Blog

Recensie – De eerste roman Girl Online van Zoe Sugg (Zoella)


Wohooo wat een feest vond ik het ontvangen van de eerste roman Girl Online geschreven door Zoe Sugg aka Zoella van Youtube. Het is geen levensverhaal van Zoe, maar echt fictie. Toch zijn eigen ervaringen verwerkt en speelt het bloggen een grote rol, waardoor ik gelijk enthousiast werd. Vind ik Girl Online een must read of is het flink gehyped? Ik vertel je er meer over!

Over Girl Online 
Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan…

Over Zoe Sugg
Zoe Sugg is dé Britse beautyblogger en Youtuber (onder de naam Zoella). Ze heeft miljoenen volgers op Twitter en Youtube en ze is zo populair dat zelfs de boyband One Direction in haar filmpjes verschijnt. Sugg debuteerde eind november als romanschrijver met Girl Online en zij werd direct de best verkochte debuterende auteur aller tijden.

Sneak preview uit Girl Online
22 november – Hallo wereld! Ik heb besloten om een blog te beginnen. Deze blog. Waarom, vraag je je misschien af? Je weet dat als je een colablikje flink schudt en het dan openmaakt, dat alles er dan uit spuit? Nou, zo voel ik me ook een beetje. Er zijn zo veel dingen die in me opborrelen, zo veel dingen die ik te melden heb, maar ik heb niet het zelfvertrouwen om ze hardop te zeggen.

Mijn mening 
De meningen over Girl Online schijnen erg uiteen te lopen, maar ik ging het boek blanco en zonder verwachtingen in. Nieuwsgierig was ik zeker, want ik volg Zoella al erg lang via Youtube. Haar Britse accent vind ik geweldig, maar dat heeft niets met Girl Online te maken. Dit boek is geen biografie of verhaal waarin Zoe haar ervaringen en belevenissen als blogger/Youtuber deelt, maar een feelgood roman om lekker mee op de bank te kruipen. Overigens is dit boek (een Young Adult) zeker geschikt voor meiden vanaf ongeveer 11 jaar, het is heel toegankelijk, vrolijk en lief geschreven. Ik werd er helemaal blij van! Verwacht daarom geen volwassen verhaallijnen en personages, deze zijn namelijk aan de jonge kant. Het is niet voor niets een YA, het leest echt heerlijk weg!

Ik heb oprecht genoten van Girl Online en ik werd ook erg enthousiast van de manier waarop het bloggen een rol speelt, het begint dan ook zeker te kriebelen denk ik als je nog geen blog bent begonnen na het lezen van dit boek! Girl Online zit vol met humor, liefde, drama’s, paniekaanvallen, internetverslavingen, geluk en spannende verrassingen. Extra leuk vind ik de groei die hoofdpersonage Penny doormaakt, zij voelt echt als een vriendin waar ik trots op ben geworden!

Conclusie
Liefde, humor en awkward momenten; Girl Online heeft alles in zich voor uren leesplezier. Je krijgt er een vriendin bij, de vrolijke en lieve schrijfstijl maakt je ontzettend blij en je krijgt kriebels om ook te gaan bloggen!

Titel: Girl Online, Auteur: Zoe Sugg, Uitgeverij: Van Goor, Prijs: €16,99, Aantal pagina’s: 312,  ISBN 9789000344222

Heb jij Girl Online al gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.