Blog

Recensie – De fixer (The Fixer #1) door Jennifer Lynn Barnes

Hebben jullie al gehoord van De fixer door Jennifer Lynn Barnes? Misschien hebben jullie het inmiddels door, ik hóu van boeken die door anderen worden aanbevolen. Die maken mij zo nieuwsgierig dat ik het liefst gelijk aan dat boek begin en alles laat vallen waar ik op dat moment mee bezig ben. Of De fixer de sterke meningen en mooie recensies waard is? Dat lees je in deze recensie! 

Over De fixer
De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Over Jennifer Lynn Barnes
Jennifer Lynn Barnes (meestal gewoon Jen) is geboren in Tulsa, Oklahoma. Ze schrijft al zolang ze het zich kan herinneren en voltooide zelfs haar eerste boek toen ze nog op de middelbare school zat. Goud schreef ze in de zomer na haar eerste jaar op de universiteit, op haar negentiende. Ze werkt momenteel aan het verkrijgen van haar doctorsgraad.

Mijn mening
Wauw, waarom heb ik dit boek zo snel uitgelezen? Ik heb nog moeite gedaan om over de laatste pagina’s langer te doen en toch baal ik nu gigantisch dat De fixer uit is. Wat is dít een goed boek! De schrijfstijl was zo vlot en meeslepend; ik werd erdoor gegrepen en ik móest verder lezen. De acties, chantages, familiegeheimen en complotten volgden elkaar op in een heerlijk tempo en ik verveelde mij als lezer geen moment. Ook had ik echt geen idee hoe het af zou kunnen lopen, dat maakte het boek ook tot het laatste moment verrassend. Nu zit ik nog met zo’n gevoel dat ik héél graag meer zou willen lezen, daarom kijk ik ook echt uit naar deel twee *duimt hard dat deze er komt*. Je ziet de personages groeien, je staat oog in oog met vrienden én vijanden en ondertussen vlieg je door de bladzijdes heen. Misschien leuk om te weten: ik kreeg in het begin echt een Gossip Girl gevoel door de machtsverhoudingen, de politieke society en de vriendschappen. Vervolgens kwam er een laagje vol actie, spanning en driehoeksverhoudingen overheen waardoor ik het boek helemaal niet meer los kon laten en nu? Nu geniet ik volop na. Van Washington. Van Tess. Van De fixer.

Conclusie
Verrassende onthullingen, machtsspelletjes en een schrijfstijl die je volledig inpakt. ‘De Fixer’ is verslavend goed en ik kan niet wachten om deel twee te lezen! Écht een aanrader voor jong en oud.

Titel: De fixer Auteur: Jennifer Lynn Barnes  Prijs: 18,99 ISBN: 9789000344833 Uitgeverij: Van Goor

Heb jij De fixer al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.