Auteur: Laura Maaskant, Uitgeverij: Ten Have, Prijs: €14,99, ISBN 978 9025 903923

 Heb jij het hartverscheurende en indrukwekkende verhaal van Laura Maaskant al gelezen? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.