Blog

Recensie – Een regenboog in de nacht door Claire King


Ben jij ook zo betoverd door de prachtige cover van Een regenboog in de nacht geschreven door Claire King? Je voelt – wanneer je het boek in handen hebt – de magie van de pagina’s springen, mijn nieuwsgierigheid werd met de minuut groter toen ik de flaptekst las en ik keek dan ook ontzettend uit om haar debuutroman te lezen. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan gauw verder!

Over Een regenboog in de nacht
De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Pea’s vader is eerder die zomer verongelukt en haar moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen.

Wanneer Pea Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend heeft gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa…

Een regenboog in de nacht is een indringende roman over kinderlijke veerkracht in de ondoorgrondelijke wereld van het verdriet van volwassenen. Het is een onvergetelijk verhaal over het verlies van de onschuld en de gevaren van een al te rijke fantasie.

Over Claire King
Claire King is geboren in Yorkshire en heeft economie gestudeerd aan de Cambridge University. Ze woont nu in Zuid-Frankrijk met haar man en twee kinderen. Ze heeft diverse korte verhalen geschreven en Een regenboog in de nacht is haar debuutroman.

Mijn mening
Ik heb ontzettend genoten van de schrijfstijl van Claire King in haar debuutroman Een regenboog in de nacht. Zij schrijft vanuit kinderlijk perspectief, waardoor het weliswaar heel toegankelijk wordt, maar Claire King weet deze roman op een kwalitatief heel hoog niveau te houden. Ze schrijft niet alleen prachtig en indringend, maar ook heel beeldend en liefdevol ook al gaat het over pittige onderwerpen als verlies en onschuld. Om een voorbeeld te geven van een beschrijving waar ik volop van genoot:

Ik ben bang voor het donker en voor de donder, dus als het ’s nachts dondert vind ik dat helemaal verschrikkelijk. De regen klettert als applaus, alsof de wolken iets slims hebben gedaan. Of misschien is het voor het optreden van Margot of mij. Of misschien hebben de zwaluwen op het dak schoenen aangetrokken en voeren ze nu een dansje uitIk zie voor me hoe ze op blauwe klompjes op de dakpannen tapdansen. Van het idee moet ik glimlachen. 

Of het volgende stukje:

De ramen staan open, maar de luiken zijn gesloten om het zonlicht te weren. Toch schiet er één zonnestraal als een pijl door een kier naar binnen. Hij lijkt de kleding die ik op een hoop op de grond heb laten liggen te doorboren. Stofelfjes dansen in het zonlicht.

De kinderlijke verwondering waarmee Claire King schrijft vind ik fantastisch om terug te mogen lezen in het boek. Even jaren terug in de tijd en genieten van het kleine geluk en de onwetendheid. Claire King geeft deze roman een geweldige twist, die ik al snel zag aankomen, maar dat geeft niet. De fantasie en de magie proefde ik als lezer overal doorheen en ik heb stralende uren aan leesplezier mogen ervaren dankzij dit pareltje.

Conclusie
Mysterieus, ontroerend en vol sprankelende magie. Wat een prachtig debuut van Claire King!

Titel: Een regenboog in de nacht Auteur: Claire King Prijs: 15,00 ISBN: 9789492086228 Uitgeverij: Orlando

Heb jij Een regenboog in de nacht al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.