Recensie – Een leven na jou door Jojo Moyes
Beste kerstcadeau ever! De allernieuwste Jojo Moyes die begin februari verschijnt *danst door het kantoor* Thank you @uitgeverijdefontein! #happy #love #jojomoyes #afteryou #roman #books #booklover #favorite #gift #thankful

Recensie – Een leven na jou door Jojo Moyes

Een leven na jou is hét nieuwste boek van Jojo Moyes, mijn favoriete auteur. Ik vind haar schrijfstijl echt prachtig: heel levendig, mooi en vol warmte. Ik kon mijn geluk ook echt niet op toen er een vooruitexemplaar voor mij binnenkwam. Een leven na jou is het vervolg van Voor jou, het boek dat mij in de bus liet huilen. Dat zegt vast genoeg, nieuwsgierig naar het vervolg? Lees gauw verder!

Over Een leven na jou
Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes (1969) studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze sindsdien werkt voor The Independent. Van haar hand verschenen verschillende romans, die steeds lovend ontvangen werden door de pers. Met Verboden vruchten en De laatste liefdesbrief won ze de Romantic Novel of the Year Award. Met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.

Mijn mening
Wat heb ik ontzettend uitgekeken naar dit boek. Ik denk dat dit gevoel mij nog nooit zo sterk is overkomen als bij Een leven na jou. Ik móest gewoon weten hoe het leven van Lou er nu uit zou zien, na het lezen van Voor jou heb ik nog regelmatig aan Lou gedacht. Gelukkig bleken er nog andere prachtige romans van Jojo Moyes te zijn die ik dan ook heel snel uitlas. Ik genoot volop van elke pagina en de beleving die Moyes teweeg bracht. Haar personages kwamen voor mij tot leven en die omarmde ik tijdens het lezen. Maar toen ik ook hier de laatste pagina’s van verslonden had, wenste ik vurig dat Een leven na jou gauw zou verschijnen. Mijn wens is inmiddels in vervulling gegaan, Een leven na jou was het mooiste vervolg dat ik mij maar kon wensen. Ik ben heel blij dat ik het boek mocht lezen voordat het officieel verscheen, ik telde letterlijk de dagen af. En nu? Nu weet ik dat Een leven na jou misschien wel het beste boek van 2016 gaat worden voor mij. Het wordt een uitdaging om deze prachtige roman te overtreffen en ik heb van elk woord genoten. Dankjewel Jojo Moyes voor uren leesplezier!

Mijn conclusie
Ge-wel-dig, wat een pareltje! Extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! ‘Een leven na jou’ was mijn eerste boek van 2016 en het wordt héél lastig om deze te overtreffen!

Titel: Een leven na jou – Auteur: Jojo MoyesUitgeverij De Fontein – ISBN 9789026139550 – Prijs € 19,99 – Vertaalde literaire roman – 432 pagina’s  – Klik hier voor het e-book

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 18 reacties.

 1. Marlotte

  Ah dit boek heb ik al een tijdje geleden gelezen. Absoluut één van de beste boeken die ik heb gelezen. Ja, echt een geweldig boek vond ik dit. Nu wil ik ‘m nog een keertje lezen haha! Pak ‘m vanavond er meteen bij.
  Marlotte onlangs geplaatst…Hoe vind ik mijn passie?My Profile

 2. Desiree

  Toen ik afgelopen week in Waanders stond was ik erg benieuwd naar de boeken van Jojo Moyo. Leuk dat je hier nu een recensie overschrijft. Tijd om ook een van de boeken aan te schaffen! ;-)
  Desiree onlangs geplaatst…BLOOPERSMy Profile

 3. Zoveel mensen met gelezen boeken en dat op het moment dat ik zo graag zo veel boeken wil haha. Ik heb een ander boek van Moyes gelezen en dat beviel erg, deze lijkt me dan ook heel leuk :)

 4. Lotte

  Ik kan best geloven dat ze mooie verhalen schrijft, maar die covers staan me iedere keer zo ongelofelijk tegen. Ze doen me denken aan kinderboeken of zo en dat is voor iemand die een cover héél belangrijk vindt, wel moeilijk, haha. Misschien moet ik me er toch maar eens overheen zetten, want ik hoor zo vaak lovende commentaren over haar boeken :)
  Lotte onlangs geplaatst…Gedichtendag: OpluchtingMy Profile

 5. Kelly

  Ik heb gister met de leeskatern uitgelezen! Ik was zo geïnspireerd geraakt door alle mooie boeken, dat ik meteen ben gaan lezen. Ik heb een onwijs leuke middag en avond gehad, dank je wel! Ik ben zo benieuwd naar de rest van het boek!
  Kelly onlangs geplaatst…Ditjes en datjes #13My Profile

 6. Anniek

  Ah, na gisteren wil ik dit boek nu NOG LIEVER lezen dan eerst! Ik heb – heel erg – nog niets van jojo moyes gelezen, maar ik geloof dat het hóóg tijd aan het worden is… En wat had je het event gisteren trouwens goed georganiseerd zeg, echt onwijs leuk en mooi was het! <3
  Anniek onlangs geplaatst…Outfit / Fleur, we lijken wel gek…My Profile

 7. Barbara

  Zo herkenbaar: langzaam gaan lezen om nog geen afscheid hoeven te nemen. Zelf heb ik nog geen boeken van Jojo Moyes gelezen, maar ze staan wel heel hoog op mijn lijstje!

 8. Judith

  Ik ben nu net begonnen met Voor jou van Jojo Moyes, omdat ik zo benieuwd was naar haar schrijfstijl en het verhaal. Binnen een dag heb ik bijna honderd pagina’s gelezen en ik kan niet wachten om het boek uit te lezen en dit vervolgverhaal te mogen lezen. Het klinkt zo goed! :)
  Judith onlangs geplaatst…Mijn to read-lijstje – februari 2016My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge