Blog

Recensie – Een leven na jou door Jojo Moyes

Een leven na jou is hét nieuwste boek van Jojo Moyes, mijn favoriete auteur. Ik vind haar schrijfstijl echt prachtig: heel levendig, mooi en vol warmte. Ik kon mijn geluk ook echt niet op toen er een vooruitexemplaar voor mij binnenkwam. Een leven na jou is het vervolg van Voor jou, het boek dat mij in de bus liet huilen. Dat zegt vast genoeg, nieuwsgierig naar het vervolg? Lees gauw verder!

Over Een leven na jou
Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes (1969) studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze sindsdien werkt voor The Independent. Van haar hand verschenen verschillende romans, die steeds lovend ontvangen werden door de pers. Met Verboden vruchten en De laatste liefdesbrief won ze de Romantic Novel of the Year Award. Met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.

Mijn mening
Wat heb ik ontzettend uitgekeken naar dit boek. Ik denk dat dit gevoel mij nog nooit zo sterk is overkomen als bij Een leven na jou. Ik móest gewoon weten hoe het leven van Lou er nu uit zou zien, na het lezen van Voor jou heb ik nog regelmatig aan Lou gedacht. Gelukkig bleken er nog andere prachtige romans van Jojo Moyes te zijn die ik dan ook heel snel uitlas. Ik genoot volop van elke pagina en de beleving die Moyes teweeg bracht. Haar personages kwamen voor mij tot leven en die omarmde ik tijdens het lezen. Maar toen ik ook hier de laatste pagina’s van verslonden had, wenste ik vurig dat Een leven na jou gauw zou verschijnen. Mijn wens is inmiddels in vervulling gegaan, Een leven na jou was het mooiste vervolg dat ik mij maar kon wensen. Ik ben heel blij dat ik het boek mocht lezen voordat het officieel verscheen, ik telde letterlijk de dagen af. En nu? Nu weet ik dat Een leven na jou misschien wel het beste boek van 2016 gaat worden voor mij. Het wordt een uitdaging om deze prachtige roman te overtreffen en ik heb van elk woord genoten. Dankjewel Jojo Moyes voor uren leesplezier!

Mijn conclusie
Ge-wel-dig, wat een pareltje! Extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! ‘Een leven na jou’ was mijn eerste boek van 2016 en het wordt héél lastig om deze te overtreffen!

Titel: Een leven na jou – Auteur: Jojo MoyesUitgeverij De Fontein – ISBN 9789026139550 – Prijs € 19,99 – Vertaalde literaire roman – 432 pagina’s  – Klik hier voor het e-book

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.