Hype of must read – Het meisje in de trein van Paula Hawkins

Hype of must read – Het meisje in de trein van Paula Hawkins

IMG_2614

Het meisje in de trein is de VN-Thriller van het Jaar 2015, maar is het echt een must read of slechts een hype? Ik was ontzettend nieuwsgierig geworden, omdat ik er zoveel recensies over had gelezen en het boek op ontzettend veel wishlists voorbij zag komen. Terecht of…?

Over Het meisje in de trein
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoeld at ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met die zaak te bemoeien?

Over Paula Hawkins 
Paula Hawkins werkte vijftien jaar als journalist voordat ze begon met schrijven van fictie. Ze werd geboren in Zimbabwe en woonde daar totdat ze in 1989 naar Londen verhuisde. Het meisje in de trein is haar thrillerdebuut en stond in Engeland en de Verenigde Staten direct op 1 in de bestsellerlijsten. De filmrechten zijn inmiddels gekocht door DreamWorks.

Sneak preview 
Ze ligt begraven onder een zilverberk, in de buurt van de spoorrails, en haar graf is een cairn. Een klein hoopje stenen, meer niet eigenlijk. Ik wilde niet de aandacht vestigen op haar laatste rustplaats, maar ik moest iets doen voor haar nagedachtenis. Ze zal er vredig slapen, niemand die haar daar stoort, geen geluiden behalve vogelgezang en het gedreun van passerende treinen. 

Mijn mening
Ik constateer wallen onder mijn ogen, omdat ik een grote fout heb gemaakt. Ik las Het meisje in de trein uit voordat ik ging slapen. En van dit laatste is uiteraard niet veel meer gekomen, omdat het einde van deze fenomenale thriller ijzersterk is. Ik zag het totaal niet aankomen, de verrassing over de dader en slachtoffer werd steengoed opgebouwd. Wat een talent heeft auteur Paula Hawkins om de spanningsboog zodanig neer te zetten dat het letterlijk leest als een trein! Haar schrijfstijl is verslavend, het zuigt je als lezer het verhaal in vanaf de eerste bladzijde en de nieuwsgierigheid wint het van de rillingen over je rug. Je ziet de gebeurtenissen voor je en je voelt de geladen sfeer om je heen. Deze psychologische thriller doet zelfs wat met je vertrouwen in mensen. Zo spannend! Maar ik heb je gewaarschuwd; dit boek is écht een aanrader maar je gaat heel anders naar anderen kijken en het treinritje zal voorgoed anders aanvoelen! Het meisje is de trein is niet zomaar een hype, het is een must read die je niet meer los zal laten!

Conclusie
Een fantastische pageturner waardoor ik nachten slecht heb geslapen, Paula Hawkins heeft mij volledig in haar greep door haar geweldige schrijfstijl! Ik zal nooit meer ‘gewoon’ in de trein kunnen zitten… Ik ben fan!

Titel: Het meisje in de trein Auteur: Paula Hawkins Uitgeverij: A.W. Bruna Prijs: €19,95  ISBN: 9789044971453 Klik hier voor het e-book

Je kent haar niet. Maar ze weet precies wie jij bent. Heb jij Een meisje in de trein al gelezen?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 31 reacties.

 1. Marion

  Hahaha, je hebt me om. Ik koop zelden boeken, maar deze titel was me al bijgebleven. Deze gaat er komende volgende maand. Thanks voor de tip!
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #12My Profile

 2. Linda

  Precies het soort boek waar ik dol op ben: spannend, psychologisch, ingewikkeld en hier en daar wat vaag en dan aan het eind een giga plotwending die je helemaal niet verwacht had. Heerlijk! Ik heb het boek een poosje terug gekocht en in één ruk ook uitgelezen, ik vond ‘m erg goed!
  Linda onlangs geplaatst…DIY | Uiltjesklok van de Action.My Profile

 3. Deisy

  Jaaah! Dit boek staat echt ook al heel lang op mijn wishlist, ook omdat zoveel mensen er zo lyrisch over zijn! Ik kan dus niet wachten tot ik het in mijn handen en ook die slapeloze nacht tegemoet kan gaan ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Life Lately #juniMy Profile

 4. Henrieke

  Ik heb deze net uit!! Ik vond hem alleen af en toe wat langzaam gaan, maar dat kan ook zijn omdat ik naar het audioboek heb geluisterd (doe ik normaal nooit!), en je dan geen zinnen snel kan scannen. Hij wordt ook vaak vergeleken met Gone Girl, maar dan vind ik Gone Girl toch nog net iets beter!
  Henrieke onlangs geplaatst…halfway through 2015: top 3 booksMy Profile

 5. Ina

  Ik had al van het boek gehoord maar ik dacht dat het gewoon een belachelijk verhaal zou worden maar als ik jou recensie zo lees ga ik straks toch even langs de winkel!
  Ina onlangs geplaatst…Kayla ItsinesMy Profile

 6. Rowan

  Ooo wat ben ik hier benieuwd naar zeg! Ik hoor alleen maar goede verhalen dus ik wil dit boek zeker snel lezen.
  Rowan onlangs geplaatst…Mijn favoriete blogsMy Profile

 7. Anouk

  Ohhh nu weet ik het zeker: deze móet ik hebben! Klinkt inderdaad reuze spannend, heerlijk als een boek je zo weet mee te slepen.
  Anouk onlangs geplaatst…Gekkenhuis in SoBe MiamiMy Profile

 8. Jenn

  Klinkt goed, die gaat op mijn to read lijst. Dit is de eerste keer dat ik er iets over lees, is het zo’n hype dan? Dan heb ik de afgelopen tijd zeker onder een steen geleefd…
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #25My Profile

 9. Fleur

  Wauw, ik ben normaal niet zo van de thriller boeken, maar de titel sprak me wel erg aan bij dit boek. Na het lezen van jou recensie ben ik om. Het lijkt me echt een heel spannend boek die je in een keer MOET uitlezen haha!
  Fleur onlangs geplaatst…Efteling Midzomernacht 2015My Profile

 10. Barbara

  Na een berg chicklits gelezen te hebben ben ik wel weer eens toe aan een steengoede thriller. Het is dat ik nog een paar andere boeken eerst ‘moet’ lezen, maar zodra het kan sla ik dit boek open (natuurlijk nadat ik het gekocht heb).
  Barbara onlangs geplaatst…Jij bent een dikke 10!My Profile

 11. Ik heb al veel over dit boek gelezen, maar was inderdaad in de veronderstelling dat het vooral een hype was. Misschien toch maar eens een gokje wagen dan.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Tag | Fair FashionMy Profile

 12. Denise

  Ik heb dit boek al zo vaak in mijn handen gehad, haha. Maar toch weerhoudt iets mij ervan om hem te kopen. Misschien omdat ik (bijna) elke dag met de trein reis? Haha.
  Denise onlangs geplaatst…Boeken wishlistMy Profile

 13. Northflix

  Leuk om jouw review te lezen! Ik heb hem vorige week uitgelezen en was net zo enthousiast.
  Het boek bleef boeiend tot de laatste bladzijde! Bijzonder!
  Ik heb nu net de nieuwste Karin Slaughter besteld :-)
  Vaak ook goed voor wat minder slaap!
  Northflix onlangs geplaatst…Zomerrooster op NorthflixMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge